06 81 118 160 info@metmarlous.nl

Mijn interesse voor Yoga en de ultieme ontspanning van Yoga nidra

Zoals jullie wellicht weten heb ik een bovenmatige interesse voor Yoga en zet ik iedere ochtend trouw mijn wekker, om lekker mijn matje uit te rollen en mijn oefeningen te doen. Omdat dit mij als hooggevoelige vrouw zo helpt en ik de dag kan beginnen vol in mijn kracht, wil ik mijn enthousiasme over Yoga in al zijn facetten graag met mijn volgers delen.

Verleden week nog heb ik een artikel geplaatst met de titel “Yoga als levensstijl” en nu hoop ik jullie belangstelling te winnen met een artikel waarin Yoga Nidra centraal staat.

Deze Yoga vorm pas ik persoonlijk toe op het moment dat ik in een periode wat meer spanning ervaar, of na een korte of gebroken nacht. Het is dan heerlijk om even los te kunnen laten of bij te tanken. Ook tijdens ons bezoek aan Swan Yoga in India was Yoga Nidra een belangrijk en fijn onderdeel binnen het programma.

Waarom Yoga Nidra staat voor ultieme ontspanning?

Yoga Nidra is een vorm van Yoga waarbij je op je rug liggend (in savasana, eventueel onder een dekentje), een staat van ultieme mentale, fysieke en emotionele ontspanning ervaart.

Een staat waarin je balanceert op het randje van wakker zijn en slapen, terwijl je bewustzijn aan het werk is op een diep niveau en waarbij de spanning zowel uit je lichaam als ook uit je hoofd vloeit.

Yoga Nidra zorgt voor een gezonde balans tussen de verschillende hersengolven.
Letterlijk betekent Yoga Nidra “slaap van de yogi” en Yoga Nidra is gericht op de vijf energielichamen waaruit we bestaan (de kosha’s).

Volgens de Yogafilosofie hebben we behalve een fysiek lichaam ook een energetisch-, mentaal-, intellectueel- en spiritueel lichaam. Het zal per sessie verschillen welke lichamen aangeraakt worden.

Hoe is een Yoga Nidra sessie in grote lijnen opgebouwd, wat mag je verwachten?

• Je begint eigenlijk altijd met ademhaling- en bewustzijnsoefeningen, deze zijn relatief kort en zeer ontspannend. Het maakt je bewust van de ruimte waar je bent en hoe je ligt.
• Vervolgens zet je middels een krachtspreuk je intentie uit, wat wilt je bereiken.
   Bijvoorbeeld ; “ik volg mijn hart” of “ik mag er zijn”.
• Daarna volgt er een bodyscan waarmee je contact maakt met je volledige lichaam, van boven naar onder en van voor naar achter.
• In de volgende fase wordt je meegenomen door een aantal sensaties in je lichaam bijvoorbeeld     lichtheid en zwaarte.
• En ter afsluiting worden er een aantal visualisaties opgeroepen zoals bijvoorbeeld de zon die in water weerspiegelt . Deze beelden zijn bedoeld om het onverwerkte los te laten.

Voor wie of wanneer is Yoga Nidra bij uitstek geschikt?

• Als je intenties uit wilt zetten
• Als je last hebt van chronische vermoeidheid en pijn en daar vanaf wilt
• Als je je vaak rusteloos voelt
• Als je regelmatig te kampen hebt met te hoge bloeddruk
• Als je posttraumatische stress hebt
• Als je lijdt aan slapeloosheid / Insomnia
• Als je te vaak stress, depressies of angst voelt
• Als je je mentale focus wilt verbeteren bij het integreren van goede gewoontes
• Als jij jouw autonome zenuwstelsel wat meer in balans wilt krijgen, waarbij je tevens je                    immuunsysteem versterkt
• Het verlaagt de bloeddruk bij vrouwen met menstruele problemen
• Of je bent gewoon op zoek naar fysieke, mentale en emotionele ontspanning

Al deze redenen om aan Yoga Nidra te beginnen, geven al aan hoeveel deze vorm van Yoga kan bijdragen aan een betere algehele gezondheid en een groot gevoel van geluk.

Mocht het zo zijn dat mijn blog “waarom Yoga nidra staat voor ultieme ontspanning” jou heeft overtuigd en wil jij deze staat van ultieme ontspanning ook graag eens ervaren, dan kan jij in navolging van velen die jou zijn voorgegaan de online training “Yoga Nidra” via New Age Health bestellen voor slechts € 37,00.

Je kunt dan op een heerlijk warm plekje in je eigen huis gaan liggen en je mee laten nemen naar het ultieme gevoel van ontspanning en los komen van de stress die het leven nu eenmaal met zich mee brengt. Ook binnen de online training Mindfulness voor het dagelijks leven speelt Yoga Nidra een belangrijke rol.

Hopelijk heb ik jullie geïnspireerd met dit artikel en mogen jullie dezelfde fijne ervaring opdoen met Yoga Nidra als ik.

Namasté 

Yoga nidra

Online cursus Yoga Nidra. Yoga Nidra zorgt ervoor dat je mentaal, fysiek en emotioneel compleet tot ontspanning komt.
7 Audio yoga nidra sessies – handig e-book met alles wat je zou moeten weten over Yoga Nidra – 3 korte online yoga sessies (t.w.v.    € 27,00)  – toegang tot de besloten “community mede-yogi’s” op facebook van Happy with Yoga

Prijs € 37,00

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!