06 81 118 160 info@metmarlous.nl

Winterdip? Accepteer dat het leven uit ups en downs bestaat.

De donkere maanden van het jaar zijn aangebroken. Er valt veel te genieten in deze periode, denk aan de gezelligheid rondom kerst, sneeuw en ijspret en natuurlijk de prachtige winterlandschappen. Maar sommigen zien de maanden rond de jaarwisseling als de meest deprimerende maanden van het jaar. Zij kampen vermoedelijk met een winterdip en ervaren depressieve en sombere gevoelens, aanhoudende vermoeidheid en hebben bovendien nergens zin in.

Heb jij ook moeite met de donkere maanden? Dan geeft dit artikel jou inzicht hoe je de winterperiode op een zonnige manier het hoofd kunt bieden.

Hoe kan je nu het beste met een winterdip omgaan?

 Een gezond leefpatroon is het allerbeste medicijn tegen een winterdip: Voldoende beweging, elke dag even naar buiten voor een wandeling, Yoga, meditatie, een gezond voedingspatroon en voldoende slaap. Verder is het belangrijk om op je gedachten te letten, het leven is zo zwaar en negatief als je het zelf maakt en wanneer jij je richt op het positieve, zal je merken dat alles een stukje lichter wordt.

En wanneer jij toch leert kijken naar de positieve aspecten van het leven, dan zou je de winter ook kunnen beschouwen als een periode van reflectie en bezinning.

De herfst en de winter hebben ook een symbolische betekenis.

Net als in het gewone leven kent de natuur ook Yin en Yang. Het leven gaat door verschillende fases. Er is nooit alleen maar goed of alleen maar slecht. Na goede tijden, volgen er mindere  tijden en na moeilijke tijden komt er ook altijd weer zonneschijn.

Wanneer de herfst aanbreekt in Nederland, laten de bomen hun bladeren vallen. Ze laten los wat ze niet meer nodig hebben. De natuur wordt stil. Planten, bomen en dieren trekken zich terug.
In feite maakt de natuur zich klaar voor een nieuw seizoen. De lente is een periode van oogsten, tijdens de zomer komt alles uit en de herfst en winter zijn jaargetijden waarin je kunt gaan reflecteren en dat wat niet meer bij je hoort los mag laten .

Het is aan ons om mee te gaan op deze golf van de natuur.

Om ook stil te worden door middel van meditatie en contemplatie en te onderzoeken of de dingen in ons leven, nog wel de dingen zijn die we nog steeds in ons leven willen verwelkomen.

Waar ben je tevreden over, wat wil je graag anders en hoe wil je komend jaar je leven doorbrengen. En zo ga je van de herfst naar de winter en ontstaan goede voornemens.

Ook de natuur laat alles los in de herfst, de natuur laat alles los wat niet meer nodig is, wat niet meer van toepassing is en in de winter komen de eerste knoppen op de bomen. Stiekem komt daar het voorjaar al weer om de hoek kijken. 

Last van een winterdip? Misschien is het dan nu tijd om je huidige leven eens onder de loep te nemen!

De beste manier om de winter zonder dip door te komen, is door mee te bewegen met de natuur. Richt je aandacht van buiten naar binnen, maak contact met je diepste zijn, met je diepste verlangens en wees nieuwsgierig wat zich daar afspeelt.

Ben je nog gelukkig? Doe je wat je leuk vindt? Ben je gelukkig in je relatie, je werk, je sociale omgeving, waar je woont? Hoe gaat het met je dromen, met je plannen, zijn die er nog? Waar leef je voor? Waar mogen we jou voor wakker maken? Is dat vonkje er überhaupt nog of ben je dat in de loop der jaren kwijt geraakt?

Ga kijken naar je diepste wensen en verlangens en maak plannen om deze uit te laten komen. Laat los wat losgelaten dient te worden en maak stappen om een nieuwe toekomst voor jezelf te creëren. Laat de nieuwe Jij ontstaan, de Jij waarin je gelukkig bent, waarin je in je kracht staat, tevreden bent, doet wat je leuk vindt in vol bewustzijn en zelfvertrouwen.

Houdt een winterslaap en wanneer je ontwaakt is jouw leven een stukje lichter.

Namasté.

PS: Op mijn website vindt je allerlei dingen die je kunnen helpen om positiever in het leven te staan. Ik heb een hele mooie gratis meditatiecursus ontwikkeld die jou kan helpen met het beginnen met mediteren, ik verkoop een mooie beginnerscursus Yoga en Mindfulness training van Happy with Yoga en wanneer je echt klaar bent om het roer in jouw leven om te gooien, kijk dan eens naar mijn prachtige online training “Leef je droom Met Marlous“. 

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!