06 81 118 160 info@metmarlous.nl

Bereid je reis naar India goed voor met een e-visum

New Age Health is recentelijk benaderd door Niels Garretsen van het bedrijf e-visums.nl voor een samenwerkingsverband en wij zien dit bedrijf met zijn producten als een goede aanvulling naar onze lezers toe, die een reis plannen naar een verre bestemming. Bovendien willen wij op termijn zelf (Yoga) reizen gaan aanbieden waarbij een e-visum een zeer belangrijk onderdeel wordt.

Een eigen nare ervaring bij een bezoek aan India

Daarnaast wil ik jullie de volgende eigen nare ervaring niet onthouden en daarom is de titel van dit bericht, “Bereid je reis naar India goed voor met een e-visum”.

Tijdens onze meest recente wereldreis heb ik vanuit Thailand namelijk een visum aangevraagd, omdat ik India wilde bezoeken voor een Yoga opleiding. Daarnaast had ik een afspraak in dit land met een gerenommeerde tandarts die een kroon zou plaatsen.

Tijdens een tussenstop op de luchthaven van Calcutta werd mij naar de reden van mijn bezoek gevraagd en toen ik eerlijk vertelde dat mijn bezoek deels medisch en deels voor een opleiding was, bleek mijn visum niet in orde en werd ik als een soort van crimineel behandeld. Compleet onschuldig en mij van geen kwaad bewust wilde de douaniers mij zelfs in een cel stoppen. Uiteindelijk na een lange en emotionele dag wachten was een retourtje naar Thailand mijn deel.

Ik had achteraf gewoon een toeristenvisum moeten aanvragen en eenmaal op mijn bestemming mijn ding moeten doen, nu was ik te eerlijk geweest.

Niels Garretsen van e-visums.nl aan het woord;

Hieronder geeft Niels handjes en voetjes aan de titel van dit bericht “Bereid je reis naar India goed voor met een e-visum”. Veel leesplezier en een goede reis naar India!

Reizen naar India met een e-visum

Een e-visum India is een elektronisch visum dat u geheel online kunt aanvragen. U hoeft er dus niet voor naar de ambassade. De kosten van een e-visum India bedragen € 114,95 per persoon en kunnen eveneens online worden voldoen met behulp van onder meer Ideal, PayPal of per overschrijving.
Er zijn verschillende e-visums India: een toeristenvisum (eTourist visum) en een zakenvisum (eBusiness visum) en daarnaast bestaat er ook nog een medisch visum voor India (e-medical visum).

Het e-visum India is de snelste en gemakkelijkste manier om een visum voor een bezoek aan India aan te vragen. U dient wel aan bepaalde voorwaarden te voldoen om een e-visum te mogen aanvragen.
Zowel het toeristenvisum als het zakenvisum is een zogenaamd double entryvisum en dit betekent dat u met hetzelfde visum tweemaal India mag binnen reizen. Handig als u ook een buurland wilt bezoeken. Een toeristenvisum is bedoeld voor vakantie in India of het bezoeken van familie of vrienden. Het zakenvisum kan worden gebruikt voor het bezoeken van zakelijke klanten of een meeting maar mag niet worden gebruikt om in India te gaan werken.

Voorwaarden e-visum India

Om in aanmerking te komen voor een e-visum India moet u voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo is het allereerst van belang welke nationaliteit u heeft. Onder meer reizigers met een Belgisch of Nederlands paspoort mogen een e-visum India aanvragen. Houd er rekening mee dat ook kinderen een eigen paspoort en visum nodig hebben. U dient een e-visum aan te vragen dat past bij uw reisdoel: een toeristenvisum als u met vakantie gaat naar India, een zakenvisum als u voor zaken naar India reist. Het paspoort waarmee u het e-visum aanvraagt dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn op het moment dat u India binnen reist. Daarnaast moet het paspoort beschikken over minimaal twee lege visumpagina’s.

Met een e-visum kunt u India niet via land binnen reizen maar alleen via bepaalde luchthavens. Uitreizen mag u via elke Immigration Check Post (ICP).
U mag maximaal tweemaal per jaar een e-visum India aanvragen en dient het visum uitgeprint te kunnen tonen. Ook dient u onder meer aan te kunnen tonen dat u beschikt over een retourvlucht, een kopie van een visitekaartje te kunnen tonen van het bedrijf dat u wilt bezoeken (zakenvisum) of een afspraakbevestiging van een ziekenhuis (medisch visum).

Geldigheid e-visum India

De geldigheid van een e-visum India is 120 dagen vanaf het moment van uitgifte. Uw reis naar India dient dus binnen deze periode van 120 dagen te vallen en mag maximaal 60 dagen duren. Bij uw eerste binnenkomst in India krijgt u een stempel in uw paspoort en op dat moment vangen de 60 dagen verblijf aan. U kunt in deze periode van 60 dagen eenmaal het land verlaten en opnieuw betreden, met hetzelfde visum. Wilt u langer in India verblijven of komt u niet in aanmerking voor een e-visum dan kunt u een fysiek visum voor India aanvragen.

Hoe werkt het aanvragen van een e-visum India

De aanvraag van een e-visum India kan geheel online. U dient een aanvraagformulier in te vullen (in het Nederlands) en het is belangrijk dat u alle gegevens uit uw paspoort zorgvuldig overneemt. Het aanvraagformulier bestaat uit verschillende vragen over onder meer uw reisdoel, vluchtgegevens, uw nationaliteit en u dient bijlagen mee te sturen zoals een scan van een pasfoto.

U ontvangt het visum binnen 4 werkdagen (vaak al binnen 2 werkdagen), eveneens online.

Vraag uw e-visum India tijdig aan en in ieder geval minimaal 4 dagen voor vertrek.

U kunt direct voor meerdere personen een e-visum aanvragen; alle reizigers van uw gezelschap hebben een eigen visum nodig, ook (jonge) kinderen.

Indien u het visum wilt laten aanvragen door een externe partij dan kunt u uw “ Visum India” door e-visums.nl laten behandelen.

Namasté. 

 

Geef je nu op voor de 1 daagse gratis detox kuur van Met Marlous

Meld je nu aan voor de meest complete 1 daagse detox kuur van Nederland, krijg toegang tot een online trainingsplatform en ontvang coaching, een uitgebreid e-book, bewustmakende opdrachten en een prachtige meditatie.

Je hebt je met succes ingeschreven!