06 81 118 160 info@metmarlous.nl
Home » Blog » Kerst en anders zijn

Kerst en anders zijn

24 december 2019

 

Kerst en anders zijn

Om te beginnen wil ik iedereen een heerlijk en gezond kerstfeest toewensen en alvast een goed uiteinde en een gelukkig 2020! Weet dat ik super dankbaar ben voor alle liefde en wijsheid die ik het afgelopen jaar heb mogen ontvangen en heb mogen delen met mijn volgers. Liefde, vrede, een bepaalde mate van welvaart en wijsheid wens ik iedereen toe!

2019 was een jaar van superlatieven waarbij in mijn geval de geboorte van mijn zoontje Luca een absoluut hoogtepunt was en waarbij ik mij omgeven voelde door de liefde van mijn man, dochtertje, familie en mijn volgers.

Ik wil juist nu wel even stilstaan bij de mensen die minder geluk hebben. Helaas heerst er nog steeds onnodig veel armoede, eenzaamheid, agressie en verdriet in deze wereld. Laten we met z’n allen ons best doen en een bijdrage leveren op weg naar een betere en veilige wereld.

Kerst en anders zijn

Mijn kerstboodschap wil ik graag richten op mensen die anders zijn en wat kerst voor hen betekent.
Hopelijk lukt het mij om deze doelgroep een feelgood inzicht mee te geven en een gevoel van tevredenheid over hun zijn.

Want hoe komt het toch dat de feestdagen door zoveel mensen ervaren wordt als een ware beproeving.
Ook ik zag altijd enorm op tegen de kerstdagen en de jaarwisseling en natuurlijk heeft dat te maken met het confronterende karakter van deze korte periode.

Want het moeten vooral gezellige dagen worden met heel veel vrienden en familie bij elkaar waarbij diepgaande gesprekken de boventoon voeren. Daarnaast mogen spelletjes met de kerstboom op de achtergrond, oliebollen en glühwein niet ontbreken. Het oude jaar word afgesloten met een bruisend feest en het nieuwe jaar wordt natuurlijk knallend en met champagne ingeluid.

Dat klinkt natuurlijk allemaal heel aantrekkelijk maar wat nou als je anders bent, je hebt geen grote vriendengroep, wordt vaak niet begrepen door je omgeving, kunt alle ongezonde lekkernijen slecht verdragen en bovendien kun jij de verspilling en overvloed aan voedsel niet appresiëren.

Kerst en anders zijn kan ook een zegen zijn zodra jij je realiseerd dat de grootste wereldburgers anders zijn en waren maar tot prachtige dingen in staat.

Recent las ik een artikel van een dame die ik enorm bewonder over kerst en anders zijn en grappig genoeg heb ik zelf eerder iets opgeschreven over dit onderwerp (zonder het overigens te publiceren) waarbij de paralellen opvallend zijn. Ook voor jou kan het een troost zijn (juist tijdens de kerstdagen) om te weten dat anders zijn jou bijzonder en authentiek maakt. 

Welke belangrijke boodschappen herbergt het kerstverhaal en welke lessen kan jij met jouw anders zijn hieruit leren.

 

Les 1, anders zijn vergt moed en lef.

 Het kindeke Jezus dat bijna 2020 jaar geleden geboren werd , was vanaf het begin ook anders. Hij had een grootse boodschap te verspreiden en moest dat op zijn eigen unieke manier doen. Als jij zaken die in jouw ogen niet kloppen benoemt en je strijkt de gevestigde orde tegen de haren in zal weerstand het gevolg zijn.

Jezus kon echter niet anders, hij had de moed en het lef om door te gaan met preken. Ook jij zult weerstand tegenkomen omdat je iets te vertellen hebt en daarin anders bent. Laat je niet weerhouden en laat je stem horen. Heb het lef om iedere dag te doen waarvoor je geboren bent. Magic will happen! 

Les 2, heb geen angst voor het anders zijn. 

 In tegenstelling tot wat Jezus allemaal heeft moeten doorstaan kan jij anno 2020 en zeker in West Europa “anders zijn” zonder grote gevolgen. We leven hier in betrekkelijke vrijheid en in vrede naast elkaar dus angst om anders te zijn kun je loslaten. Door de geschiedenis heen zijn veel mensen gestorven voor hun boodschap maar dat lot zal jou bespaard blijven.

Sterker nog, wanneer jij weerstand oproept dan mag jij dat zien als een goed teken want dan raak je mensen. Dus ga los en vertel wat je te vertellen hebt, of dat nu klein of groot is.

Les 3, impact maken kost tijd.

Toen het kindje Jezus eindelijk geboren was, was hij niet direct klaar om de wereld te veranderen of zijn boodschap te verkondigen. Het duurde een lange tijd voordat hij leider was en daarna nog langer voordat zijn verhaal grote impact kreeg.

Leef in het nu en laat tijd haar werk doen, zo ontstaat er stapje voor stapje een nieuwe of betere toekomst.

Les 4, echt liefhebben betekent elkaar aanmoedigen en supporten.

Als je echt van iemand houdt, of dit nu een vriend(in) is of familie, dan gun je diegene zijn eigen pad.
Echte liefde voor iemand tonen betekent dat je iemand stimuleert en motiveert om te gaan doen wat hij of zij te doen heeft en dan moet je bereidheid tonen om het grootse in iemand te ontdekken.

Laat de ander grootse dromen hebben of anders zijn zonder dat je denkt aan de gevolgen die dit voor jou heeft, dit maakt de wereld zoveel mooier! Je mag deze houding verwachten van de mensen om je heen en hen hier mee confronteren.

Hopelijk heb jij als andersdenkende iets aan dit artikel, maak er een fantastiche kerst van dit jaar en blijf vooral bij jezelf!

Namasté.

 

Over mij

Ik ben Marlous Kraakman en ik heb een passie voor gezondheid, reizen, bewustwording en spiritualiteit. Met mijn blogberichten en trainingen hoop ik jou te inspireren en te motiveren op weg naar een leven vanuit je hart en je dromen.

Namasté, mijn licht groet het licht in jou…

 

Volg mij op facebook

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin