06 81 118 160 info@metmarlous.nl

Mijn leven naast een natuurvoedingsdeskundige

Hallo volgers, mag ik mij even voorstellen, ik ben Ron en getrouwd met Marlous (oprichtster van New Age Health) en ik gun jullie als gastblogger een kijkje in mijn gezonde maar niet altijd even (s)mak(k)elijke wereld.

Marlous maakt er geen geheim van dat zij uitstekend kan leven met het feit dat ik flink wat jaren ouder ben maar zij wil wel alle middelen benutten om mij zolang mogelijk en in goede gezondheid bij zich te houden en hoe prettig is dat. Zij bewaakt mijn gezondheid dan ook met verve en dat houd in dat zij een strakke discipline hanteert als het gaat om het toedienen van gezond eten aangevuld met allerlei vitamine preparaten die niet allemaal even smakelijk zijn maar mijn fitheid wel degelijk ten goede komen.

Een leven naast een natuurvoedingsdeskundige betekent dagelijks een flinke dosis vitamientjes!

Gezien het feit dat ik best een bullebak kan zijn is haar geduld bewonderenswaardig te noemen want ik betitel iets al vrij snel (en tegen beter weten in) als rommel en ik vind haar brouwsels lang niet altijd lekker en dat zeg ik dan ook. En toch gaat er keer op keer een flinke vracht wortelen, rode bieten, gember, zoete aardappelen, citroen en appel door de slowjuicer als tussendoortje in haar strijd om mij gezond te houden.

Misschien ben ik stiekem ook wel een soort van catalisator in haar ambitie om iedereen mee te krijgen want op deze manier creëer ik begrip voor de problemen waar ook jullie tegen aan lopen op het moment dat jullie een gezonde manier van leven, eten en bewustzijn proberen te introduceren individueel of binnen het gezin.

De kreet “wat de boer niet kent dat vreet hij niet” is ook een voor jullie niet te negeren obstakel in onze gezamenlijke strijd tegen de overtollige kilootjes en het buitensluiten van ongezonde rommel vol met suiker en e-nummers. Ik zou met mijn betoog ook graag de partners en de kinderen binnen jullie gezin willen bereiken om ook hun te overtuigen van de zin van goede voeding maar het gaat mij net iets te ver om mijn 06 nummer hiervoor af te geven.

Overigens pleit ik voor “alles met mate”, wij halen af en toe ook nog steeds een lekker patatje.

Naast een volwaardig dagmenu slik ook elke dag voedingssupplementen!

Iedere ochtend bij het krieken van de dag heeft Marlous 3 pillen voor mij klaar liggen terwijl ik een zeer slechte slikker ben. Dan gaat het om 1 multivitamine, 1 vitamine D en 1 Omega 3 pil en daarnaast moet ik een glas water vermengt met supergreens (bestaand uit spirulina, chlorella en tarwegras) naar binnen werken en dat laatste is mij nog nooit gelukt zonder te kokhalzen. Is het dan zo smerig, dat niet maar Marlous moet altijd zo vreselijk lachen als ik me aanstel en hoe mooi is dat ?

En dan tijdens het tandenpoetsen hoor ik de blender beneden zijn werk alweer doen, een mengsel van spinazie, boerenkool, dadels, avocado, havermout en kokosmelk lijdt tot een heerlijke smoothie en dat is dan tevens mijn ontbijt. Dit hele ochtend ritueel voorziet erin dat ik mijn dag begin met een enorme dosis aan vitaminen en neem van mij aan, het werkt!

‘S ochtends, ’s middags of ’s avonds, bij ons zijn groenten altijd in de hoofdrol.

Tussen de middag maakt Marlous vaak een verse tonijnsalade of een omelet met allerlei groenten en vind ik ook dikwijls plakjes komkommer en tomaat bij mijn lunch. En als wij brood eten is dat biologisch speltbrood gemaakt op basis van zuurdesem.  Soms maakt zij zelf crackers  met ingrediënten als lijnzaad, pompoen- en zonnebloempitten en sesamzaad en dat is echt heel erg lekker als het net uit de oven komt.

Natuurlijk laat ik mij het kaas niet van het brood eten en mij van alles wat ik lekker vind ontnemen dus ook (biologische) suikervrije chocoladepasta, pindakaas en geitenkaas staan als beleg bij ons op tafel.

’s Avonds is de onbeperkte vleesconsumptie die ik gewend was in een vorig leven geminimaliseerd naar 3 x per week een onsje van de biologische winkel en bovendien eten we regelmatiger vis. De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik de flinke stukken vlees op mijn bord van vroeger soms wel mis, maar dat de filmpjes over het dierenleed ten behoeve van de vleesconsumptie mij als dierenliefhebber niet onberoerd laten.

Daarom ben ik met name trots dat ik mijn steentje (hoe klein ook) bijdraag en hoop ik dat velen mij zullen volgen. Voor de rest veel biologische groenten en een suikervrij koekje bij de thee.

Bekenden verklaren mij regelmatig voor gek maar dat boeit mij uiteraard totaal niet, het verbaasd mij oprecht dat niet veel meer mensen dit voorbeeld volgen. De kwaliteit van mijn leven is prima, hopelijk blijf ik mede door dit eetpatroon nog heel lang fit (en zonder vage kwalen) en ook de dieren hebben een beter leven.

Wel is het zo dat ik mazzel heb met een leven naast een natuurvoedingsdeskundige. Marlous heeft plezier in het vervaardigen van gezond eten en het wordt mij op een presenteerblaadje aangereikt. Bovendien hebben wij geen groot gezin en dat maakt het ook iets gemakkelijker en goedkoper. Ik zou zeggen, Join de club en laten wij gezamenlijk gezond 2018 in knallen !

Namasté en groetjes van Ron 

Ron Oldenburg

Ik ben de man van Marlous en mede-eigenaar van New Age Health. Naast mijn werkzaamheden voor New Age Health run ik een eigen onderneming.
Ik heb een vrije en optimistische geest en ik ben dol op reizen. Mede onder invloed van Marlous ben ik veranderd en anders in het leven komen te staan.

Tegenwoordig hecht ik meer waarde aan spiritualiteit en bewustwording en daarom vind ik het fijn om Marlous achter de schermen te ondersteunen in haar missie. Ik zal zo nu en dan een mooi en inspirerend blogartikel plaatsen.