06 81 118 160 info@metmarlous.nl
Home » Blog » Positieve effecten van meditatie

Positieve effecten van meditatie

19 augustus 2019

Positieve effecten van meditatie, breng balans in je leven. 

In het boeddhisme behoort meditatie tot de dagelijkse bezigheden. Voor de mensen die dit geloof aanhangen is mediteren net zo gewoon als ademhalen en eten.
Inmiddels zijn zij niet de enigen meer die de positieve effecten van meditatie zien voor emotionele en fysieke gezondheid, veel mensen overal ter wereld mediteren dagelijks.

Maar waarom dan? Wat is de positieve uitwerking van meditatie?

Voor ieder mens zou het goed zijn om te mediteren. We leven in een maatschappij met veel drukte en stress en juist dan kan meditatie ontzettend helpen. Wanneer je mediteert kom je namelijk even volledig tot jezelf, je komt tot rust, kunt alle hectiek en stress even loslaten en je raakt verbonden met iets groters binnen in jezelf. 

Meditatie wordt van oudsher in spirituele kringen gebruikt. Men hoopt met de positieve krachten van meditatie het bewustzijn te verhogen, antwoorden te verkrijgen op belangrijke levensvragen, één te worden met het Universum en/of het Goddelijke, het ego los te laten en zelfs verlichting te bereiken.

Meditatie zorgt ervoor dat je in het Nu leeft. Als je mediteert is het de bedoeling om je gedachten te laten komen en gaan, op deze manier creëer je rust binnen in jezelf, tijdens de meditatie maar ook in het dagelijks leven. 

De positieve effecten van meditatie zijn al waar te nemen bij 5 minuten per dag

Door dagelijks te mediteren, al is het maar 5 minuten per dag, kun je de positieve effecten van mediteren al voelen. Je zult meer rust ervaren binnen in jezelf, een betere aarding en balans, je zult beter slapen en je kunt je beter concentreren.
Door te mediteren merk je dat je dingen beter kunt relativeren, dat je meer compassie voor jezelf en voor anderen hebt, dat je beter met emoties om kunt gaan en dat je een dankbaarder en blijer mens wordt.

Mediteren brengt balans in je leven

We kennen het allemaal wel, de piekergedachten die je kunt hebben, of het gevoel van leegte en dit op willen vullen met spullen, chocola, alcohol etc., of emoties zoals boosheid of irritatie.
Dit zijn volgens het Boeddhisme allemaal verstorende emoties met bijbehorende gedachten.
Mediteren zorgt ervoor dat Yin en Yang weer in evenwicht komen, dat je gedurende het leven stabiel bent en beter met emoties en dergelijke om kunt gaan.

Mediteren is een cadeautje voor Jouzelf.

Het is echt even een kwaliteitsmomentje met jezelf. We zijn allemaal druk met werk, vrienden, het huishouden of met het gezin en door even dat rustpuntje in je leven te zoeken, laad je jezelf als het ware weer helemaal op.

Veel mensen kunnen er de tijd niet voor vrij maken, maar eigenlijk is dat zonde omdat de positieve effecten van meditatie zo immens zijn. Vijf minuutjes mediteren per dag zorgt al voor meer rust, vertrouwen, energie, blijdschap en dankbaarheid! 

Wil je graag meer rust en balans ervaren in jouw leven?

Denk dan eens serieus na om een start te maken met meditatie. Ik kan jou daarbij helpen, ik heb namelijk een gratis online 5-daagse meditatie cursus ontwikkeld, waarin ik jou stap voor stap begeleid met mediteren. Tijdens deze training leg ik precies uit wat meditatie is, hoe het werkt en hoe je dit kunt toepassen in jouw leven. Je ontvangt elke dag een begeleide meditatie, een videoboodschap en lesstof over het mediteren. Lees hier meer over de meditatiecursus. 

Ik hoop dat ik jou met dit artikel heb kunnen laten inzien wat de positieve effecten van meditatie zijn en dat ik je heb weten te overtuigen om te gaan mediteren. Lees hier mijn blogartikel waarin ik uitleg hoe je het hier en nu volledig kunt omarmen. 

Ik wens jou veel rust, reinheid en doorzettingsvermogen toe in jouw ontdekkingstocht.

Namasté.

 

Over mij

Ik ben Marlous Kraakman en ik heb een passie voor gezondheid, reizen, bewustwording en spiritualiteit. Met mijn blogberichten en trainingen hoop ik jou te inspireren en te motiveren op weg naar een leven vanuit je hart en je dromen.

Namasté, mijn licht groet het licht in jou…

 

Volg mij op facebook

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin