06 81 118 160 info@metmarlous.nl

Gelukkig leven nastreven. Gelukkig zijn… Hoe doe je dat?

Gelukkig zijn, dat willen we allemaal wel. Ieder mens heeft wel eens met tegenslag te maken. Soms kan je niks aan de situatie veranderen, wel hoe je ermee om gaat. Door je gedachten te veranderen kan de situatie lichter aanvoelen. Behalve je gedachten is het belangrijk dat het lichaam in balans is, je stemming wordt namelijk ook bepaald door je lichamelijke toestand. In de hersenen van lichamelijk fitte mensen worden meer stofjes aangemaakt die zorgen voor blijdschap en geluk, namelijk de hormonen Oxytocine en Serotonine. Serotonine is het gelukshormoon, Oxytocine wordt ook wel het hecht en knuffelhormoon genoemd.

Zowel lichamelijk als geestelijk goed zorgen voor jezelf is de sleutel naar geluk. Een gelukkig leven nastreven, ik geef je 9 tips waarmee je leven leuker wordt en jij je gelukkiger zult voelen. 

Een gelukkig leven nastreven, 9 tips:

1. Beweeg

Beweging is heel belangrijk. Het zorgt er namelijk voor dat er Endorfines vrij komen, waardoor je geluksgevoel zal toenemen. En hiervoor hoef je niet perse uren in de sportschool door te brengen. Elke dag een lekkere wandeling of een fietstocht van ongeveer een half uur in de frisse buitenlucht doet wonderen. Daarnaast is Yoga ontzettend goed om te doen. Yoga zorgt ervoor dat je rustiger wordt en dat je beter met stress en spanning om kunt gaan. Bovendien zorgt Yoga ervoor dat je stemming stabieler wordt. Ikzelf sta elke ochtend vroeg op om Yoga en meditatie te doen. Als ervaringsdeskundige kan ik zeggen dat ik daardoor een veel blijer en positiever mens ben geworden. Tip van de week, dus doe er je voordeel mee.

2. Eet gezond

Zoals ik al eerder benoemd heb, is een gezond lichaam van groot belang voor een gelukkig leven. Zorg dus dat je een uitgebalanceerd voedingspatroon hebt met veel groenten, fruit, noten, zaden, gezonde granen en vis. Zorg er bovendien voor dat je zoveel mogelijk hormoon verstorende stoffen vermijd zoals suiker en alcohol. Als je niet helemaal weet hoe je dit moet aanpakken, lees dan hier mijn blogbericht over hoe jij je een gezonde levenswijze kunt aanmeten. Ik weet zeker dat dit artikel je op weg zal helpen naar een betere gezondheid en dus een gelukkig(er) leven.

3. Leef in het nu

Een gelukkig leven nastreven lukt het beste als je in het hier en nu leeft. Je hoort mensen vaak zeggen, als ik die opleiding gehaald hebt dan ben ik gelukkig, of als ik eenmaal op reis ben, dan ben ik gelukkig. De focus ligt geheel in de toekomst maar hierbij vergeet je te genieten van het moment. Leer te genieten van de kleine dingen in het leven, de bloemen die prachtig bloeien in de lente, de vogels die zingen, een heerlijke kop koffie op het terras tijdens een zonnige ochtend. Je leeft niet in het verleden of in de toekomst, je leeft nu en geniet daarvan. Alleen dan kan je echt gelukkig zijn.

4. Leef in dankbaarheid, overgave en vertrouwen

Door elke dag je dankbaarheid te uiten voor datgene wat je hebt, wordt je een gelukkig mens. En echt, het werkt. Je gaat hierdoor veel meer zien hoe gezegend je bent in het leven. En zeg nou zelf, wat hebben wij hier nu te klagen in Nederland. We hebben een dak boven ons hoofd, hebben elke dag (gezond) eten op ons bord, we kunnen op reis wanneer we dat willen of leuke dingen doen. Er zijn landen waar mensen een moord zouden plegen voor de dingen die wij hebben. Dus begin en eindig je dag door je dankbaarheid te uiten en je zult zien dat je binnen no time een blij en gezegend mens bent. Bovendien is dankbaarheid een energie met een hoge trillingsfrequentie en zal je hierdoor meer voorspoed in je leven krijgen. Behalve dankbaarheid is het belangrijk om in overgave te leven, vertrouw erop dat datgene wat jij wenst en nodig hebt jouw kant op zal komen. Misschien niet helemaal in de vorm die jij voor ogen hebt, maar het Universum zorgt echt voor je. Geef het de tijd en je zult zien dat alles op zijn pootjes terecht komt.

5. Vergelijk jezelf niet met anderen

Wat je van anderen ziet is vaak de buitenkant. Een groot huis of een mooie auto zegt niets over het diepere geluk van de persoon die dit bezit. Materialisme is vaak alleen maar een manier om leegtes op te vullen en status uit te dragen. Een gelukkig leven nastreven lukt alleen als je het geluk in jezelf zoekt en naar de dingen kijkt die je wel hebt, in plaats van naar de dingen die je niet hebt.

6. Geniet van de zon

De zon maakt ons blij, geeft ons energie, maakt ons gezond. We hebben de zon nodig. In de winter hebben mensen vaak last van depressies, logisch, ze missen het zonlicht! Ga dus veel naar buiten als het mooi weer is, maak een lekkere wandeling, ga naar het strand of doe wat jij graag wilt doen. Bovendien is het belangrijk dat je de zon op je blote huid laten schijnen, in ieder geval 30 minuten en zonder zonnebrand. Zonlicht stimuleert namelijk de aanmaak van Vitamine D en zonnebrand blokkeert de positieve effecten hiervan.

7. Maak plannen voor de toekomst

Als je wacht tot de goede dingen je zullen overkomen, maar je zet geen stappen om dit te bereiken zal er niks gebeuren. Dus is het tijd voor een actieplan. Beschrijf hierin wat jouw dromen zullen zijn over 1 jaar, 5 jaar en 10 jaar. Hoe zie jij jezelf dan met betrekking tot je werk, je financiële situatie en relaties. En ga vervolgens stap voor stap toe werken naar het realiseren van jouw dromen.

8. Zorg voor voldoende nachtrust

Als je genoeg slaapt zorgt dit voor een beter humeur gedurende de dag. Een voorwaarde voor een goede nachtrust is regelmaat, dus op een vast tijdstip naar bed en iedere dag op een vast tijdstip uit bed. Om goed in en door te kunnen slapen is het belangrijk dat je tenminste 1 uur voor het slapen gaan niet meer naar de tv, computer of smartphone kijkt. Steek lekker wat kaarsjes aan en raak zo op een natuurlijke manier in de stemming voor de nacht.

9. Lach zoveel je kunt

“Er zijn 60 spieren nodig om nors te kijken en 20 om te glimlachen, waarom zou je je dan vermoeien?”.

Als je lacht wordt er meer Serotonine, Dopamine en Endorfines aangemaakt, bovendien gaan je bloeddruk en hartslag omlaag. Lachen is dus ontzettend goed voor ons en zorgt voor meer blijdschap en geluk in ons leven. Daarnaast krijgen negatieve gedachten geen toegang wanneer je lacht en werkt veel lachen als een antidepressiva. Zorg er dus voor dat je vaak lacht, zie de lol van dingen in en neem jezelf niet zo serieus, maar lach om jezelf. Je zult zien dat je hier een blijer mens van wordt.

Een gelukkig leven nastreven, dat willen we natuurlijk allemaal wel. Ik hoop in ieder geval dat deze blog jou inspireert om het beste uit je leven en jezelf te halen.

Namasté.

Wil jij meer geluk in je leven ervaren en kan je daar wel wat extra hulp bij gebruiken?

Kijk dan eens naar onderstaande cursussen van Happy with Yoga. Zoals je hebt kunnen lezen, zorgt bewegen ervoor dat je je blijer voelt door de vrij gekomen endorfines. Een start maken met Yoga, is een geweldig begin. De cursus Yoga stap voor stap kan je hierbij helpen. 

Ook de cursus mindfulness voor het dagelijks leven is een goede aanrader. Mindfulness zorgt er namelijk voor dat je gedachten meer tot rust komen, waardoor je meer kunt genieten van het huidige moment. 

Yoga stap voor stap

Online Yoga cursus voor beginners, waarbij je stap voor stap de basishoudingen van Yoga leert. Je kunt de cursus vanuit huis in je eigen tempo doen.
9 Professionele yoga lessen van ongeveer 1 uur – e-book met uitleg en plaatjes van de belangrijkste houdingen – bonusvideo’s over de ademhaling.

Prijs € 57,00

Mindfulness voor het dagelijkse leven

Mindfulness voor het dagelijkse leven is een 8-weekse Mindfulness cursus.
De cursus is een dagelijks stappenplan voor mensen die aan de slag willen met Mindfulness en meer rust en minder stress willen ervaren.
Video en audiobestanden – dagelijkse e-mails en mindfulness oefeningen – bonus “mindfulness op het werk”

Prijs €37,00

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!