06 81 118 160 info@metmarlous.nl
Home » Blog » Gezondheid » Voordelen van oil pulling

Voordelen van oil pulling

door | 2 jun, 2020 | Gezondheid

Voordelen van oil pulling voor de gezondheid

Heb je weleens van oil pulling gehoord? In de Ayurvedische geneeskunde hoort dit bij de dagelijkse mondverzorging en in India doet men dit dagelijks, naast tongschrapen en tanden poetsen.
In feite neem je ’s ochtends gelijk nadat je uit je bed komt een hap olie en laat je dit door je mond bewegen.

De olie pakt alle schadelijke stoffen aan die er te pakken zijn en de voordelen van oil pulling zijn enorm. Oil pulling is een goedkope, simpele en natuurlijke manier om het lichaam te ontdoen van gifstoffen.

Oil pulling als dagelijks gezond ochtendritueel

Er zijn vele mensen die oil pulling als een belangrijk onderdeel zien van hun dagelijkse ochtendritueel en uit de vele verhalen op internet is te lezen dat veel mensen zeer enthousiast zijn.
Ook artsen en tandartsen zien de grote voordelen van oil pulling.

Uiteraard is oil pulling in eerste instantie goed voor de mond, omdat je de olie ongeveer 20 minuten per dag door je mond heen laat circuleren maakt het alles hierbinnen schoon. Dit resulteert in wittere tanden, gezond tandvlees en een frisse adem.

Olie verbindt zich makkelijk met onze lichaamsstoffen en kan zo helpen disbalansen te reguleren, bovendien heeft olie een sterke antivirale en antibacteriële werking.

Door met de olie te spoelen activeer je de stofwisseling, wat ervoor zorgt dat de gifstoffen door de slijmvliezen in je speeksel terecht komen. Daarnaast wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam ondersteund, zodat het lichaam weer op het goede en gezonde pad terecht kan komen.

Het maakt je net iets sterker, zodat het lichaam kans heeft om te genezen.

Gezondheidsvoordelen van oil pulling

Er zijn vele voordelen van oil pulling te noemen, waaronder een betere huid, een gebalanceerde hormoonhuishouding en glanzend haar.

Bovendien kan het een positieve bijdrage leveren aan gezondheidskwalen zoals: migraine, chronische vermoeidheid, wisselende stemmingen, acne, spijsverteringsproblemen, slecht slapen, stramme spieren, opvliegers, allergieën, slapeloosheid, eczeem, hoge bloeddruk, bronchitis en maagproblemen.

Daarnaast draagt regelmatig spoelen bij aan een gezonde spijsvertering, darmwerking en bloedsuikergehalte en zorgt het voor gezonde organen en dus een gezond lichaam.

Je leest wel, de voordelen van oil pulling zijn enorm! Mocht je last hebben van één van de bovengenoemde klachten, dan raad ik je aan om het gewoon eens een maand te proberen.

De positieve voordelen van oil pulling laten in veel gevallen wel even op zich wachten, maar over het algemeen geldt dat je na een maand enige effecten zal gaan opmerken. Oil pulling zorgt er namelijk voor dat het gehele lichaam weer in balans komt.

Hoe gaat oil pulling in zijn werking?

Eigenlijk is het heel simpel. Men neme één eetlepel olie (je kunt hier biologische sesam, zonnebloem of kokosolie voor gebruiken) en laat dit 5 tot 20 minuten door je mond circuleren. Net als hoe je dat met mondwater zou doen, alleen is het onnodig om te gorgelen. Beweeg de olie rustig door de mond en laat het tussen je tanden door glijden.

Gedurende deze tijd doe je gewoon je dagelijkse ochtendritueel, je gaat douchen, kleed je aan, maakt het ontbijt klaar enzovoort. Met ondertussen nog steeds de olie in je mond.

Zorg er wel voor dat je de olie niet inslikt. Geen paniek als het een keer wel gebeurt, maar tijdens het spoelen komen er veel gifstoffen vrij en hier wil je natuurlijk vanaf.

Na ongeveer 20 minuten spuug je het uit en spoel je na met warm water, eventueel met wat zout toegevoegd. Het goedje dat je uitspuugt is inmiddels wit geworden, dit hoort zo, het zit namelijk vol met bacteriën.
Hierna kan je je tanden poetsen om de dag lekker fris te beginnen.

Wil je van specifieke klachten afkomen dan kan je het beste 20 minuten per dag spoelen, maar anders volstaan 5 minuten.

In het begin is het even wennen om een hap olie in je mond te hebben, bouw het daarom rustig op, begin bijvoorbeeld met een paar minuten, dan wen je er aan.
Je zult zien dat je het op den duur juist prettig zult gaan vinden. Voor mij werkt oil pulling heel erg meditatief. Ik focus mijn aandacht volledig op de beweging in mijn mond en laat daarbij al mijn gedachten los.

Een rustige start van de dag voor lichaam en geest.

P.S. Vond je dit een interessant artikel en zou je graag een keertje willen detoxen? Ik ben opgeleid tot detox coach en heb een heel mooi detox begeleidingstraject gemaakt, samen met mijn collega Geke van den Berg van Juicy Detox.  Juicy Detox Met Marlous is de meest complete detox kuur van Nederland en maakt van jouw detox kuur een ‘At home experience’. Je ontvangt sapjes, soepjes en shots van Juicy detox, een uitgebreide op en afbouwfase inclusief voeding en leefstijladviezen van Met Marlous, dagelijks inspirerende, motiverende en ondersteunende content, kuurbegeleiding en coaching gedurende de detox fase en een dagelijkse detox Yoga les van 20 – 30 minuten. 

Namasté.

Juicy Detox Met Marlous

Online detox begeleidingstraject, waarbij je stap voor stap mee wordt genomen op een inspirerende en bewustmakende reis. 

Inhoud:
Biologische coldpressed slowjuice sappen, shots en soepen van Juicy Detox – een uitgebreide op en afbouwfase inclusief voeding en leefstijladviezen – dagelijks inspirerende, ondersteunende en motiverende online content – kuurbegeleiding en coaching gedurende de detox periode  – een dagelijkse meditatie en detox Yoga les van 20 – 30 minuten

Prijs afhankelijk van het pakket: 3/5/7 daagse detox

Over mij

Ik ben Marlous Kraakman en ik heb een passie voor gezondheid, reizen, bewustwording en spiritualiteit. Met mijn blogberichten en trainingen hoop ik jou te inspireren en te motiveren op weg naar een leven vanuit je hart en je dromen.

Namasté, mijn licht groet het licht in jou…

 

Volg mij op facebook

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin