06 81 118 160 info@metmarlous.nl

Meditatie training Met Marlous

Dag 3 Thuiskomen bij jezelf

Ergens diep in jou ligt de wens om in contact te komen met Jouzelf. We hebben het vaak vreselijk druk in ons leven. We rennen van hot naar her, van werk, naar sociale afspraken, naar sporten en verplichte dingen, tot we ’s avonds uitgeput in ons bed liggen. We zijn druk in ons doen en laten en onze gedachten schieten alle kanten op.

Vandaag ga ik je uitdagen om de stilte op te zoeken en te landen in je lichaam, zodat je tussen de bedrijvigheid van alledag, even 5 minuten helemaal niets hoeft.

PS: ben je hier toevallig beland en wil je graag meedoen met de gratis meditatie training van Met Marlous? Meld je dan hier aan: www.metmarlous.nl/meditatie-training 

De stilte in onszelf vinden, dat is waarnaar we op zoek zijn.

Eerlijk gezegd gunnen we onszelf er nauwelijks tijd voor, we denderen maar door, vinden elk minuutje echte kwaliteitstijd voor onszelf al teveel.

Maar waarom? Meditatie verdient het om net zo alledaags te worden als sporten.

Het is eigenlijk raar dat we zo weinig tijd nemen om voor ons brein te zorgen, terwijl we er zo afhankelijk van zijn. Onze gedachten bepalen tenslotte hoe we onze wereld zien. Wanneer je begint met mediteren, heb je waarschijnlijk de wens om meer vrede of rust te ervaren, maar hier gaat het niet direct om. 

Het gaat erom dat je leert observeren wat er zich in het hier en nu afspeelt.

Dat je van een afstandje leert kijken naar je gedachten, gevoelens en emoties zonder je zelf hierin te verliezen.
En als je vrede kunt hebben met datgene wat je tegenkomt, zal er rust voor in de plaats komen. Dan ben je een grote stap op weg in de goede richting en zal er steeds meer balans volgen in jouw leven.
Tijdens meditatie leer je om je niet meer te verzetten tegen datgene wat je tegenkomt, maar je kijkt er naar, je bent aanwezig, je observeert, je ervaart en ondertussen behoud je de stilte.

Op deze manier begin je te ervaren dat je veel meer bent dan alleen je gedachten, je verankert jezelf in jouw bewustzijn en hier ontdek je de stilte waarnaar je op zoek bent.

Vandaag een begeleide meditatie waarin je volledig contact maakt met jouw lichaam, zodat je letterlijk een gevoel van thuiskomen gaat ervaren. 

Wanneer je gaat beginnen met mediteren, hoeft dit niet te betekenen dat je je gelijk fantastisch voelt. Er kan onrust voorbij komen of bepaalde nare gedachtes of emoties. Morgen ga ik hierop verder en ga ik uitleggen hoe je hiermee om kunt gaan. Tijdens de meditatie van morgen gaan we dit beoefenen.

Laat je hieronder in de reacties weten hoe deze meditatie les voor je was?

Tot morgen! Ik wens je een fijne en rustige dag toe en tot morgen.

Namasté. 

Wil je meer rust, balans en levensvreugde ervaren?

Start dan vandaag nog met mediteren en meld je aan voor de 5-daagse gratis meditatie cursus van Met Marlous!

Je hebt je met succes ingeschreven!