06 81 118 160 info@metmarlous.nl

Leven in verbondenheid met de natuur

Als hooggevoelig persoon raak ik behoorlijk snel overprikkeld. Een dagje Amsterdam vind ik leuk, maar ik ben altijd het meest blij als ik weer thuis ben in mijn kneuterige dorpje vlakbij het bos, het strand en de duinen.
Ik merk dat ik dat nodig heb, leven in verbondenheid met de natuur. Wandelen doe ik iedere dag en altijd zoek ik lekker de natuur op. De natuur is prachtig, het brengt harmonie, zuiverheid en balans in ons leven.

Leven in verbondenheid met de natuur, de natuur zorgt ervoor dat je alles even helemaal los kan laten

In de natuur gebeuren magische dingen. De natuur brengt je tot rust. De natuur zorgt voor aarding, het geeft ons energie, schone lucht en positiviteit. Door de natuur kan je de dagelijkse beslommeringen even helemaal los laten.

Om goed te kunnen functioneren binnen mijn bedrijf is het belangrijk dat ik in een creatieve flow geraak en als ik het soms even helemaal niet meer weet ga ik de natuur in, alleen. En dan voelt het net alsof ik in een meditatieve bubbel stap. Alsof ik een wereld binnen stap met elfjes, engelen en boomwezens die mij zachtjes dingen in fluisteren, over welke stappen ik moet nemen en de onderwerpen waarover ik moet bloggen.

Ik kan mijn klok erop gelijk zetten. Ik loop en luister en ineens stroomt het, de antwoorden komen binnen. Er is rust, ruimte en stilte om mij heen waardoor de boodschappen mij kunnen bereiken.
En wanneer ik terug kom van mijn wandeling ben ik vol energie, verrijkt met levenslust en heb ik een rotsvast vertrouwen.

In feite zijn wij natuurlijk afkomstig van de natuur. Wij zijn de natuur, net als de bomen, de planten en de dieren om ons heen. En niet te vergeten onze Moeder Aarde.
Om goed te kunnen functioneren in het leven dienen wij ons goed te verbinden met onze Moeder Aarde, verankert met denkbeeldige boomwortels die vanuit onze voetzolen de aarde in stromen.

Hoe leef je in verbondenheid met de natuur?

Leven in verbondenheid met de natuur doe je door in eerste instantie zeer regelmatig de natuur in te gaan.
En wanneer je de natuur in gaat, wees je dan bewust van alles om je heen. Wees je bewust van de vogelgeluiden, de laatste avondzon die op de boomtoppen schijnt, het geluid van windgeruis door de bomen, of het gevoel van de wind op je huid. Laat alle gedachten los en wees je bewust van het moment. Zie het als een meditatieve manier van wandelen, wees je bewust van de stappen die je zet, benoem ze desnoods en maak er een loopmeditatie van.

En ook al heb je een dag echt geen zin om naar buiten te gaan, omdat je moe bent of omdat het regent, ga dan toch! Bedenk dat je je altijd een blijer mens zult voelen wanneer je terug komt van je wandeling. 

Het leven had veel simpeler kunnen zijn als we ons hadden laten leiden door de natuur

Eigenlijk zijn wij als mens kunstmatig tegen de natuur ingegaan. Leven in verbondenheid met de natuur, dat deden de mensen vroeger wel. Ze werden wakker als het licht werd, dan gingen ze op jacht. Hadden ze iets gevangen, dan gingen ze eten. Werd het ’s avonds donker, dan werd het tijd om te slapen.

Het leven had veel simpeler kunnen zijn als we ons hadden laten leiden door de natuur. Nu werken we gemiddeld 8 uur per dag, kunstmatig licht houdt ons tot laat wakker, we hebben veel stress en verplichtingen, we leven te vaak in angst en hebben vaak haast. Het lijkt soms wel of we wilde dieren zijn die van ons af moeten vechten.

Maar de dieren in de natuur hebben geen stress of de daarbij behorende gezondheids-mankementen. De dieren in de natuur rennen niet als een gek rond omdat ze bang zijn dat het leven aan hun voorbij gaat. Als ze rennen, dan rennen ze omdat ze blij zijn, of op jacht, of omdat er echt een bedreiging in de buurt is, niet omdat zij bepaalde overtuigingen met zich meedragen.

Het leven was vroeger gemakkelijker, mensen leefden in harmonie met de natuur

Was het leven vroeger dan niet veel fijner? In zekere zin wel, het leven was gemakkelijker en er was minder stress. Mensen leefden meer in harmonie en contact met elkaar. Er was geen afleiding van computerspelletjes, tv of mobiele telefoons. Kinderen en mensen gingen naar buiten als ze vrij waren en hadden zo meer een leven in verbondenheid met de natuur.

Er zijn bevolkingsgroepen op de wereld die nog steeds leven in verbondenheid met Moeder Aarde, ver buiten de materialistische wereld. Zij leven op het ritme van de natuur. Ze zijn dankbaar dat ze kunnen drinken en eten, werken een aantal uren per dag, spenderen de rest van de tijd met hun familie en genieten van het leven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Aboriginals (degene die hun verbondenheid met de natuur niet zijn verloren, ik ga hier op zeer korte termijn een artikel over schrijven) of de Inheemse volken in de Amazone.

Durf jij je overtuigingen los te laten om zo meer in verbinding te leven met de natuur?

Dat leven kunnen wij natuurlijk niet leven. Wel is het belangrijk om anders met het leven om te gaan en met zelfopgelegde verplichtingen. Als het slecht met je gaat, komt dit misschien omdat je gedachten negatief zijn of omdat je teveel van jezelf verwacht. Onderzoek eens waar deze gedachten vandaan komen? Is het van jezelf, of zijn het misschien overtuigingen die wij binnen krijgen vanuit de maatschappij waarin wij leven?
Overtuigingen dat je pas mee telt als je hard werkt, of dat je pas wat voorstelt als je gestudeerd hebt of een interessante baan hebt.

Mocht dit zo zijn en je bent niet gelukkig met je huidige situatie, omdat je teveel stress ervaart en je te vaak somber en ongelukkig voelt. Dan is het misschien tijd om meer te gaan leven in verbondenheid met de natuur, en hier bedoel ik ook jou natuur mee!

Ga luisteren naar je hart, naar je lichaam, naar je wensen en je behoeftes. Probeer verplichtingen los te laten en ga datgene doen waar jij passie voor voelt.

En mocht je het even niet meer weten? Denk dan weer aan de helende werking van de natuur, ga het bos in en luister naar de stilte, maak contact en wees aanwezig in het moment.

Ik weet zeker dat jij jouw oplossingen zult gaan vinden.

Vond je dit een mooi blogartikel en wil je meer weten hoe je kunt leven vanuit jouw eigen natuur? Lees dan hier mijn blogartikel hoe je een vrijer leven kunt creëren voor jezelf. Durf jij de stap te nemen om vanuit je hart te gaan leven, in vrijheid en verbondenheid?

Namasté.

 

Dromen najagen

Ben jij klaar voor het leven van jouw dromen? 

Yoga stap voor stap

Een Yoga cursus die je stap voor stap meeneemt in de basis van Yoga. 

Mindfulness

Deze cursus mindfulness helpt je te aarden in het huidige moment.

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!