06 81 118 160 info@metmarlous.nl

Hoe ontwikkel je een positieve mindset?

Een positieve mindset ontwikkelen kan iedereen. Het is slechts een kwestie van je aandacht richten op het positieve in je leven en om je heen. We kunnen zeuren en mopperen, maar wat brengt het ons eigenlijk? Je voelt je hierdoor rot en ervaart misschien stress. Hoe makkelijk is het om dit niet meer toe te laten in je leven. Accepteer dat het leven is hoe het is, elk moment weer en focus je op het positieve.

Er zijn altijd enorm veel zaken die positief stemmen en waar je dankbaar voor mag zijn. Laat deze dingen toe in je leven. Kijk hiernaar, wees je hier bewust van. Begin ’s ochtends eens met je dankbaarheid te uiten en maak hier een gewoonte van (lees hier mijn blog over de voordelen van het uiten van dankbaarheid).

Door dit dagelijks te doen zul je merken dat je je steeds beter gaat voelen.

Een positieve mindset kunt je ontwikkelen, door je te realiseren dat je altijd kunt kiezen…

Je kunt altijd kiezen, ieder moment van de dag. Richt jij je aandacht op “alles wat slecht is” of ga je stil staan bij “alles wat goed is”.

Jij schept jouw eigen werkelijkheid, jij bent diegene die aan het stuur zit, diegene die bepaald of je leven “goed of slecht” is en realiseer je dat dit jouw moment is om te leven.

Niet morgen, niet over een jaar. Geniet van alle momenten die je hebt, ook als je moeilijkheden binnen in jezelf ervaart. Dit mag er gewoon zijn. Het leven is nooit 100 % goed of slecht, in dit leven ga je door pieken en dalen, door periodes van vreugde en van somberheid. Maar in elke situatie is wel iets te vinden dat positief is, voor elke deur die je sluit gaat er minimaal eentje open, de kunst is alleen om vanuit dit perspectief te gaan leven.

Onthoud dat jij niet jouw gedachten bent.

Je gedachten zijn maar gewoon gedachten, niks meer en niks minder. Je gedachten kan je zien als wolken die voorbij drijven. Komt er een wolkje voorbij, kijk er dan even naar en laat het weer los.
Bovendien berusten de meeste gedachten die we hebben op complete onzin! Je kunt bijvoorbeeld denken dat je het toch niet kunt, maar hoe kun je dit vermoeden als je het nog nooit geprobeerd hebt?

Omdenken dus: het voelt veel fijner, krachtiger en positiever om te denken dat je het wel kan! You can do it!

Mindfulness kan je helpen bij het ontwikkelen van een positieve mindset. 

 Een goede manier om dit te oefenen is door middel van een mindfulness meditatie (in deze blog leg ik precies uit waar deze vorm van mediteren goed voor is en omschrijf ik tevens een meditatie oefening, die je gemakkelijk thuis kunt uitvoeren).

Wanneer je mindful leeft, ben je namelijk volledig bewust van datgene wat er in het hier en nu plaatsvindt.

De meeste mensen leven constant in hun hoofd, in hun gedachten en de meeste gedachten gaan over dingen uit het verleden of de toekomst. Met mindfulness ga je je juist richten op het heden, je laat alle gedachten los voor wat ze zijn en houdt je bezig met het huidige moment. Probeer dit dus eens toe te passen in jouw leven en laat negatieve gedachten niet meer toe, richt je op het positieve, op vertrouwen en kracht en neem jezelf niet zo serieus.

Het leven is één grote leerschool, je mag fouten maken, lach om jezelf. Spreid je vleugels en leef! Leef vandaag, leef nu, leef altijd, geniet!

Ik hoop dat dit artikel jou inzicht heeft gegeven dat het ontwikkelen van een positieve mindset binnen handbereik ligt. Just focus on the good things in life and you will see that the sun will shine bright again.

Namasté.

 

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!