06 81 118 160 info@metmarlous.nl

Gezond en vitaal met groenten

Biologische groenten zijn gezond, dat weten we allemaal. Feit is wel dat de meeste Nederlanders minder groenten eten dan de door het voedingscentrum aanbevolen 250 gram per dag. En naar mijn mening is die genoemde 250 gram nog niet genoeg. Groenten behoren de basis te zijn van bijna alle maaltijden.  Gezond en vitaal zijn, dat willen we natuurlijk allemaal wel. Door in je voedingspatroon veel groenten te verwerken, zal je merken dat je gezondheid enorm verbetert.

Gezond en vitaal met groenten, hoe doe je dat dan?

Ik ben zelf orthomoleculair opgeleid en tijdens deze opleiding heb ik geleerd dat een volwassen persoon minimaal 500 gram groenten per dag moet eten. En wanneer je zwanger bent, mag je deze dosis zelfs verdubbelen, je eet immers voor 2! De meeste groenten zijn base vormend, dat betekent dat zij het zuur-base evenwicht van het lichaam in balans houden (lees hier mijn blogartikel over het zuur-base evenwicht). 

Door een voedingspatroon te handhaven dat voor 80 % uit basevormende voedingsmiddelen bestaat en voor 20 % uit zuurvormende voedingsmiddelen, zorg je ervoor dat het zuur base evenwicht in balans is.

Het Westerse voedingspatroon bestaat uit veel suiker, koemelkproducten, geraffineerde koolhydraten, zoals brood, koek en witte pasta en veel vlees. Dit zijn allemaal producten die zorgen voor een zuuroverschot in het lichaam. Het gevolg hiervan zijn welvaartsziekten zoals diabetes, obesitas, allergieën, astma, candida enzovoort.

Wil jij gezond(er) leven? Kies dan voor voedzame producten en veel groenten.

Wil jij gezonder gaan eten, dan is het in eerste instantie belangrijk dat je bovenstaande producten gaat vervangen voor gezondere alternatieven. Gebruik bijvoorbeeld geitenmelk producten, minder vlees en kaas en vervang de witte voedingsloze granen voor volle varianten zoals spelt, quinoa, boekweit en zilvervliesrijst.

En wil je graag gezond en vitaal door het leven, dan is het van groot belang dat je meer groenten gaat toevoegen aan je voedingspatroon!

Gebruik minimaal 500 gram groenten per dag en wees creatief. Je kunt bijvoorbeeld ’s ochtends beginnen met een smoothie van biet, spinazie of avocado. Als je dan ’s middags standaard een salade of een soepje eet en er ’s avonds voor zorgt dat je bord voor de helft uit groenten bestaat dan is dat haalbaar. Ook kan je tussendoor een lekker sapje in de slowjuicer bereiden of je maakt zelfgemaakte hummus als dip voor reepjes komkommer, tomaat en wortel. Heerlijk!

Een nieuwe gewoonte aanleren kost tijd.

We zijn bijna allemaal gewoontedieren. We zijn zo gewend aan ons vaste broodje tussen de middag, dat het moeilijk is ineens andere keuzes te maken. Wees niet te streng voor jezelf, je mag gerust een (biologisch zuurdesem/spelt) broodje eten, maar zie het meer als een kleine traktatie, niet meer als de basis van je maaltijd. Neem 1 broodje in plaats van 4 en vul je salade op met quinoa of zilvervliesrijst, dat voedt het lichaam pas echt.

Lukt het je niet om de dagelijkse aanbevolen dosering groenten van 500 gram per dag te eten, vul dit dan aan met een hoogwaardig voedingssupplement!

Speciaal voor de trouwe lezers van New Age Health heb ik een mooie aanbieding. Wil jij graag meer groenten in je voedingspatroon verwerken, maar lukt dit je niet, denk dan eens na over de Supergreens van Vitakruid. Slechts één maatschepje per dag bevat maar liefst 300 gram groenten en fruit en dit kan jou helpen om gezond(er) in het leven te staan.

Supergreens herstelt de zuur/base balans in het lichaam, helpt bij het verminderen van overtollig lichaamsvet, draagt bij aan een optimale darmflora en vult eventuele tekorten aan. Het voorziet het lichaam van de benodigde dagelijkse behoefte vitaminen, mineralen, sporenelementen, antioxidanten, aminozuren en enzymen die een mens nodig heeft uit de natuurlijke bron. Het levert meer voedingsstoffen dan 3 ons groenten en porties fruit en houdt onze gezondheid in topconditie.

Ikzelf werk al een tijd met de producten van Vitakruid en ben uitermate tevreden. Ook van mijn klanten hoor ik alleen maar positieve verhalen. Super Greens is 100 procent natuurlijk en bevat geen synthetische of chemische toevoegingen.

Dus wil jij gezond en vitaal door het leven en komt wat extra hulp zeer gelegen, maak dan gebruik van onderstaande aanbiedingen. 

Voor mijn trouwe lezers geef ik de hele maand maart 15% korting op 1 pot Supergreens en maar liefst 20% korting op een 2-pack Super Greens van Vitakruid.

De normale verkoopprijs van 1 pot Super Greens is €46,70, maar met onze korting van 15% betaal je nu slechts €39,70. 

Wil je echter nog meer korting? Bestel dan gelijk 2 potten en ontvang maar liefst 20% korting!

De normale verkoopprijs van een 2-pack Supergreens is €85,00, maar met onze korting van 20% betaal je nu slechts €68,00. 

Je hebt nu 2 redenen om voor een 2-pack te kiezen. Behalve de extra besparing van €11,40 ontloop je  verzendkosten ter hoogte van €5,45. Vitakruid brengt dit bedrag in rekening in geval van bestellingen onder de €40,00. Houdt daar wel even rekening mee!

Zie onder de bestelknoppen, wanneer je de bestelling plaatst ontvang je de Super Greens binnen 1-3 werkdagen op een door jou te bepalen en op te geven (aflever)adres.

Een goede gezondheid toegewenst namens het team van New Age Health!

Namasté. 

 

Super Greens 1 pack

Ontvang maar liefst 15 % korting op 1 pot Super Greens van Vitakruid.
De normale verkoopprijs van 1 pot Super Greens is € 46,70.

Prijs met korting: € 39,70

Super Greens 2 pack

Ontvang maar liefst 20 % korting op 2 potten
Super Greens van Vitakruid.
De normale verkoopprijs van een 2-pack
Super Greens is € 85,00.

Prijs met korting: € 68,00