06 81 118 160 info@metmarlous.nl

De betekenis van Namasté

Je zult vast wel gezien hebben dat ik elk blogartikel afsluit met Namasté. Ik doe dit heel bewust. Namasté heeft meerdere betekenissen, maar in het westen is de betekenis van Namasté: “Mijn licht groet het licht in jou”. En dat vind ik een hele mooie gedachte. Ik heb gereisd in India en Nepal en hier is het de groet die mensen aan elkaar doen. Ze plaatsen hun handen tegen elkaar voor de hartstreek en zeggen hierbij Namasté. Ook na elke Yoga les in binnen en buitenland volgt deze groet. Daarom een goede gelegenheid om een blogartikel aan de betekenis van Namasté te wijden.

De betekenis van Namasté in India en Nepal

Oorspronkelijk vindt Namasté zijn bestaansrecht in het Sanskriet, de heilige Indiase taal. In het Sanskriet betekent Namasté , “ik buig voor jou”. Namasté wordt gebruikt om respect voor de ander en de goden te tonen. Bovendien wordt Namasté gebruikt om elkaar gedag te zeggen, het is een begroetingsvorm maar dan met een teken van respect naar de ander. Door de handen tegen elkaar voor de hartstreek te leggen vergroot je de goddelijke liefde om jouw heen, door je ogen te sluiten en je hoofd te buigen help je jouw geest om zich over te geven aan het goddelijke in je hart.

Wat is de betekenis van Namasté in het westen?

Je hoeft niet Hindoeïstisch te zijn om Namasté te gebruiken. In het westen wordt Namasté namelijk ook gebruikt. Het wordt vooral gebruikt tijdens Yoga lessen. Als je aan Yoga doet, dan herken je deze groet vast en zeker. Tijdens het opstarten van de les begroet je elkaar op een liefdevolle en respectvolle manier  en tijdens het afsluiten bedank je iedereen voor hun aanwezigheid.

Mijn licht (mijn diepste ziel) groet het licht (jouw diepste ziel) in jou.

Namasté is dus eigenlijk een hele mooie begroetingsvorm waarmee je respect toont voor de ander en voor jezelf. Ik hoop dat ik je met dit blogartikel een stukje wijzer heb gemaakt en dat je nu beter begrijpt waarom ik elk blogartikel met deze prachtige groet afsluit…

Namasté, mijn licht groet het licht in jou ?  

Yoga stap voor stap

Online Yoga cursus voor beginners, waarbij je stap voor stap de basishoudingen van Yoga leert. Je kunt de cursus vanuit huis in je eigen tempo doen.
9 Professionele yoga lessen van ongeveer 1 uur – e-book met uitleg en plaatjes van de belangrijkste houdingen – bonusvideo’s over de ademhaling.

Prijs € 57,00

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!