06 81 118 160 info@metmarlous.nl

Vrijer leven

Toen mijn man en ik in 2015 huis en haard verlieten om op wereldreis te gaan, kregen we behoorlijk wat verwijten om onze oren. Hoe konden we al onze zekerheden overboord gooien? Ons huis verkopen? Wat nu voor de toekomst, het pensioen?
Er waren veel mensen om ons heen die ons veroordeelden, ook gelukkig mensen die juist bewondering voor ons hadden dat wij deze stap durfden te nemen om te kiezen voor een vrijer leven.
Ons plan was een toekomst op te bouwen in het buitenland, we hadden wat geld en hiermee konden we dit realiseren.

Een vrijer leven door reizen

Feit is dat we gewoon een ander, vrijer leven wilden creëren. Anders dan iedereen in onze omgeving, elke dag maar naar het werk van 9 tot 5, alleen in de weekenden vrij en dan 5 vakantieweken per jaar.
En als je dan straks 67 bent, ben je eindelijk vrij en kan je, als je nog fit bent of in leven, eindelijk die lang gedroomde reis maken.
Nee! Dat wilden wij dus niet. Wij willen terug kijken op ons leven met blijdschap, dankbaarheid en plezier.

We willen met grote vreugde terug denken aan de dingen die we wel hebben gedaan, niet met verdriet terug kijken naar de dingen die we niet hebben gedaan.

Onze reis liep anders, we zijn met 2 projecten bezig geweest. We wilden een resort in het noorden van Thailand huren op een geweldige plek, om hier een Yoga retreat centre van te maken.
We hadden al overeenstemming met de eigenaar van het resort, maar konden helaas onze visa niet voor elkaar krijgen. Vervolgens kregen we een geweldige kans (dachten we) in Spanje. Ook dit ging helaas niet door. Blijkbaar was dit niet ons pad…

Dus na 1,5 jaar kwamen we (met hangende pootjes) terug naar Nederland. We hebben een aantal moeilijke jaren gehad. Onze droom was voor ons gevoel uiteen gespat. Hadden we hier dan alles voor opgegeven?
En ja, natuurlijk liet onze omgeving ons ook wel duidelijk weten dat we stom waren geweest om alle schepen achter ons te verbranden.

Is het mogelijk om een vrijer leven te leven in deze maatschappij?

Inmiddels is het 4,5 jaar terug dat we op reis gingen en zijn we alweer 3 jaar terug in Nederland.
We zijn sterker geworden en staan anders in het leven.
Feit is dat we nog steeds vrij zijn, we hebben een dochtertje gekregen en kunnen altijd bij ons kleine meisje zijn, we kunnen doen en laten wat we willen. Als we willen wandelen, gaan we wandelen.
Als we zin hebben in een kopje koffie op het terras, gaan we een kopje koffie drinken. Als het mooi weer is, genieten we van het mooie weer.
We hebben nog steeds wat geld achterhanden en zijn ons droomleven aan het creëren.
Wat we juist niet wilden, was terug in deze maatschappij komen. Hoe moeilijk dat ook is, als je hier in deze maatschappij leeft. Want de oordelen zijn er, dat voel je. 

Hoe creëer je jouw droomleven? Wat past bij je?

Wanneer je denkt aan jouw droomleven en een vrijer leven, moet je luisteren naar het stemmetje binnen in je. Het gaat hierbij niet over het hebben van een grote auto, aanzien en een groot huis. Dit zijn allemaal dingen waar het ego heel blij van wordt. Om dit te kunnen bekostigen moet je wel die 40-urige werkweek hanteren en blijf je dus vast zitten aan de maatschappij.

Put kracht uit de gedachte dat je je niet hoeft te identificeren met je beroep en maatschappelijke status, maar met je innerlijke zelf.

Als je contact maakt met jouw ware essentie, door bijvoorbeeld te mediteren of de natuur in te gaan, zul je merken dat het helemaal geen grote dingen nodig heeft. Jouw ziel heeft voldoende aan alleen aanwezig te “zijn”. Dit stukje “zijn” laten we maar weinig toe in onszelf, het is een heel kwetsbaar stukje jij. Met stille fluisteringen laat het soms haar aanwezigheid horen en voelen, maar het laat zich ook snel ondersneeuwen met gedachten aan dingen die moeten, verwacht worden of gek zijn.

Hoe wil jij het liefste leven?

De maatschappij laat ons zien dat we op een bepaalde manier moeten leven, maar resoneert deze manier van leven nog wel met de manier hoe jij dat, in je hart wilt doen? (Lees hier mijn blog bericht dat je helpt te kiezen tussen je hart en je verstand).

Dus wat zegt jouw stemmetje? Wil het op reis? Ga! Wil het een carrière switch om zo een vrijer leven te hebben? Doen! Luister naar jouw diepste verlangens en onderneem actie.

Geloof mij, het is echt hartstikke eng! Ik zweet ook af en toe peentjes! Je weet de uitkomst niet, maar vertrouw op het Universum, vertrouw op jouw intuïtie.
Het gaat er gewoon helemaal om dat je het aandurft om anders te zijn. Dat je stappen durft te nemen om buiten de gebaande paden te leven. Dat je gewoon doet, ondanks de meningen en veroordelen van andere mensen (lees hier mijn blog over vooroordelen).

Geniet van het feit dat het ware geluk te vinden is in de eenvoud van het bestaan, richt je minder op de buitenwereld en geniet van het hier en nu. Doe wat je leuk vindt en laat los.

Ik hoop dat ik je met dit blogartikel heb weten te inspireren om je dromen te verwezenlijken, zodat je een vrijer leven voor jezelf kunt creëren.

Namasté.

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!