06 81 118 160 info@metmarlous.nl

Gewoontes vormen patronen

In mijn vorige blog heb ik je verteld over patronen, waar ze goed voor zijn en ook hoe ze tegen je kunnen werken. Gewoontes vormen patronen, daar gaat dit artikel over en ik wil je meenemen in één van mijn patronen. Misschien herken je er wat in en helpt het je. Misschien herken je er niets van maar vindt je het evengoed leuk om te lezen.

Marlous belde mij een tijdje geleden op met de vraag of ik voor haar website een gastblog zou willen schrijven, dit naar aanleiding van een gesprek eerder door ons gevoerd over allerlei spirituele, biologische en alternatieve gedeelde interesses.

Mijn allereerste reactie was die van blijdschap, vrolijkheid, een kriebel in mijn buik en een lach op mijn gezicht.

Ik zat op de fiets toen Marlous belde met de vraag. De zon scheen, de lucht was blauw, alles was helder om mij heen. Ik ging tennissen en voelde een vreemde nieuwe energie. Ik had er nog nooit over nagedacht om zoiets te doen. Er gingen verschillende onderwerpen en gedachten door mijn hoofd.

Ik moest lachen, wie had dat ooit gedacht, dat ik voor zoiets gevraagd zou worden?!
En waarom niet? Hoe lang ben ik niet al aan het zoeken naar een vorm om een andere richting aan mijn werkende leven te kunnen geven. Hoe vaak heb ik aan hierboven gevraagd om inspiratie te geven voor iets anders. Is dit dan een teken van hierboven? Is het toeval of valt het me toe? Ga ik het doen?  Pfff….. alleen al deze gedachtes zijn een blog waard!

Na de tennispartij ging ik boodschappen doen en terwijl ik zoekende was om te bedenken wat ik nu weer moest kopen voor het avondeten, begon gewoontegetrouw mijn oude gedachtepatroon mijn initiële vreugde te bombarderen.

Ik bloggen?! ging er door mijn hoofd. Wat heb ik nu te melden waar andere mensen interesse in hebben? Wie gaat dat nou lezen en nog belangrijker wat gaan ze daar dan van vinden? Wie kent Marlous, wie kijkt er op die website en kennen zij mij? Wat als daar negatief commentaar op komt. Heb ik daar zin in? Moet ik me dan gaan verantwoorden? Ik kan het natuurlijk anoniem of met een pseudoniem schrijven, dacht ik toen, lekker veilig. En ja, wat weet ik nou eigenlijk echt? Nee, hoor! Niks voor mij.

Zoals je ziet staat tegenover de eerste vreugde een hele hoop negativiteit en twijfel. Het is o.a. angst, één van onze instinctmatige gevoelens. Angst gaat je beschermen en behoeden want wanneer je je hoofd boven het maaiveld uitsteekt kan je het haasje zijn. Is dat slim? Kan je je niet beter klein houden, met de stroom meegaan dan dat je riskeert “afgemaakt” te worden?!

Gewoontes vormen patronen en zijn tevens overlevingsinstrumenten

Als je angstig leeft en in de eerste plaats voor zelfbehoud gaat is het moeilijk om oude gewoontes los te laten. Eigenlijk zijn er geen goede en slechte gewoontes. Gewoontes vormen patronen en het zijn tevens overlevingsinstrumenten die je nodig hebt op een bepaald moment in je leven.
We vergeten ze alleen weer op tijd los te laten waardoor we onbewust verder leven.

Als je avontuur zoekt en opwinding laat je heel snel je gewoontes los en re-modelleer je ze makkelijk naar je nieuwe situatie. Je bent dan niet bezig met wat anderen van je denken, je leeft in het nu, in het avontuur en de opwinding.

Gewoontes vormen patronen en leiden tot onbewust leven

Laat je je door je gewoontes in het alledaagse leven leiden dan lijkt dat heel veilig maar je mist veel leuke spontane dingen. Het wordt moeilijker om jezelf te ont- wikkelen.

Wanneer je het spirituele pad op gaat, laat je gewoontes steeds meer los en leef je meer in het nu, je bent je bewuster van wat je doet en wat er om je heen gaande is. Je creëert ruimte waardoor je langzaam gaat merken dat dingen op je pad komen. Het valt je op, het valt je toe. Toeval?

Ik heb besloten om mijn eerste gevoel te volgen en het negatieve gedachtepatroon los te laten.
Ik maak bewust ruimte voor een nieuwe ervaring, volg mijn intuïtie en zie wel wat ik ga ervaren.

Als je dit artikel leuk vindt en/of wil je meer lezen over hoe ik probeer bewuster, intuïtiever te leven, meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Dan wordt je vanzelf op de hoogte gehouden van mijn volgende blog.

Namaste

Conny Schoemaker

Conny hoopt in 2019 haar 4-jarige studie “Intuïtieve ontwikkeling” met succes af te ronden. Verder is ze stewardess bij de KLM en Yoga lerares.
Heb je interesse in of behoefte aan een intuïtief gesprek, wil je één op één yogales, zoek je intuïtieve coaching, ben je geïnteresseerd in wat een aurareading je kan brengen, of wil je een combinatie van dit alles ervaren? Vul dan het contactformulier in op deze website, dan neemt ze z.s.m. contact met je op.