06 81 118 160 info@metmarlous.nl

6 redenen waarom reizen je leven verrijkt

Acht jaar oud was ik, toen ik aan mijn moeder de wereldkaart liet zien met mijn kleine vingertjes op de kaart van Indonesië. Mama, daar ga ik later heen als ik groot ben. Inmiddels ben ik 36 en ben ik vele reizen rijker. Ik ben in Australië, Nieuw Zeeland, een groot deel van Azië en Zuid Amerika geweest en nog steeds droom ik van verre bestemmingen, geweldige landschappen en andere culturen. Voor mij is de wereld een plek dat ontdekt moet worden. Het is toch doodzonde als je de rest van je leven op één plek blijft wonen en nooit op onderzoek uitgaat.

Als ik het over reizen heb, dan heb ik het over lange reizen van minstens een paar maanden. Korter is voor mij vakantie, je bent een week weg en denkt alweer na over de terugreis. Wanneer je een aantal maanden of langer weggaat, stap je op een heel andere manier het vliegtuig in. Wat zijn de redenen waarom reizen je leven verrijkt?

Wanneer je lang op reis gaat, gaat er een nieuw leven beginnen, er gaat een periode aanbreken vol avontuur, nieuwe mensen en vrijheid.

Vanuit mijn eigen ervaring zal ik beschrijven wat reizen voor mij heeft gedaan, in de hoop dat ik ook jou weet te overtuigen je zekerheden overboord te gooien en in het diepe te springen.

6 redenen waarom reizen je leven verrijkt:

1. Het ervaren van echte vrijheid

We zitten allemaal zo in een keurslijf, elke dag naar het werk op vaste kantoortijden, in het weekend vrij, vervolgens begint het weer van vooraf aan. We denken allemaal dat dit “normaal” is, maar wat is normaal?

Mijn mening is dat elk mens tenminste één maal in zijn leven lang op reis moet zijn geweest, om te kunnen ervaren wat echte vrijheid is.

Vrijheid verbind je namelijk met jezelf, met je levensvreugde en diepe verlangens. En vanuit dit diepe contact met jezelf, kan een nieuw mens geboren worden. Met een vernieuwde levensvisie en kersverse doelstellingen voor de toekomst.

2. Het gehoor geven aan een verlangen binnen in jou

Als jij regelmatig weg zit te dromen met een reismagazine in je handen of bij BNN op reis en je toch afvraagt hoe al die prachtige landen nu in het echt zijn, dan zeg ik, ga op reis, ga genieten!

Hoe wil je terug kijken op je leven als je straks 80 bent?

Wil je dan blij zijn met alle keuzes die je hebt gemaakt, of wil je spijt hebben van de dingen die je niet hebt gedaan? Leven doe je (in dit leven) maar één keer, we leven in een rijk land en de meesten van ons kunnen wel genoeg geld bij elkaar verdienen voor een wereldreis.

Zo niet, dan zijn er tal van andere mogelijkheden, zoals werken in Australië en Nieuw Zeeland met een Work and Holiday visum (kan tot je 35e in Australië, tot je 30e in Nieuw Zeeland). Australië kom je al binnen met € 5000 Australische dollars, verder kan je daar super goed verdienen en sparen om weer verder te reizen.

An experience of a lifetime!

3. Het ontmoeten van andere culturen en mensen

Als je altijd in Nederland bent, ben je ervan overtuigd dat het leven hier is hoe het behoort te zijn.

Andere culturen laten je juist zien dat er vele wegen naar Rome zijn.

In de Boeddhistische landen heb ik bijvoorbeeld gezien dat mensen met veel meer compassie en eerlijkheid met elkaar om gaan. Er is nauwelijks criminaliteit omdat men geloofd in Karma, en mensen leven in een groepscultuur, dat wil zeggen dat ze veel meer leven met elkaar en voor elkaar.

Het Hindoeïsme, dat je in Bali, India en Nepal vindt, richt zich ook op het positieve. Bovendien zie je in beide culturen heel sterk dat de mensen tevreden zijn met wat ze hebben, ze geloven beiden in reïncarnatie en accepteren hun lot hier op aarde. Als ze hun leven op aarde in dankbaarheid en als een goed mens leven, zal hier weer een beter leven op volgen.

Ook al zijn ze nog zo arm, dan nog zijn ze blij, dankbaar en tevreden. Iets waar wij hier in het westen veel van kunnen leren.

Door de groepscultuur waarmee veel mensen leven, is er veel meer onderling respect. Hier in Nederland zijn we zo individualistisch ingesteld. We zijn alleen maar bezig met ons werk, met ons leven en hebben nauwelijks tijd voor een ander. In veel andere landen gebeurd dit niet, mensen leven echt in een community.

Bovendien ben je altijd welkom voor het eten, wij zijn in Nepal al meerdere malen uitgenodigd, hoe arm men ook is…

4. Het maken van nieuwe vrienden

Tijdens het reizen doe je ontzettend veel contacten op. Veel contacten zijn ééndagsvliegen, waar je altijd dezelfde dingen mee bespreekt (op den duur wordt dat vervelend). Maar je maakt altijd wel een aantal vrienden voor het leven. En hoe leuk is het om vrienden in alle uithoeken van de wereld te hebben, zodat je altijd een leuk vakantieadresje hebt…

5. Het ervaren van mooie avonturen

Elke dag is anders en zit vol met avontuur en onverwachte dingen. De ene dag sta je op het mooiste strand dat je ooit gezien hebt, de volgende dag sta je naar het prachtigste uitzicht ooit te kijken en vervolgens kom je weer oog in oog te staan met een kangaroo in het wild. De dag erna ontmoet je een aantal leuke mensen waar je een geweldige avond mee hebt.

Kortom, elke dag is een feestje en dit moet elk mens toch tenminste één keer in zijn leven meegemaakt hebben!

6. Back to basic

Reizen is wel een kostbare aangelegenheid en wordt helaas steeds duurder. Toen wij in 2015 weg gingen voor onbepaalde tijd, dachten we het met een budget van € 65,00 per dag uit te kunnen zingen, dit bleek veelal onmogelijk.

Wat je leert tijdens het reizen is om materialisme los te laten. Je hebt er namelijk helemaal niks aan op reis. Je hebt je backpack gevuld en misschien nog je camera en mobiel and that’s it!

Dat zijn de riemen waar jij mee moet roeien. Bovendien heb je waarschijnlijk een budget, dat je ook leert om op een goede manier met geld om te gaan. Na je reis zal je getransformeerd zijn in een totaal nieuw persoon, waar mensen zich druk maken om een groot huis en dito auto, snap jij niet waar ze zich nou toch allemaal druk om maken.

Je kiest er hoogstwaarschijnlijk liever voor om minder te werken en meer te genieten van het leven (of te sparen voor een volgende reis).

Dit waren 6 voor mij belangrijke redenen waarom reizen je leven verrijkt. Alles in het leven kost geld en hoe gaaf is het dat je het geld dat je verdient in je leven, investeert in ervaringen! Spullen zijn maar materiaal, ze doen verder helemaal niks voor je. Een reis maken daarentegen vergeet je de rest van je leven niet meer. Je zult voor altijd terug denken aan die geweldig mooie momenten die je tijdens je reis meegemaakt hebt.

En geloof mij, deze ervaringen zijn goud waard!

Ik hoop dat ik jou geïnspireerd hebt om je spullen te pakken en weg te gaan. Ik wens jou een geweldige reis toe, vol prachtige avonturen, vriendschappen, vreugde en geluk.

Namasté.    

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!