06 81 118 160 info@metmarlous.nl

Spiritueel nieuwjaar.

We naderen het einde van het jaar en daarom voor mij een goed moment voor een blogbericht met de titel “Spiritueel nieuwjaar”.
Ik ben namelijk van plan om het nieuwe jaar spiritueel in te luiden en ik hoop dat ik jou weet te overtuigen hetzelfde te doen.

Maak van aankomend jaar een spiritueel jaar!

De winter is een periode van bezinning en terugtrekken. Zoals de natuur zich terug trekt, trekken wij ons ook terug in onszelf en in de warmte van onze huizen, het leven verplaatst zich letterlijk van buiten naar binnen.

En nadat de langste nacht heeft plaats gevonden, breken de laatste dagen van het jaar aan.
Tijdens het afsluiten van dit jaar ontluikt zich een prachtige gelegenheid om naar binnen te keren en te ontdekken wat er ten diepste speelt in jou.

De energie van het nieuwe jaar verbindt je met je ware zelf, met de essentie van wie je werkelijk bent. Deze energie brengt je spirituele groei en bezieling.

We kijken terug op het vorige jaar en er ontstaan goede voornemens en nieuwe plannen.

Hoe kan je dit nieuwe jaar spiritueel inluiden?

Sta eens stil bij het afgelopen jaar. Wat heb je geleerd, waar ben je trots op, welke stappen heb je gezet en wat zou je graag anders doen aankomend jaar? Hoe ben je het afgelopen jaar begonnen, heb je jouw doelen behaald? Waarin heb je jezelf ontwikkeld en wat houdt je tegen om je diepste dromen en verlangens tot uitvoering te brengen?

Zoek even lekker de stilte op in de natuur of gewoon thuis voor de open haard en ga schrijven in een dagboekje, reflecteer en maak nieuwe plannen.

Bovendien kan je een aantal zaken waar je niet tevreden over bent en die bovendien je persoonlijke groei hebben belemmerd, opschrijven op een briefje en ritueel verbranden. Laat het los in het oude jaar en beloof jezelf dat je dit niet meer meeneemt in het nieuwe jaar.

Wees jezelf dankbaar voor alle stappen die je hebt gezet het afgelopen jaar. Wees trots op je moed, volharding en doorzettingsvermogen.

Een andere mooie manier is om bovenstaande onderwerpen te bespreken met je partner, een goede vriend(in) of iemand anders die dicht bij jou staat met wie je het nieuwe jaar spiritueel gaat inluiden.

Bespreek het met elkaar en maak vervolgens een wens voor het nieuwe jaar. Een wensballon kan jullie gezamenlijke wens bekrachtigen.

Spiritueel nieuwjaar, durf te dromen!

En wat goede voornemens betreft? Denk groots, geloof dat alles mogelijk is, denk niet in beperkingen, maar volg je hart. Schrijf op papier of bespreek wat je het allerliefste wilt doen het komend jaar, wat wil je bereiken, waar wil je naartoe?

Neem de verlangens die je hebt serieus en ga in je kracht staan, jij bent het zo waard om je dromen uit te laten komen!

Ik wens jou een prachtige jaarwisseling toe en heel veel voorspoed, wijsheid en geluk in het nieuwe jaar. Ik hoop dat al jouw dromen uit zullen komen.

Namasté.

PS: Lees hier mijn blogartikel waarin ik tips geef hoe je ervoor kunt zorgen dat je goede voornemens dit jaar wel gaan uitkomen.

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!