06 81 118 160 info@metmarlous.nl
Home » Blog » Waarom is het belangrijk om regelmatig te detoxen?

Waarom is het belangrijk om regelmatig te detoxen?

14 juli 2020

Regelmatig detoxen

Waarom is het belangrijk om regelmatig te detoxen? Het lichaam beschikt over een zelfgenezend vermogen om zich te ontdoen van toxische stoffen, maar in onze huidige maatschappij is er een constante aanwezigheid van toxische stoffen. Onze Westerse eet – en leefgewoontes zorgen voor een permanente overvloed van afvalstoffen. We worden daarnaast dagelijks blootgesteld aan vele stoffen in ons voedsel die er van nature niet in thuis horen. Ons systeem wordt verder belast met chemicaliën uit onze directe leefomgeving, cosmetica, huishoudelijke producten en geneesmiddelen. Ook stress zorgt voor een permanente druk op het zelfgenezend vermogen.

Een overmaat aan toxinen, zowel lichamelijk als emotioneel, draagt bij aan de verzuring van weefsels en cellen, dit ligt mede aan de basis van vroegtijdige (huid)veroudering en chronische ziekten, de zogenaamde welvaartsziekten.

Veel chronische, levensbedreigende ziektes zoals obesitas, diabetes en verschillende types kanker – worden bepaald door een slecht dieet. Onderzoekers zeggen dat een ongezond eetpatroon momenteel meer slachtoffers eist dan onveilig vrijen, alcohol- en drugsgebruik en roken bij elkaar.

Het eten van rood vlees en suiker zou met 50 procent verminderd moeten worden, terwijl het eten van groente en fruit verdubbeld zou moeten worden.

In bepaalde werelddelen is dit echt problematisch, bijvoorbeeld in Noord-Amerika. Daar eten inwoners bijna 6,5 keer zo veel rood vlees als wordt aanbevolen. In Zuid-Azië daarentegen eten mensen maar de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vlees.

Naast het eten van meer groenten en fruit zijn blends en juices waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om je metabolisme te helpen stimuleren, stoppen met hunkeren naar bepaald comfortfood, diabetes om te keren en snel buikvet te verminderen. Daarbij is het van belang dat het grootste percentage groente is.

Door regelmatig een detox kuur te doen (1 á 2 keer per jaar) wordt je je bewust van je eet- en drinkgewoontes, ervaar je wat veel groenten en fruit voor je lijf doen en krijg je een complete lichamelijke en geestelijke reset. 

Wat zijn de gezondheidsvoordelen? 

 • Een Detox kuur zit vol mineralen, o.a. calcium, koper, ijzer, zink, mangaan, fosfor, kalium en magnesium;
 • De kuur bevat veel vitamines zoals vitamine A, B1, B2, B5, B6, B9, B11, E, C, K1 en K2;
 • Goed voor hart- en bloedvaten;
 • Ondersteunt de weerstand;
 • Geeft energie;
 • Werkt ontstekingsremmend;
 • Versterkt het zenuwstelsel;
 • Versterkt het immuunsysteem;
 • Verbetert je spijsvertering;
 • Kan chronische ziektes voorkomen en soms zelfs terugdraaien;
 • Een Detox kuur ondersteunt de reinigende werking van de lever en de nieren;
 • Zorgt voor een hogere pH waarde in je lichaam en een verbeterde zuur-base balans;
 • Een Detox kuur bevat veel fytonutriënten, die vrije radicalen helpen bestrijden;
 • Bevat luteïne en zeaxanthine, goed voor de ogen (ook door de vitamine B2 en zink) en de hersenen;
 • De Detox kuur zorgt tot slot ook voor een heldere geest, betere concentratie en gemoedstoestand.

Moet ik persé regelmatig detoxen om de gezondheidsvoordelen te ervaren?

Ik zou zeggen, begin eens met één keer. Misschien heb je nu last van bepaalde gezondheidskwalen, of wil je graag van die extra kilo’s af en weet je niet hoe je dit kunt oplossen. Een detox kuur kan je hier echt bij helpen, ik ben zelf een groot fan van detoxen en ben er met de jaren alleen maar slanker, gezonder en jonger op geworden en dit is voor jou ook mogelijk. En heb je het eenmaal één keer geprobeerd, dan wil je niet anders meer en zal je hoogstwaarschijnlijk regelmatig gaan detoxen. 

Ben je geïnspireerd geraakt? Geef je dan nu op voor de Juicy Detox Met Marlous, dit is namelijk de meest complete detox kuur van Nederland. Je ontvangt sapjes van Juicy Detox, online detox begeleiding van Met Marlous, inclusief coachingsvlogs, inspirerende teksten, opdrachten, meditaties en een dagelijkse Yoga sessie gericht op het detoxen. Detoxen is bepaald niet makkelijk en vooral zo’n eerste keer is goede begeleiding van essentieel belang en wij kunnen je daarbij helpen.

PS: Wil je graag meer weten over detoxen, lees dan eens het super interessante blogartikel van Marlous ‘Detox kuur om thuis te volgen’ Dit blogartikel heeft er voor gezorgd dat zij gebeld werd voor een interview van een nieuw tv programma op Net 5, de leuke foto met Edsilia en tevens het ontstaan van onze mooie samenwerking. 

Lieve groetjes, 

Geke van den Berg
Juicy Detox

 

Over mij

Ik ben Marlous Kraakman en ik heb een passie voor gezondheid, reizen, bewustwording en spiritualiteit. Met mijn blogberichten en trainingen hoop ik jou te inspireren en te motiveren op weg naar een leven vanuit je hart en je dromen.

Namasté, mijn licht groet het licht in jou…

 

Volg mij op facebook

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin