06 81 118 160 info@metmarlous.nl

Yoga als levensstijl, maak van het leven een feestje!

Ik ben een hooggevoelige vrouw en ik merk dat ik het beste gedij bij een uitgebalanceerd leven. Voor mij betekent dit gezond eten, geen alcohol, veel de natuur in, bewust leven en elke dag Yoga en meditatie.

Yoga als levensstijl werkt voor mij fantastisch!

De reden waarom dit zo goed werkt voor mij, is omdat deze levensstijl ervoor zorgt dat ik balans in mijn leven ervaar. Vroeger kon ik nog wel eens op zoek zijn en me somber voelen, maar dankzij de Yoga lifestyle ben ik een compleet nieuw mens. Ik straal, ik ben altijd positief en optimistisch, ik voel me verbonden en ik ben daarnaast ook nog eens ontzettend energiek. 

Yoga als levensstijl, de weg naar de kracht binnen in jezelf.

 Door regelmatig de stilte in jezelf op te zoeken, kom je bij je oorspronkelijke stilte terecht, er volgt balans, aarding en kracht. Yoga en meditatie zijn ideale manieren om de kracht binnen in jezelf te vinden. Wanneer je dit combineert met Yoga als levensstijl en je naast Yoga en meditatie ook nog mindful en gezond leeft, ga je daar gegarandeerd de vruchten van plukken.

Ik doe tegenwoordig elke dag aan Yoga en meditatie. Mijn wekker ging voorheen dagelijks (ook in het weekend!) om 6.15 uur, om de dag na een koude douche te beginnen met een Yoga en meditatiesessie. Maar sinds ik moeder ben van 2 kleine kindjes van 1,5 en 3 maanden jong lukt dit me niet meer. Dus als de kids in bed liggen duik ik gelijk op de mat en voel ik me hierna weer helemaal zen. 

Het gekke is dat ik nooit meer moe ben. Ik bruis van de energie, levensvreugde, kracht, aarding en plezier. Ik ben een totaal nieuw mens geworden. Ik leef vanuit mijn intuïtie en vertrouwen.

Hoe te leven met Yoga als levensstijl?

Ook jij kunt leven met Yoga als levensstijl: De eerste stap op weg naar deze lifestyle is natuurlijk om te beginnen met Yoga en meditatie. Je kunt ervoor kiezen om jezelf te abonneren op een Yoga school, zodat je de juiste houdingen leert van de lerares.

Ook kan je, net als ik, je Yoga oefeningen vanuit huis doen. Het beste moment om dit te doen is in de ochtend. In de ochtend ben je fris en je zet met deze gewoonte een positieve toon voor de rest van de dag. In het begin is het even lastig om zo vroeg je bed uit te gaan, maar de aanhouder wint, na een tijdje wil je niet anders meer.

Door je dag met Yoga te beginnen, creëer je focus, kracht en balans in je leven.

Happy with Yoga biedt een mooie online training aan “Yoga stap voor stap”. In deze training voor beginners leer je stap voor stap de basishoudingen van Yoga. Je kunt de cursus vanuit huis in je eigen tempo doen. De training bestaat uit 9 professionele Yoga lessen van ongeveer 1 uur en helpt jou op weg naar een Yoga levensstijl. Lees hier meer over deze training. 

Yoga als levensstijl, hoe vind ik hier de tijd voor?

Ik snap dat je jezelf afvraagt waar je de tijd voor Yoga als levensstijl vandaan moet halen. Realiseer jezelf dat deze lifestyle je uiteindelijk zoveel meer tijd gaat opleveren.

Het is een uiting van zelfliefde wanneer je ervoor kiest om je dag met Yoga en meditatie te beginnen. Met Yoga als levensstijl ben je veel minder gevoelig voor stress. Je kunt dingen wat beter relativeren en neemt letterlijk even pas op de plaats.

Natuurlijk moet je je wekker een half uur eerder zetten, maar anders zou je misschien je wekker snoozen en wordt je een stuk luier wakker.

Het gaat hierbij om een stukje discipline. Waar wil je naartoe met jouw leven? Voel je je over het algemeen blij, energiek en positief, of kan je wel wat extra energie, levensvreugde en sturing gebruiken? De keuze is aan jou…

Bij Yoga als levensstijl hoort een volwaardig voedingspatroon

Wanneer je Yoga als levensstijl wilt toepassen in jouw leven, is het goed dat je alles met bewustzijn doet. Wees je bewust van de boodschappen die je koopt. Datgene dat je koopt, vult of voedt het je lichaam? In een gezond voedingspatroon ligt de focus op pure en onbewerkte producten, waarin vooral veel groenten voorkomen. Op mijn website heb ik vele artikelen geplaatst over gezonde voeding, bijvoorbeeld “Zuur base evenwicht”, “wat kunnen wij leren van de gezondste mensen ter wereld” en “vrije radicalen en antioxidanten”.

Wanneer je niet zo goed weet wat gezond is en wat niet, neem dan even een kijkje op mijn pagina gezondheid, of lees bovenstaande artikelen.

Net als dat je bewust bent welke boodschappen je koopt, is het ook belangrijk dat je bewust bent wanneer je aan het eten bent. Neem de tijd voor eten en eet met aandacht. Dus geen tv aan of iets dergelijks, maar mindful eten en misschien een leuk gesprek met je tafelgenoot. Wees je bewust van de structuur van het eten in de mond, de geur en de smaak. Kauw met aandacht en eet tot je voor 80 procent vol zit.

Natuurlijk is het ook goed om zo min mogelijk vlees en vis te eten, of zelfs vegetarisch of veganistisch, maar ik snap dat dit niet voor iedereen mogelijk is. Bedenk wel goed wat de keerzijde van vlees eten is (lees hier mijn blogartikel “de nadelen van vleesconsumptie”) en koop je vlees of vis alleen maar biologisch, dit is beter voor de dieren, de aarde en jouzelf.

Mindful leven met Yoga als levensstijl.

Het laatste wat hoort bij Yoga als levensstijl, is mindfulness. Wanneer je mindful leeft, leef je aandachtig in het hier en nu. Je bent opmerkzaam op wat er in het huidige moment plaats vindt.
We kunnen soms letterlijk overlopen met gedachten. Deze gedachten gaan bijna altijd over dingen in de toekomst of in het verleden. Bij mindfulness laat je deze gedachten los en richt je je aandacht op het heden.

Meditatie helpt hierbij, omdat je dan je volledige aandacht richt op het hier en nu. Een aantal keer per dag bewust zijn van het moment, is ook een goede mindfulness oefening (lees hier mijn blogbericht “Mindfulness in het dagelijks leven“. Bovendien biedt Happy with Yoga ook nog een mooie mindfulness training aan die je hierbij kan begeleiden: “Mindfulness voor het dagelijks leven“). 

Ik hoop dat ik je heb weten te overtuigen om Yoga in je leven toe te passen en wens je dan ook veel succes toe op dit pad.

Namasté.

Yoga stap voor stap

Online Yoga cursus voor beginners, waarbij je stap voor stap de basishoudingen van Yoga leert. Je kunt de cursus vanuit huis in je eigen tempo doen.
9 Professionele yoga lessen van ongeveer 1 uur – e-book met uitleg en plaatjes van de belangrijkste houdingen – bonusvideo’s over de ademhaling.

Prijs € 57,00

Mindfulness voor het dagelijkse leven

Mindfulness voor het dagelijkse leven is een 8-weekse Mindfulness cursus.
De cursus is een dagelijks stappenplan voor mensen die aan de slag willen met Mindfulness en meer rust en minder stress willen ervaren.
Video en audiobestanden – dagelijkse e-mails en mindfulness oefeningen – bonus “mindfulness op het werk”

Prijs €37,00

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!