06 81 118 160 info@metmarlous.nl

Mijn Kundalini ontwaking

Mijn kundalini ontwaking begon zo’n 2 jaar geleden. De meeste mensen in mijn omgeving hadden nog niet eerder van kundalini ontwaking gehoord maar hadden zich wel al eens bezig gehouden met kundalini yoga of zich verdiept in een bepaalde vorm van tantra philosophy.

De kundalini Energy heeft Transformatie ,Verschoning en uiteindelijk ook Verlichting als doel . Kundalini ontwaking is een eeuwenoud fenomeen waarover veel theorieën de ronde doen maar ik ga jullie in een kort verhaal deelgenoot maken van mijn ervaring op dit gebied.

Voor een spiritueel zoeker klinkt een diepe spirituele ontwaking heel aantrekkelijk, maar vergis je vooral niet in de grilligheid en kracht van de kundalini energy. De Kundalini kiest zelf haar weg ongeacht donker of licht.

Mijn kundalini ontwaking, wat hier aan vooraf ging en hoe je het herkent .

Voordat mijn kundalini ontwaakte was ik altijd gedreven op mijn spirituele pad, ik verdiepte mij in Yoga, meditatie en non dualiteit.

Ik kende 5 mensen met een ontwaakte kundalini en er ontstond in mij een innerlijk verlangen om hier meer over te weten. Voor veel yogi’s is een ontwakend kundalini het ultieme doel en het vereist jarenlange meditatie en voorbereiding.

In deze tijd waar steeds meer mensen met hun aandacht naar binnen keren en het bewustzijn accelereert ontwaren we een groeiend aantal kundalini arousal symptomen. Deze symptomen uiten zich in het prana en stromen door het lichaam vooral bij meditatie of trillingen. Maar ook in lichamelijke ongemakken zoals onder andere druk op de schedel, hoofdpijn en het zien van lichtflitsen herken je deze symptomen.

Deze stroom van kundalini gaat meestal natuurlijk, langzaam en in harmonie met lichaam en geest en dan komen er bewustzijnshifts, zelfrealisaties en veranderingen terwijl je jezelf ontvouwd op je spirituele pad.

Mijn eigen abrupte kundalini ontwaking

Een abrupte ontwaking zoals in mijn geval is wel weer iets anders. Het universum neemt het dan tijdelijk over en in deze situatie is er geen ontkomen aan, je moet hier mee dealen. Toen het mij gebeurde voelde ik een lichtflits door mijn hele lichaam en kreeg een grote keel chakra opening.

Ik wist het gelijk, “dit is Kundalini”.

In de dagen en maanden daarop volgend stond mijn volledige energetisch lichaam open, althans zo voelde het. Je moet je voorstellen dat je innerlijke wereld in 1 klap heel groot wordt en de communicatie met je hogere zelf heel helder is. Dat was eerlijk gezegd best beangstigend.

Ik werd gedurende de nacht overspoeld met spirituele inzichten en de druk op lichaam en geest was erg hoog, dat bracht dus ook geestelijke verwarring.

De energy hoopte op in al mijn chakra’s waardoor ik mij bewust werd van onverwerkte pijnen, mij daar eenmaal van bewust werd het natuurlijk een grote uitdaging om die op te ruimen. Het schoonmaak proces ging in etappes en kwam vaak op mysterieuze wijze aan het licht.

Mijn kundalini ontwaking duurde een intense 6 maanden en daarna ging het in een lichtere vorm verder. In een kundalini proces is het mogelijk dat er “A Dark night of the Soul” ontstaat en in mijn geval was dit mijn diepste punt gedurende het hele proces.

Dit is blijkbaar waar Eckhart Tolle het over heeft in zijn boek “The power of now”. Na jarenlange depressies kreeg hij een Kundalini en een verlichtingservaring.

Mijn Dark night of the Soul was mijn diepste transformatie en na die ervaring kalmeerde de sterkte van de Kundalini energy in mijn lichaam langzaam maar zeker.

Iedereen die Kundalini mag ervaren ondervind dit op zijn eigen manier en het heeft dan ook geen zin om te generaliseren. Maar niemand zal deze ervaring als gemakkelijk bestempelen.

In de dark night of Soul beland je in een grote spirituele crisis en in in mijn geval verloor ik mijn geloof en vertrouwen in het universum compleet. Er ontstond een bepaald dieptepunt van innerlijke wanhoop totdat er een transformatie plaatsvond van overgave naar “what is” en dat is moeilijk te omschrijven in woorden.

Ik heb echter wel een kleine omschrijving gevonden welke resoneert met mijn ervaring;

De Goddelijke vonk ontdekken is een mysterie. Na het ontwaken is de vonk die je doorvoeld, herkent en een stukje belichaamt onmogelijk te vermijden.

Je innerlijke leiding wordt enorm op de proef gesteld en gaat net zolang door totdat je feilloos vertrouwen krijgt in je innerlijke guru.

De Kundalini ontwaking is een diepe, versnelde transformatie en kan beangstigend zijn maar kent ook bliss en euforische momenten. Je omgeving en jijzelf hebben geen idee wat er innerlijk allemaal met je gebeurt, maar het gaat over.

Het beste advies wat ik je kan geven in deze situatie is om jezelf acuut te gronden. Probeer vooral goede informatie te winnen zodat je kaders hebt om te bewegen in deze turbulente transformatie.

Wat heeft mijn kundalini ontwaking mij persoonlijk gebracht?

Nee, ik voel mij niet verlicht. Wel heb ik natuurlijk iets heel dieps ondergaan. Ik eer mijn ontwakende pad en hoef niet zo hard meer te zoeken. Het kundalini vuur leert je om het te laten ontstaan.

Heb jij vragen over jouw ontwakende proces?

Sonja

Sonjascoop@yahoo.com

Online training “Dromen najagen”

 De training “Dromen najagen” is een geweldige 8-weekse online training waarbij je stapsgewijs jouw dromen en talenten (oftewel jouw ware potentieel) gaat (her)ontdekken en waarbij je de kracht gaat vinden om van deze dromen werkelijkheid te maken.

Prijs  € 97,00

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!