06 81 118 160 info@metmarlous.nl

Koh Phangan voor stilte en rust, een eiland vol spiritualiteit!

Koh Phangan voor stilte en rust is een combinatie die door de gemiddelde party ganger niet herkent wordt want dit eiland ontleend haar bekendheid voornamelijk aan de wereldberoemde Full Moon Party’s.
De doelgroep van New Age Health is normaal gesproken geen party ganger en Koh Phangan heeft bovendien zoveel meer te bieden, wij kunnen dat weten want wij hebben 2½ maand op dit heerlijke eiland gewoond.

Koh Phangan voor stilte en rust moet daarom geschreven worden want als jij van plan bent om voor een heerlijk eiland in Thailand te gaan op zoek naar (behalve stilte en rust) witte stranden, leuke plaatsjes, goede en gezonde restaurants, te gekke yoga faciliteiten en spiritualiteit dan is dit “the place to be”!

Koh Phangan is een eiland in de Golf van Thailand in Zuidoost-Thailand en maakt deel uit van de provincie Changwat Surat Thani. Wij zijn ook op de buureilanden Koh Samui en Koh Tao geweest maar zonder deze eilanden tekort te willen doen, is Koh Samui ons bijgebleven als een eiland met vakantiegangers op zoek naar drank, Thaiboksen en prostitutie en is Koh Tao met name erg in trek bij duikers.

Koh Phangan is veel meer dan alleen de Full Moon Party

Dit artikel gaat over Koh Phangan voor stilte en rust en wij gaan jou vertellen hoe jij op dit magische eiland de meest relaxte plaatsjes kunt bezoeken, je handdoek kunt uitvouwen op de mooiste stranden, de beste yoga faciliteiten kunt vinden en spiritualiteit kunt inbouwen tijdens jouw verblijf.

Zoals eerder gezegd staat Koh Phangan bekend om zijn Full Moon Party en dit brengt de nodige onrust naar dit mooie eiland. De party scene concentreert zich echter maar op een klein gedeelte van het eiland en is dus gemakkelijk te vermijden. Drie dagen vóór en drie dagen ná dit feest kan het wat rumoerig zijn in de buurt van Haad Rin (waar het feest plaatsvindt), dus kies voor een verblijfplaats aan de (Noord-)Westkust van het eiland.
Wij verbleven in het plaatsje Sri Thanu aan de westkust en dit is een plek waar alles, nodig voor een geslaagd verblijf, samenvalt.

Tijdens deze blog “Koh Phangan voor stilte en rust” geven wij een aantal tips die ertoe bijdragen dat ook jouw verblijf hier een groot succes wordt.

Dus wat zijn de fijnste plekjes als het gaat om: 

Yoga faciliteiten en spiritualiteit op Koh Phangan

 • Orion Healing Centre in Sri Thanu is een heerlijke plek om te vertoeven. Het ligt op een magische plek aan het strand, is zeer laagdrempelig met lieve medewerkers en niet onbelangrijk, zij bieden een breed pakket aan detox-, yoga- en healing programma’s onder professionele begeleiding. Dus ook als jij van wat lichamelijke ongemakken of gezondheidsproblemen verlost wilt worden ben je hier aan het juiste adres.
 • Agama in Sri Thanu is minder kleinschalig maar ook zeer professioneel. Hier bieden ze een groot scala aan workshops, healingprogramma’s, yoga retreats en opleidingen tot yoga leraar aan. Maar ook een losse yoga les behoort tot de mogelijkheden.
 • Een Vipassana stilte meditatie van 7 dagen lang tussen de monniken bij Wat Kow Tahm is weer van een compleet andere niveau als het gaat om het beleven van spiritualiteit. Om 4 uur wordt je gewekt om vervolgens aan een 17 uur durend programma te beginnen met meditaties, chantings, yoga sessies en lessen. Na 7 dagen waarbij je door allerlei emoties gaat, kom je als een ander mens terug in de bewoonde wereld.

Gezonde restaurants op Koh Phangan

 • Orion Cafe in Sri Thanu zetten wij als eerste op dit aanbevelingslijstje als het gaat om gezonde restaurants en dat wordt bevestigd door de award die zij mochten ontvangen als beste vegetarische restaurant 2018.
 • Evolution Yogi Cafe is gevestigd bij en een onderdeel van Agama Yoga en mag niet ontbreken tussen onze aanbevelingen.
 • In “The Canteen” in Thong Sala kan je terecht voor heerlijke en gezonde ontbijtjes en hier serveert de aardige Engelse eigenaar ook een gezonde Thaise maaltijd (zonder MSG). Te vinden rechts tegenover de uitgang van de aankomst en vertrek gate bij het haventje.
 • Eat.Co in Thong Sala verdient ook een aanbeveling. Niet alles op het menu is even gezond maar voor de veganistische of vegetarische reiziger op zoek naar een gezonde maaltijd is het hier prima vertoeven.

Paradijselijke strandjes

 • Secret Beach (oftewel Haad Son) is een geweldig strand op slechts een paar minuten scooteren voorbij Sri Thanu en is een paradijsje in veel opzichten. Het strand zelf is prachtig wit met azuurblauw helder zeewater, linksaf vindt je een aantal rotspartijen waar je met wat meer privacy kunt genieten en rechts van het (hoofd)strand ga je de trap op naar een geweldig leuk barretje met schommels, hangmatten, ligstoelen en een geweldige plek met veel onbeschadigd koraal om te snorkelen.
 • Mae Haad Beach is wel een stukje groter maar wel heel interessant om een dagje te bezoeken. Je kunt over een zandbank naar een klein eiland lopen en ook dit blijkt een mooie plek om te snorkelen.
 • Coral Beach is voor veel mensen het mooiste strand van Koh Phangan. De sfeer is mega relaxt en je kunt ook hier fijn snorkelen. Een paar leuke restaurants maken het feest compleet.

In dit artikel verstrekken we ook nog een paar must knows ;

 • Koh Phangan een heerlijk eiland is om per scooter te ontdekken. Controleer jouw scooter wel op aanwezige schades (maak foto’s) en leg vast of de tank al dan niet gevuld is maar rijdt vooral voorzichtig !
 • Vanuit Bangkok vlieg je relatief goedkoop op SuraThani maar je kunt ook de nachttrein nemen. Vervolgens neem je de boot naar Koh Phangan.
 • Bij een langer verblijf kan je overwegen om een huisje te huren, wij hadden een geweldige en complete bungalow voor slechts € 300,= per maand.

Ik hoop dat ik jullie heb weten te overtuigen dat Koh Phangan veel meer is dan alleen de Full Moon Party. Koh phangan voor stilte en rust is een waanzinnige combinatie, dus ik raad je aan om er lekker naar toe te gaan en jezelf onder te dompelen in de spiritualiteit.

Namasté. 

Ron Oldenburg

Ik ben de man van Marlous en mede-eigenaar van New Age Health. Naast mijn werkzaamheden voor New Age Health run ik een eigen onderneming.
Ik heb een vrije en optimistische geest en ik ben dol op reizen. Mede onder invloed van Marlous ben ik veranderd en anders in het leven komen te staan.

Tegenwoordig hecht ik meer waarde aan spiritualiteit en bewustwording en daarom vind ik het fijn om Marlous achter de schermen te ondersteunen in haar missie. Ik zal zo nu en dan een mooi en inspirerend blogartikel plaatsen.

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!