06 81 118 160 info@metmarlous.nl

Yoga vakantie in Goa, India. Waarom ook jij naar Goa moet gaan!

Je vakantiegeld is aanstaande en na een jaar lang ploeteren is het tijd om jezelf eens lekker te (laten) verwennen. Een doorsnee vakantie is niets voor jou en dus ga je op zoek naar iets bijzonders. Je wilt je mind eens lekker resetten en bijzondere mensen ontmoeten, maar ook gezond eten staat hoog op jouw verlanglijstje. Af en toe een strand- of zwembad dagje of eens lekker cultuur opsnuiven maakt het feest compleet. New Age Health helpt jou bij het vinden van een geweldige bestemming en maakt je tevens deelgenoot van onze eigen ervaring in Goa.

Dat je niet perse een doorgewinterde yogi hoeft te zijn om van een Yoga vakantie in Goa te genieten bewijst de schrijver van dit artikel wel, ik was nog behoorlijk bleu als het gaat om Yoga en andere spirituele zaken en stond niet te trappelen toen Marlous voorstelde om een week bij Swan Yoga in retreat te gaan.

Maar hoe gaaf is het om met mensen (jong en oud) met verschillende nationaliteiten en achtergronden, een spirituele week door te brengen. Wij gaan zeker terug!

Wat kun je verwachten van een Yoga vakantie in Goa, wanneer je kiest voor één week Yoga en meditatie:

Yoga vindt zijn oorsprong in India en het viel mij op dat de meeste Yoga Centra die wij bezochten van een zeer hoog niveau zijn. Mooie accommodaties midden in de natuur of aan het strand en bovendien veelal jonge, goed opgeleide yoga instructeurs die ontzettend veel kennis bezitten, als het gaat over de oorsprong en de diepere betekenis van deze complete levensfilosofie.

Want Yoga is zeker meer dan wat rekken en strekken. Je ontdekt dat je grenzen kunt verleggen, zowel op als naast de mat.

Wij hebben een heerlijke week doorgebracht bij Swan Yoga in Goa en hadden daar de beschikking over een keurige eco vriendelijke cottage. De groep was niet al te groot met ongeveer 10 deelnemers, maar wat is het toch mooi om met zoveel nationaliteiten binnen een paar dagen zo’n bijzondere band op te bouwen.

Doordat de dag al om 6 uur begint met een meditatie en ’s avonds om 19 uur afsluit met nog een yoga les beleef je de dagen heel intensief. Je hebt tussendoor genoeg tijd om te relaxen, te praten en te eten maar dat doe je doorgaans met elkaar. Veel mensen kiezen voor een Yoga vakantie in Goa om aan de drukte van alledag te ontsnappen en zijn bereid zich kwetsbaar op te stellen.

Je kunt nog zo succesvol zijn in het dagelijkse leven, daar zover weg van huis wordt je weer met beide benen op de grond gezet en word je geconfronteerd met de essentie van ons bestaan (en in mijn geval met de stramheid van mijn lichaam). 

Een gemiddelde dag ziet er ongeveer zo uit:

 • Om 6 uur begint de dag met een meditatie (kan een gebed zijn, een wandel meditatie maar ook een meditatie op een super stil strand);
 • Om 7 uur ontbijt met fruit en thee;
 • Om half 8 begint de eerste yoga sessie en bij Swan is dat Asana (betekent houding en het doel van de asana’s is om doorstroming van energie in ons lichaam tot stand te laten komen) of Yogic Kriya (betekent handelen, hetgeen wordt opgevat als het bewust waarnemen van de ziel.
  Yogic Kriya staat voor actie, daad, inspanning);
 • Om 10 uur brunch;
 • Om 11.30 uur begint de tweede yoga sessie en bij Swan is dat Yoga Phylosophie. Yoga is circa 5000 jaar geleden in India ontstaan en vermoedelijk de oudste levensleer (de yoga teachers zijn in staat om hun wijsheid een klein beetje met ons te delen), of Yoga Nidra (brengt je in diepe staat van fysieke, mentale en emotionele ontspanning of trance);
 • Van 12.30 tot 16 uur heb je tijd voor jezelf, je kunt dan lezen, wandelen, naar het strand of lekker met andere groepsleden of de leraren kletsen over de zin van het bestaan;
 • Om 16 uur vervolg je de dag met Asana yoga;
 • Om 18 uur diner (de keuken bij Swan was van een geweldig niveau, super gezond (Ayurvedische voeding) en lekker);
 • Om 19 uur begint Havan. Door deze vuurceremonie te doen, ontvangen de mensen geluk en alle geneugten van het leven, ze hebben goede gedachten en liefde voor elkaar. Of men kiest voor een Trataka meditatie, dat “gerichte blik” betekent. Je oefent het focussen op een vast punt waardoor je geest verstilt, hiervoor wordt traditioneel een kaarsvlam gebruikt.Natuurlijk proberen de teachers wat variatie in te passen maar wanneer jij kiest voor 1 week Yoga retreat dan is het fijn wanneer zaken zich herhalen. Vaak heb je 1 dag helemaal niets en dat geeft je de gelegenheid om de omgeving te ontdekken of gewoon even bij te komen van alle indrukken.Overigens is het geen enkel probleem wanneer je eens een meditatie, ceremonie of yoga les overslaat.

Wat valt er te zeggen over Goa:

Goa is niet de mooiste plek op aarde maar absoluut wel interessant om te bezoeken. De Indiër die wat meer te besteden heeft, viert hier zijn vakantie maar voor de verwende Europeaan komt Goa toch wat rommelig en ook wel toeristisch over.

De stranden zijn oké maar behoren niet tot de top en hetzelfde geldt voor de accommodaties. Dat wil echter niet zeggen dat het vinden van mooie stranden of een goed onderkomen onmogelijk is.
Met gebruik van Trip Advisor kwamen wij terecht in Anjuna, in een klein familiehotel waarvan de eigenaar goddelijk kon kokkerellen en met een redelijk mooi strand binnen handbereik.
Vanuit daar konden wij Goa per scooter ontdekken.

Goa heeft een serieus hippy cultuurtje en dat zie je terug in de vele relaxte restaurantjes, barretjes, markten en kledingwinkels. Deze zijn meestal in buitenlandse (hippie) handen.

Veel Duitsers en Amerikanen die zo’n 20 jaar geleden in Goa zijn neergestreken zijn nooit meer weggegaan en bezorgen deze provincie een prettig maar ook een wat maf sfeertje.

 

Buiten een Yoga Retreat kan jij jouw vakantie in Goa ook nog opleuken door:

 • Een heerlijke massage bij één van de vele ayurvedische massage salonnetjes;
 • Een scooter te huren en lekker van plaats naar plaats te scooteren (wel voorzichtig zijn en een helm dragen). Tijdens het scooteren kan je de vele Portugese invloeden in je op nemen;
 • Naar 1 van de velen stranden te gaan of een middag aan een zwembad te relaxen;
 • Lekker uit eten te gaan (gebruik TripAdvisor);
 • Een markt te bezoeken;
 • Een cursus (Indiaas) koken te volgen.

Slotwoord bij het artikel “Yoga vakantie in Goa”

Wij zijn ervan overtuigd dat een Yoga vakantie in Goa voor de doelgroep van “New Age Health” een uitstekende keuze is. In de nabije toekomst gaat “New Age Health” ook Yoga reizen organiseren en we informeren jullie graag als het zover is. Want wat zou het dan mooi zijn om met jullie ergens op een mooie plek een magische week door te brengen. We zien er naar uit!

Namasté. 

 

Ron Oldenburg

Ik ben de man van Marlous en mede-eigenaar van New Age Health. Naast mijn werkzaamheden voor New Age Health run ik een eigen onderneming.
Ik heb een vrije en optimistische geest en ik ben dol op reizen. Onder invloed van Marlous ben ik veranderd en anders in het leven komen te staan.

Tegenwoordig hecht ik meer waarde aan spiritualiteit en bewustwording en daarom vind ik het fijn om Marlous achter de schermen te ondersteunen in haar missie. Ik zal zo nu en dan een mooi en inspirerend blogartikel plaatsen.

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!