06 81 118 160 info@metmarlous.nl

 

Meditatie training Met Marlous

Dag 3. Thuiskomen bij jezelf

Ergens diep in jou ligt de wens om in contact te komen met Jezelf. We hebben het vreselijk druk en rennen van hot naar her. Naar ons werk, naar sociale afspraken, naar sporten en andere verplichtingen, totdat we ’s avonds uitgeput in ons bed liggen. We zijn druk in ons doen en laten en onze gedachten schieten alle kanten op.

Vandaag ga ik je uitdagen om de stilte op te zoeken en te landen in je lichaam, zodat je tussen de bedrijvigheid van alledag, even 5 minuten helemaal niets hoeft.

PS: ben je hier toevallig beland en wil je graag meedoen met de gratis meditatie training van Met Marlous? Meld je dan hier aan: www.metmarlous.nl/meditatie-training 

De stilte in onszelf vinden, dat is waarnaar we op zoek zijn.

Het vinden van een paar minuten voor onszelf om echte quality time te beleven lijkt al teveel. We denderen maar door.

Maar waarom? Meditatie verdient het om net zo alledaags te worden als sporten.

Het is eigenlijk raar dat we zo weinig de tijd nemen om voor ons brein te zorgen, terwijl we er zo afhankelijk van zijn. Onze gedachten bepalen tenslotte hoe we onze wereld zien. Wanneer je begint met mediteren, heb je waarschijnlijk de wens om meer vrede of rust te ervaren, maar hier gaat het niet direct om. 

Het gaat erom dat je leert observeren wat er zich in het hier en nu afspeelt.

Dat je van een afstandje leert kijken naar je gedachten, gevoelens en emoties zonder jezelf hierin te verliezen.
En als je vrede kunt hebben met datgene wat je tegenkomt, zal er rust voor in de plaats komen. Dan maak je een grote stap in de goede richting en zal er steeds meer balans volgen in jouw leven.
Tijdens meditatie leer je om je niet meer te verzetten tegen datgene wat je tegenkomt, maar je kijkt er naar, je bent aanwezig, je observeert, je ervaart en ondertussen behoud je de stilte.

Op deze manier begin je te ervaren dat je veel meer bent dan alleen je gedachten, je verankert jezelf in jouw bewustzijn en hier ontdek je de stilte waarnaar je op zoek bent.

Vandaag een begeleide meditatie waarin je volledig contact maakt met jouw lichaam, zodat je letterlijk een gevoel van thuiskomen gaat ervaren. 

Wanneer je gaat beginnen met mediteren, hoeft dit niet te betekenen dat je je gelijk fantastisch voelt. Er kan onrust voorbij komen, bepaalde nare gedachten of emoties. Morgen kom ik hierop terug en leg ik uit hoe hiermee om te gaan. Tijdens de meditatie van morgen gaan we dit beoefenen.

Laat je hieronder in de reacties weten hoe deze meditatie les voor je was?

Tot morgen! Ik wens je een fijne en rustige dag toe en tot morgen.

Namasté. 

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!