06 81 118 160 info@metmarlous.nl

Gezond en vitaal met groenten

Biologische groenten zijn gezond, dat weten we allemaal. Feit is wel dat de meeste Nederlanders minder groenten eten dan de door het voedingscentrum aanbevolen 250 gram per dag en naar mijn mening is die genoemde 250 gram nog niet genoeg. Groenten behoren de basis te zijn van bijna alle maaltijden.  Gezond en vitaal zijn, dat willen we natuurlijk allemaal wel. Door in je voedingspatroon veel groenten te verwerken, zal je merken dat je gezondheid enorm verbetert.

Gezond en vitaal met groenten, hoe doe je dat dan?

Ik ben zelf orthomoleculair opgeleid en tijdens deze opleiding heb ik geleerd dat een volwassen persoon minimaal 500 gram groenten per dag moet eten. En wanneer je zwanger bent, mag je deze dosis zelfs verdubbelen, je eet immers voor 2! De meeste groenten zijn base vormend, dat betekent dat zij het zuur-base evenwicht van het lichaam in balans houden (lees hier mijn blogartikel over het zuur-base evenwicht). 

Door een voedingspatroon te handhaven dat voor 80 % uit basevormende voedingsmiddelen bestaat en voor 20 % uit zuurvormende voedingsmiddelen, zorg je ervoor dat het zuur base evenwicht in balans is.

Het Westerse voedingspatroon bestaat uit veel suiker, koemelkproducten, geraffineerde koolhydraten, zoals brood, koek en witte pasta en veel vlees. Dit zijn allemaal producten die zorgen voor een zuuroverschot in het lichaam. Het gevolg hiervan zijn welvaartsziekten zoals diabetes, obesitas, allergieën, astma, candida enzovoort.

Wil jij gezond(er) leven? Kies dan voor voedzame producten en veel groenten.

Wil jij gezonder gaan eten, dan is het in eerste instantie belangrijk dat je bovenstaande producten gaat vervangen voor gezondere alternatieven. Gebruik bijvoorbeeld geitenmelk producten, minder vlees en kaas en vervang de witte voedingsloze granen voor volle varianten zoals spelt, quinoa, boekweit en zilvervliesrijst.

En wil je graag gezond en vitaal door het leven, dan is het van groot belang dat je meer groenten gaat toevoegen aan je voedingspatroon!

Gebruik minimaal 500 gram groenten per dag en wees creatief. Je kunt bijvoorbeeld ’s ochtends beginnen met een smoothie van biet, spinazie of avocado, ’s middags standaard een salade of soepje eten en er ’s avonds voor zorgen dat je bord voor de helft uit groenten bestaat. Ook kan je tussendoor een coldpressed slowjuice sapje nuttigen (zelfgemaakt of kopen bij Juicy Detox), of je maakt zelfgemaakte hummus als dip die je eet met stukjes komkommer, tomaat en wortel, heerlijk!

Een nieuwe gewoonte aanleren kost tijd.

We zijn bijna allemaal gewoontedieren, we zijn zo gewend aan ons vaste broodje tussen de middag, dat het moeilijk is ineens andere keuzes te maken. Wees niet te streng voor jezelf, je mag gerust een (biologisch zuurdesem/spelt) broodje eten, maar zie het meer als een kleine traktatie, niet meer als de basis van je maaltijd. Neem 1 broodje in plaats van 4 en vul je salade op met quinoa of zilvervliesrijst, dat voedt het lichaam pas echt.

Lukt het je niet om de dagelijkse aanbevolen dosering groenten van 500 gram per dag te eten, vul dit dan aan met een hoogwaardig voedingssupplement!

Speciaal voor de trouwe lezers van Met Marlous heb ik een mooie aanbieding. Wil jij graag meer groenten in je voedingspatroon verwerken, maar lukt dit je niet, denk dan eens na over de Multigreens van Young Living. Slechts één tabletje per dag voorziet jouw lichaam in alle vitaminen, mineralen en antioxidanten die het nodig heeft om gezond, sterk en fit te blijven. 

Multigreens is een Chlorofyl supplement dat ontwikkeld is om je energie (vitaliteit) op pijl te houden. Chlorofyl wordt ook wel bladgroen genoemd, dit is het groene pigment dat planten en algen doet kleuren. Chlorofyl vindt je in bijna alle groenten, maar de hoogste concentraties zitten in superfoods zoals chlorella en spirulina. 

Chlorofyl heeft veel gezondheidsvoordelen, het reinigt de darmen en lever en zorgt daarnaast ook nog voor een optimaal zuur-base evenwicht. MultiGreens wordt gemaakt met spirulina, alfalfa spruiten, gerstegras, bijenpollen, eleuthero, zeewier en Young Living etherische oliën.

 Ikzelf werk al een tijd met de producten van Young Living en ben uitermate tevreden. Ook van mijn klanten hoor ik alleen maar positieve verhalen. Multigreens is 100 procent natuurlijk en bevat geen synthetische of chemische toevoegingen.

Dus wil jij gezond en vitaal door het leven en komt wat extra hulp zeer gelegen, maak dan gebruik van onderstaande aanbieding. 

Voor mijn trouwe lezers geef ik 24 % korting op de producten van Young Living. 

De normale verkoopprijs van 1 pot Multigreens is € 56,65, maar met onze korting van 24% betaal je nu slechts
€ 43,06. 

Zie onder de bestelknop, wanneer je de bestelling plaatst ontvang je de Multigreens binnen 1-4 werkdagen op een door jou te bepalen en op te geven (aflever)adres.

Een goede gezondheid toegewenst namens het team van Met Marlous!

Namasté.  

Young Living Multigreens

Ontvang maar liefst 24 % korting op 1 pot Multigreens van Young Living.
De normale verkoopprijs van 1 pot Super Greens is €56,65 .

Prijs met korting: € 43,06

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!