06 81 118 160 info@metmarlous.nl
Home » Blog » Detox » Waarom detoxen?

Waarom detoxen?

door | 22 sep, 2020 | Detox

Waarom regelmatig een detox kuur doen zo belangrijk is.

Waarom detoxen? Sommigen mensen verklaren me voor gek als ik weer een week alleen maar aan de sapjes ga, maar ik weet wel beter…

Toen ik 30 was had ik last van allerlei gezondheidsklachten. Ik had veel last van mijn darmen, opgezette buik, obstipatie, ik had ontzettende haaruitval (ik had nog maar een klein beetje haar dat er heel ongezond en broos uitzag), ik had last van afbladderende nagels, ik voelde me zwak, moe, futloos…

Ik wist niet meer wat ik met mijn gezondheid aan moest en kwam terecht bij een natuurgeneeskundige.

Zij adviseerde mij om een 7 daagse detox kuur te doen en deze kuur heeft mijn leven volledig veranderd.

Na 7 dagen kuren kreeg ik mijn gezondheid terug!

Ik bruisde van de energie, voelde me fit als nooit tevoren, al mijn haar kwam terug, mijn darmen werden weer gezond, mijn nagels waren sterk. En behalve mijn fysieke gezondheid, had ik ook mentaal een bewustzijnsshift gemaakt. Ik was voorgoed verlost van mijn jarenlange rookverslaving en had een nieuwe passie gevonden in het leven.

Waarom detoxen?

We worden in het dagelijks leven blootgesteld aan allerlei gifstoffen, denk hierbij aan luchtverontreiniging, pesticiden, e-nummers, onvolwaardige en bewerkte voedingsmiddelen, alcohol, straling en hormoonverstorende stoffen (EDC’s) in schoonmaak-en verzorgingsproducten.

De lever is ons grootste ontgiftingsorgaan en ook de darmen, nieren, longen en huid spelen als uitscheidingsorganen, een belangrijke rol. Een beetje verontreiniging is niet erg, maar omdat de hoeveelheid toxische stoffen inmiddels behoorlijk uit de hand is gelopen, kan het lichaam het niet meer bolwerken.
De lever moet zo ontzettend veel gifstoffen uitscheiden, dat het dit op een gegeven moment niet meer kan bolwerken.

De restanten van de gifstoffen zetten zich vast in de overige organen en vetcellen, een gevolg hiervan zijn allerlei gezondheidskwalen, chronische ziekten en overgewicht.

Deze klachten zijn eigenlijk een noodkreet van het lichaam dat het niet gezond is.

Het heeft jouw liefde, hulp en ondersteuning nodig en door jezelf even een poosje te onthouden van vaste voedingsmiddelen, kan het lichaam zich op andere dingen richten dan het verteren van voedsel, namelijk ontgiften.

Het lichaam draagt een ingenieus systeem met zich mee, dit is het zelfherstellend vermogen. Als je een wondje op je vinger hebt, zorgt het lichaam ervoor dat het wondje weer geheeld wordt. Heb jij een wond (een ontsteking) in je lichaam, dan wil het lichaam dit ook graag helen. Maar het lichaam kan alleen helen, als jij het niet meer volstopt met dingen die niet goed voor je zijn, een poosje rust is dan de remedie.

En dat is dus waarom detoxen zo belangrijk is ?

Heb jij last van bepaalde chronische klachten en/of overgewicht en ben je er klaar voor om hier voor eens en voor altijd mee af te rekenen? Kijk dan eens bij de detox kuren die ik aanbiedt op mijn website: Juicy Detox Met Marlous.

Wanneer je hier namelijk voor kiest ontvang je de heerlijkste biologische slowjuice sappen, professionele online detox begeleiding en detox Yoga.

PS: Wil je nog meer weten over detoxen, lees dan hier het artikel van mijn collega Geke van de Berg van Juicy Detox over het belang van regelmatig detoxen, of hier mijn artikel “Detox kuur om thuis te volgen”. 

Namasté. 

Juicy Detox Met Marlous

Online detox begeleidingstraject, waarbij je stap voor stap mee wordt genomen op een inspirerende en bewustmakende reis. 

Inhoud:
Biologische coldpressed slowjuice sappen, shots en soepen van Juicy Detox – een uitgebreide op en afbouwfase inclusief voeding en leefstijladviezen – dagelijks inspirerende, ondersteunende en motiverende online content – kuurbegeleiding en coaching gedurende de detox periode  – een dagelijkse meditatie en detox Yoga les van 20 – 30 minuten

Prijs afhankelijk van het pakket: 3/5/7 daagse detox

Over mij

Ik ben Marlous Kraakman en ik heb een passie voor gezondheid, reizen, bewustwording en spiritualiteit. Met mijn blogberichten en trainingen hoop ik jou te inspireren en te motiveren op weg naar een leven vanuit je hart en je dromen.

Namasté, mijn licht groet het licht in jou…

 

Volg mij op facebook

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin