06 81 118 160 info@metmarlous.nl

Aarden als HSP

Dit artikel gaat over het belang van aarden als HSP (Highly Sensitive Person). Als Hsp’er kan je meer moeite hebben met het hebben van een goede aarding.

Zoals bekent ben ik een geboren nieuwetijdskind en daarnaast ook hooggevoelig (lees hier mijn artikel over de kenmerken van hoogsensitiviteit). Net als veel Hsp’ers heb ook ik moeilijke tijden gekend, omdat ik mij niet (h)erkend en anders voelde.
Om deze reden wilde ik niet aanwezig zijn op deze wereld, ik leefde letterlijk met mijn hoofd in de wolken en was hierdoor vatbaar voor alles om mij heen.

Jaren later heb ik geleerd om aanwezig te zijn in het hier en nu. Ik heb mezelf en het leven geaccepteerd en ben letterlijk met beide benen op de grond komen te staan.

Aarden als HSP is enorm belangrijk!

Wanneer je het moeilijk hebt gehad op deze wereld, dan is het makkelijkste verdedigingsmechanisme dat je uit je lichaam schiet. Ofwel, dat je gaat “zweven” om maar niet in het hier en nu, op deze harde koude wereld te hoeven zijn. Je bewustzijn weet dat het daarboven veilig is, dat je daarboven wel geliefd bent.

Een logische reactie, echter het heeft geen zi

Toen je jaren geleden reïncarneerde op aarde, heb je er bewust voor gekozen om als ziel dit leven aan te gaan. Je hebt bewust gekozen voor de lessen die je wilde leren en het is aan jou om deze voorbestemde rol op aarde te gaan omarmen en accepteren.

Een belangrijke eerste stap is om te gaan aarden als HSP in het huidige moment en te zeggen;
“ja, ik accepteer wie ik ben en ik ga staan voor wie ik ben”! 

Wat betekent het om geaard te zijn?

Een goede aarding betekent dat je aanwezig bent in je lichaam. Je voelt een sterke verbinding met de aarde vanuit je voetzolen en je basischakra. In feite vul je jouw lichaam helemaal op met je bewustzijn, je bent in het hier en nu aanwezig en accepteert jezelf en het leven volledig.

Wanneer je gegrond bent, sta je stevig in je schoenen en letterlijk in je kracht. Een goede gronding zorgt voor een verbinding met je hogere zelf, waardoor je toegang hebt tot je innerlijke wijsheid.

Een ander bijkomend voordeel, is dat een goede aarding ervoor zorgt dat je minder last hebt van emoties, gedachten en de energie van anderen. Je kunt dingen gemakkelijker langs je heen laten glijden als HSP.

Wat gebeurd er als je niet geaard ben?

Als je gaat “zweven”, ben je veel vatbaarder voor alles om je heen. Je pikt emoties, gedachten en energieën op van anderen. Je hebt eerder last van overprikkeling en voelt je daardoor opgelaten en uit balans.

Het is dus van wezenlijk belang dat je op je aarding let als HSP!

Bovendien heeft het gronden ook nog een andere belangrijke functie. Wanneer je namelijk goed gegrond bent, ben je als het ware een kanaal voor de Universele energie. We leven in een bijzondere tijd op aarde. De veranderingen vinden bijna dagelijks plaats en als mensheid verhogen we onze energie en bewustzijnsniveau. Wanneer je goed gegrond bent, kan de energie goed door je heen stromen en zal ook jij van deze energie shift profiteren en kan je op deze manier ook weer jouw energie uit dragen naar anderen.

Daarnaast zorgt een goede gronding voor kracht, vertrouwen, levensplezier, wijsheid en sturing.

Aarden, hoe doe je dat?

Zoals je hebt gelezen is het belangrijk om te aarden als HSP, om jezelf te wapenen en in je kracht te staan.

Een oefening die je helpt om te aarden, is dat je een grondingskoord visualiseert vanuit je voetzolen en je basis-chakra.

Je kunt hiervoor een korte meditatie doen.

Sluit je ogen, let goed op je ademhaling en ontspan. Visualiseer een grondingskoord die vanuit je voetzolen de aarde instroomt, verbindt dit koord met het hart van de aarde, je kunt het koord ergens aan vastmaken als je dat prettig vindt.
Vervolgens doe je hetzelfde vanuit je basischakra (weet je niet waar je chakra’s zich begeven in je lichaam, lees dan hier mijn blog over de betekenis van de chakra’s).
Bedank de aarde en rond de aardingsoefening af.

Neem voor deze oefening de tijd die jij nodig hebt en herhaal zo vaak je wilt.
Je zult merken dat hoe vaker je de oefening doet, hoe meer je gegrond raakt in het dagelijks leven.

Overigens helpt het dragen van rode sokken en ondergoed ook bij een goede aarding. Rood is de kleur van het basischakra. Aarding heeft te maken met hoe veilig jij je voelt op deze aarde en dit heeft alles te maken met dit chakra. Misschien niet heel sexy, of juist wel, in ieder geval effectief!

Namasté.