06 81 118 160 info@metmarlous.nl

De Maya kalender Tzolkin, kompas voor bewustzijn ontwikkeling

Al 10 jaar werk ik met de Maya kalender Tzolkin en dat heeft voor een grote bewustzijn ontwikkeling gezorgd. De Maya kalender Tzolkin geeft aan welke beweging voorwaarts een mens maakt in zijn leven. Voor ieder mens is dat anders. Wat zijn nu jouw kernkwaliteiten en wat zijn jouw valkuilen?

In dit blog artikel geef ik jou wat meer informatie over de Maya kalender Tzolkin, en wat dit voor jou kan betekenen als jij hiermee wilt gaan werken.

De Maya kalender Tzolkin uitgelegd

De afbeelding van de Maya kalender Tzolkin (hierboven), doet vermoeden dat het een ingewikkelde kalender is. Maar dat is slechts het aangezicht. De Maya kalender Tzolkin bestaat uit 260 vakjes. En op één van deze vakjes ben jij geboren. Daar kom ik zo op terug. Aan de linkerkant van de afbeelding staan de 20 Zonnezegels. Bovenaan beginnend bij de Rode Draak, en onderaan eindigend bij de Gele Zon.

Links bovenaan op het eerste vakje staat een 1. Voor de Maya’s wordt dit uitgebeeld door een stip. Het getal 5 is een balk. Dus als je een balk, met daarboven 1 stip ziet, is dat 6. Als je nu vanaf 1 naar beneden gaat, dan stopt de nummering bij 13. Daarna gaat de nummering weer verder bij 1. (In Maya nummering). Deze 13 vakjes noemen wij een golf. De Maya kalender Tzolkin heeft 20 golven van 13 vakjes, wat weer 260 maakt. Men noemt dit ook wel de 13:20 frequentie.

In een van deze 20 golven ben jij geboren. Om erachter te komen welke golf, heb jij jouw geboortedatum nodig. Voor deze blog gaat het nu te ver om daar verder op in te gaan en ook de omschrijvingen van de Zonnezegels laat ik achterwege. Dat komt in een volgend blog weer aan de orde.

Voorbeeld van een golf uit de Maya kalender Tzolkin

Ik ga nu een voorbeeld geven van een golf uit de Maya kalender Tzolkin om duidelijk te maken waar een golf uit bestaat. Ik neem hiervoor gewoon de eerste golf uit de Maya kalender Tzolkin. Ik had al geschreven dat een golf uit 13 Zonnezegels bestaat. Het eerste Zonnezegel van een golf noemen wij het “Thema” van jouw leven. Dat is dus uit het voorbeeld de “Rode Draak”. De eigenschappen van de Rode Draak lopen dus jouw hele leven met jou mee, ook al ben jij op een ander zegel geboren in deze golf.

Het laatste Zonnezegel in deze golf noemen wij het “Doel” van jouw leven. Eigenschappen waar jij naartoe mag groeien om weer thuis te komen in jezelf. In deze golf is dat de “Rode Hemelwandelaar”. Je ziet dus dat deze hele golf begint met een rood zegel en eindigt met een rood zegel. Je kan ook zien dat er steeds 4 kleuren terugkomen in de Maya kalender Tzolkin: Rood (hier ontstaan ideeën); Wit (wat heb je nodig voor deze ideeën); Blauw (alles ombuigen tot een werkbaar geheel) en Geel (uitdragen van het resultaat). Dit tevens de kleinste cyclus binnen de Maya kalender Tzolkin. Ik heb het hier over een cyclus omdat de Maya kalender Tzolkin een cyclische kalender is. De kalender begint bij nummer 1 en eindigt bij nummer 260. Daarna begint de kalender weer bij nummer 1 etc.

Wat kan ik met de Maya kalender Tzolkin

De mogelijkheden binnen de Maya kalender Tzolkin zijn eigenlijk bijna “grenzeloos”. Allereerst gaat het om de herkenning en erkenning bij het vaststellen van jouw geboortezegel. Het is net of jij een beschrijving krijgt over jezelf vanuit een bron die voor jou onbekend is. Hoe is het mogelijk dat de Maya kalender Tzolkin zo accuraat is in het beschrijven van jouw karakter? Beweging in het leven. Dat zal eerst mogen bezinken. Daarna gaan er zoveel deuren voor je open in jouw eigen bewustzijn dat jij de kans krijgt om jouw volledige potentieel te kunnen ontwikkelen.

De Maya kalender Tzolkin geeft aan in welke mate jij jezelf laat zien of niet. Welke beroepen passen bij jou en welke niet. Jij kunt in een keer snappen waarom jij het werk wat je doet niet meer leuk vindt of juist wel. Het lijkt wel of de jas van het leven plotseling past.

De Maya kalender Tzolkin opent de deuren naar jouw bewustzijn voor het creëren van vrijheid en ruimte in dit leven.

Ik hoop dat jouw interesse is gewekt.

In Lak’esch Ala K’in (Ik ben een andere jij, en jij bent een andere ik)

Rudy Nobel

Rudy Nobel

In de kern help ik mensen bij het herontdekken van het Zelf.

Ik begeleid mensen in een moeilijke periode na een verlieservaring bij het hervinden van nieuwe zingeving en betekenis. Daarnaast bied ik een aantal therapieën aan om contact te maken met jouw innerlijk Zelf.

Aan jou de keuze wat het beste bij je past. Mocht je dit nog niet weten dan kan een intake gesprek jou misschien verder helpen. Je kunt mij bereiken via mijn website https://rudynobel.nl/