06 81 118 160 info@metmarlous.nl

Vind jouw Ikigai in het leven, de reden van jouw bestaan.

Het leven kan soms best lastig zijn. Al op zeer jonge leeftijd moeten we een keuze gaan maken wat we willen in het leven. Voor sommigen is dit appeltje eitje, ze wisten al van kinds af aan dat ze dokter of piloot wilden worden en dat gevoel blijft hangen. Anderen kiezen iets omdat het misschien zo hoort, of omdat de ouders hetzelfde gedaan hebben, weer anderen blijven jaren op zoek.

Feit is wel dat we allemaal op zoek zijn naar een manier om ons leven zin te geven. Daarom voor mij een goede reden voor een blogartikel met de titel: “Vind jouw Ikigai in het leven”.

Vind jouw Ikigai in het leven.

We zijn dus allemaal op zoek naar zingeving. En al heb je jaren geleden de keuze gemaakt voor een bepaalde studie of een bepaald beroep, kan het toch zo zijn dat het op een gegeven moment niet meer zo lekker loopt.

Je veranderd als mens, je ontwikkeld jezelf, je krijgt andere behoeftes of verlangens. Je leven lang zul je moeten werken aan jezelf, op zoek naar datgene waar je hart een sprongetje van maakt, oftewel jouw Ikigai vinden in het leven.

Vind jouw Ikigai, het hebben van een doel in het leven.

Ik heb al eens eerder een blogartikel geschreven over “De gezondste mensen ter wereld”. De mensen die op een gezonde manier het oudst ter wereld worden, hebben namelijk een aantal dingen gemeen, dit kun je lezen in dit blogbericht.

Eén van die dingen die zij gemeen hebben, is dat ze leven met een bepaald doel voor ogen. In Costa Rica noemen ze dit “Plan de Vida”, in Japan noemen ze dit “Ikigai”.

Een doel hebben in je leven, zorgt er namelijk voor dat er focus is, dat je iets hebt om naartoe te werken, dat je iets hebt om voor te leven. En juist dit is zo belangrijk in het leven.

Ikigai praktisch uitgelegd.

Ikigai is datgene waar je blij van wordt, hetgeen waar je passie voor voelt en wat voelt als een roeping in het leven. Om je Ikigai te bepalen, kan je jezelf de volgende vragen stellen:

1. Waar houd ik van?
2. Waar ben ik goed in?
3. Wat heeft de wereld nodig van mij?
4. Waar kan ik voor betaald worden/geld mee verdienen?

Je kunt jezelf de vraag stellen, ben ik nog wel echt gelukkig met wat ik doe? Is het antwoord ja, dan is het natuurlijk helemaal goed. Elke ochtend weer stap jij je bed uit met een reden, je hebt iets om voor te leven, je hebt het gevoel nuttig te zijn.

Is het antwoord nee, dan mag je eens heel kritisch naar jezelf kijken. Misschien passen de keuzes die je jaren geleden gemaakt hebt niet meer bij je.

Maakt datgene dat je doet je blij? Ben je er goed in? Wordt de wereld om jou heen er een stukje beter van? Verdien je geld met je passie en wil je met dit werk in de toekomst ook jouw geld blijven verdienen?

Is het tijd voor een nieuw levensdoel? 

Of is het misschien tijd om een nieuw doel, een nieuwe Ikigai te stellen in je leven?
Ikigai draait om levensvreugde en waar jouw vreugde en blijdschap ligt, daar ligt ook jouw doel in het leven.

Dat is het mooie van het leven. Het leven stroomt en ook jij stroomt en het is nooit te laat om een andere richting in te slaan. De enige taak die jij hebt, is het luisteren naar je hart, het luisteren naar je diepste verlangens, naar datgene waar je blij van wordt. En matched dat op een zeker moment niet meer, dan mag je weer een stapje verder gaan, op onderzoek naar iets nieuws in je leven.

Vind jouw Ikigai in het leven en doe datgene waar je vrolijk, blij en gelukkig van wordt.

Namasté.

 

 

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!