06 81 118 160 info@metmarlous.nl

 

Detoxen met thee 

Gezond en bewust zijn is nodig om in je eigen kracht te kunnen staan en vol inspiratie jouw droomleven te bereiken. Daar is Theesommelier Linda van Mevrouw Cha het volledig mee eens en daarom is ze ook groots fan van Met Marlous die zich enthousiast inzet om alle prachtige vrouwen in Nederland te begeleiden naar een gezonder, bewuster en gelukkiger leven.

En hoe beter de stap te zetten naar een optimaal gezond lichaam, dan met een regelmatige detox kuur in combinatie met pure thee? 

Door detoxen met thee naar een optimale gezondheid

Het lichaam ontgiften van zijn overbodige gifstoffen is wat detoxen doet, waarbij losse kwaliteitsthee je precies de juiste ondersteuning geeft, de ontgiftingsverschijnselen zoveel mogelijk vermindert en het detox proces versnelt.

Zo houd je jouw detox kuur makkelijk en lekker vol voor een super healthy resultaat. Een gezond resultaat betekent evenwicht, balans en harmonie creëren door zelf de touwtjes in handen te pakken. 

Welke thee kiest een Theesommelier?

Het is wel een kwestie van de meest geschikte theesoorten uitzoeken voor de beste uitkomst. Als je ervoor gaat, wil je er natuurlijk alles uit halen wat erin zit! Daarom geeft Theesommelier Linda je de beste tips voor een gezond kopje thee. 

Groene matcha thee

Matcha thee is een échte detox thee! Door een grote hoeveelheid chlorofyl en aminozuren zorgt matcha zelf namelijk voor een natuurlijke manier van ontgiften. Deze groene topper zit daarnaast vol antioxidanten (10x zoveel als ‘normale’ groene thee) met heel veel gezondheidsvoordelen zoals bescherming bij ontstekingen, hoge bloeddruk en overgewicht.

Naast deze goede gezondheidsstofjes bevat matcha cafeïne voor een heerlijke energieboost. Go matcha! Drink hier een lekker kopje thee van of… Spice it up en ga voor een romige matcha latte (tip: zet het met zelfgemaakte amandelmelk), een smoothie met een vleugje matcha of matcha energie balletjes, mmm!

Voor de ware matcha fans, spiek hier even bij het matcha theepakket van Mevrouw Cha. 

Kurkuma thee

Wil je liever geen cafeïne? Dan is kurkuma thee jouw ideale maatje tijdens jouw gezonde detoxreis. Het okergele goud is een natuurlijke ontstekingsremmer, ook vol antioxidanten. Het maakt je weerstand een stukje sterker en pijntjes of kwaaltjes minder pijnlijk en kwalijk. Ook helpt het je bij spijsvertering en maakt het je maag blij, zonder een opgeblazen gevoel.

Bovendien is het buitengewoon lekker en smullen geblazen als kopje thee of als golden milk, ook wel kurkuma latte (met dezelfde zetwijze als matcha latte). Of wat dacht je van heerlijke golden bites of kurkuma-spinaziespread van ‘A Spoonful of Love’. Spiek hier voor de heerlijke recepten met kurkuma. En psst, weet je wat er ook in de kurkuma thee zit om het extra lekker te maken? Gember! 

Gember thee

En over gember gesproken… Gember thee is op zichzelf al fantastisch en doet ieder mens goed! Waarom? De biologische gember thee van Mevrouw Cha maakt je lichaam schoon, helpt je bij misselijkheid en bevordert je spijsvertering. Wat wil je nog meer? Het is een gezonde kruidenthee, zonder cafeïne, met een zacht kruidige smaak en een scherp randje voor een ultiem genietmoment. 

Citroengras thee

Welke thee maakt je detox nog meer helemaal geweldig? Citroengras thee. Ook deze knapperd is rijk aan antioxidanten. De allerbelangrijkste detox ondersteuning van citroengras is dat het de spijsvertering stimuleert en dat het bij maag- en darmproblemen helpt. Een musthave dus, voor je detox thee voorraad in huis! Theesommelier Linda heeft citroengras speciaal voor je uit Malawi gehaald net zoals haar witte theemelange, bvumbwe en zomba parels.

Lees hier meer over Linda’s mooie theereis.

Een theeproost op jouw geluk!

Nu weet je alles over thee en hoe thee je kan ondersteunen bij je gezonde detox. Zo kun je vol vertrouwen aan de slag met jouw gezonde reis naar een happy life, waarbij je doet waar je gelukkig van wordt!

Of zoals Marlous het zo bijzonder mooi verwoord: volg je hart!

Har-thee-lijke groet, 

Mevrouw Cha