06 81 118 160 info@metmarlous.nl

Healthy Hotspot vlakbij Haarlem, “Buitenplaats Plantage”.

Thuis eten wij biologisch, flexitarisch, suiker, koemelk, e-nummer en tarwe vrij. Ik ben me er altijd van bewust wat ik maak en hoe ik mezelf en mijn gezin daarbij het best kan voeden.
Dat kost uiteraard tijd en daarom is het af en toe heerlijk om ergens een hapje te gaan eten.
Maar omdat ik thuis zo bewust ben van wat ik klaar maak, is het voor mij ook belangrijk dat een restaurant werkt met goede en biologische producten, op een pure manier gemaakt zonder e-nummers en toevoegingen.

In mijn zoektocht naar gezonde restaurants ontdekte ik de healthy hotspot vlakbij Haarlem, namelijk “Buitenplaats plantage”.

“Buitenplaats Plantage” ligt vlakbij Haarlem in het plaatsje Vogelenzang. Zomers kun je heerlijk vertoeven op de loungebanken, het prachtige terras of in één van de hangmatten. In de winter is de grote kas een prachtige plek, omgeven door glas lijkt het of je buiten zit en bij heel koud weer of op een avond kan je ervoor kiezen om bij de open haard plaats te nemen, heerlijk romantisch.

In deze Healthy Hotspot vlakbij Haarlem wordt er uitsluitend gewerkt met biologische seizoenproducten, zonder e-nummers en witte suikers. Op de kaart vind je soepen, salades en desem broodjes. Ook staan er veel vegan, raw en vegetarische lekkernijen op het menu. Naast á la carte kan je een keuze maken voor een 3 gangen lunch bestaande uit een bio taartje, soepje en mix van hun desem boterhammen, dit kost      € 25,00. Of het herfst lunch menu bestaande uit een pot Chai thee, pompoensoepje of gebakken pompoen met Muhamarra en geitenkaascreme en een vegan taartje toe, voor een bedrag van € 15,00.

Alle keuzes op de kaart zijn volledig verantwoord en er is voor ieder wat wils.

De gerechten zijn zoveel mogelijk opgesteld vanuit orthomoleculaire principes, dat wil zeggen 80 procent groenten en maximaal 20 procent vlees of vis. Er is dus over nagedacht en hier kun je terecht voor een super gezond ontbijtje, lunch of diner.

Wij waren er voor de lunch, mijn keuze viel op een “vegan zomertuintje” bestaande uit een heerlijke salade  met geitenkaas en zoete aardappelkroketjes. Je kunt ook kiezen voor de vegan variant, dan is de kaas gemaakt van amandelen. Ron koos voor het zuurdesem broodje met makreel.
Bij de koffie kregen we een klein huisgemaakt cakeje van amandelmeel en ahornsiroop. 

Voor mij is “Buitenplaats de Plantage” de Healthy Hotspot vlakbij Haarlem! De sfeer is top, het eten verrukkelijk. Wij waren er op een prachtige zonnige dag en waanden ons echt in het buitenland.

Het is een stukje paradijs in Nederland.

Dus wil je jezelf eens trakteren op een heerlijk uitje weg van de stad en de drukte, dan is dit zeker een aanrader. Als laatste tip wil ik je graag meegeven dat je in de omgeving van Vogelenzang prachtig kunt wandelen, het wemelt er van de herten dus neem je fotocamera mee! 

 

Healthy Hotspot vlakbij Haarlem:
Buitenplaats Plantage

Adres:
Vogelenzangseweg 49B, Vogelenzang

Openingstijden:
Maandag 12.00 – 17.00 uur
Dinsdag & woensdag 11.00 – 17.00 uur
Donderdag 11.00 – 22.00 uur
Vrijdag & zaterdag 11.00 – 23.00 uur
Zondag 11.00 – 21.00 uur

Namasté.

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!