06 81 118 160 info@metmarlous.nl
Home » Blog » Hoe je jouw emoties kunt transformeren

Hoe je jouw emoties kunt transformeren

9 juni 2020

Emoties transformeren

Dit artikel gaat over hoe je jouw emoties kunt transformeren. Elk mens heeft gevoelens en emoties en er is een wezenlijk verschil tussen deze twee, emoties zijn namelijk uitbarstingen van onbegrip, er gebeurt iets in je leven en hierdoor wordt je geraakt, je wordt verdrietig, boos, bang…

Emoties halen je weg uit je centrum en ze nemen je volledig in beslag, je raakt jezelf als het ware even kwijt.

Gevoelens zijn totaal anders.

Wanneer je iets voelt, betekent dit dat dit voortkomt uit een diepere laag binnen in jezelf, gevoelens zijn veel stiller van aard, het zijn de diepe fluisteringen van jouw ziel, die je bereiken via zachte aanmoedigingen of een diep innerlijk weten.
Gevoelens zijn hetzelfde als je intuïtie, het zijn gevoelens van een hoger begrip, die de emoties en het verstand overstijgen. Je hebt vast weleens gehad dat je iets voorvoelde, er is dan een soort weten in jou, je kunt dit met je verstand niet plaatsen, maar vanuit je hart voel je dat het waarheid is.

Er zijn veel momenten dat zo’n innerlijk weten bij je komt, je weet bijvoorbeeld iets over een ander zonder dat je hier ooit over gepraat hebt, of je voelt dat een bepaalde keuze die je hebt gemaakt in jouw leven tot een groot succes zal leiden… Je kunt dit hoogstwaarschijnlijk niet in woorden uitdrukken, maar in je hart voelt het als jouw waarheid.

Ook vreugde kan een gevoel zijn dat het emotionele overstijgt, je kunt diepe gevoelens van vreugde ervaren, zonder een specifieke aanleiding. Dit zijn allemaal tekenen dat je ziel met jou communiceert. Je ziel communiceert met jou middels je intuïtie en hoe vaker je jezelf verbind met de stilte binnen in Jouzelf, hoe sterker je verbinding zal zijn.

Gevoelens komen eigenlijk vanuit een hogere dimensie en om deze fluisteringen van de ziel te ontvangen, is het belangrijk om regelmatig stil te zijn, dit kan je doen door middel van meditatie (lees hier mijn artikel over de positieve effecten van Meditatie), Yoga  (en hier wat een Yoga leefstijl voor jou doet) of een wandeling in je eentje in de natuur (en hier wat de kracht van de natuur is voor jouw gestel).

Emoties kunnen deze stilte en rust in de weg staan, daarom is het zo belangrijk om jouw emoties te helen en transformeren, alleen vanuit intuïtie en je ware gevoel, kan je de juiste beslissingen nemen in jouw leven.

Emoties zijn uitbarstingen van onbegrip

Zoals ik zojuist al vertelde zijn emoties uitbarstingen van onbegrip. Er gebeurt iets, je wordt hierdoor geraakt en je begrijpt niet waarom je je zo voelt. Je zoekt de oorzaak buiten jezelf, die ander, die heeft het gedaan, die heeft jou geraakt, het is zijn of haar schuld, hierdoor ben je boos, teleurgesteld, voel je je afgewezen…

Maar in feite heeft die ander niets met jouw boosheid te maken.

Die ander heeft iets getriggerd in jou en dat kan iets heel ouds zijn, iets van toen je kind was, een gebeurtenis uit een heel ver verleden dat zich als een soort traumaatje heeft vastgezet binnen in jou. Die ander zorgt er alleen voor dat de “traumaknop” aangeraakt wordt, de herinnering komt weer naar boven en dat dit doet pijn.

Maar die herinnering is iets in jou, het is het kind in jou dat geraakt is in het verleden en dat kan zelfs uit een vorig leven zijn.

Draai het eens even om, stel dat het jouw kind is dat ineens geraakt is door deze situatie. Het kind wordt ineens ontzettend boos en verdrietig, wat doe je in zo’n geval? Wordt je ook boos op het kind? Of pak je het even lekker op schoot, zeg je dat je hem of haar begrijpt en omarm je de emotie van het kind op deze manier met begrip en warmte?

Hoe kan je jouw emoties transformeren?

En dat is nu precies de goede weg die je mag gaan bewandelen om jouw emoties te transformeren. Kijk er naar alsof het jouw kind is en dat is in feite ook zo, het is jouw innerlijk kind dat pijn heeft, dat geraakt is.

En dit kind mag je gaan omarmen met jouw begrip en liefde.

Neem afstand van de emotie, stop met die ander te veroordelen, zoek een rustig plekje op, sluit je ogen en ga voelen, voel waar de emotie zich bevindt, ga in gesprek met jezelf, zeg tegen jezelf:

“Je hebt pijn hè? Ik begrijp het, ik begrijp dat je pijn hebt en het mag er zijn. Alles mag er zijn, het is helemaal goed. Ik omring jou met al mijn liefde, begrip en bewustzijn. Het is tijd om deze emotie te helen en los te laten”.

Het benoemen van de emotie is essentieel, wat je hiermee doet is dat je het probleem, de boosheid, verdriet of de pijn, van buiten naar binnen verplaatst.
En dit kan best even pijn doen, op bepaalde plaatsen in je lichaam verkrampt de energie, zal je pijn voelen. Adem hier naar toe, net zo lang je dat nodig hebt. Na een tijdje zal de pijn minder worden en verdwijnen. Als dit gebeurt is, weet je dat je jouw emotie getransformeerd hebt.

En wat er dan gebeurt? Dan komt er verlichting voor in de plaats, je voelt je opgeruimd, opgelucht, geheeld, je hebt een sprong gemaakt in bewustzijn, je rugtas is weer iets leger en je komt steeds weer een stukje dichter bij je ware zelf.

Ikzelf heb altijd vreselijk veel moeite gehad met het omgaan met emoties, sinds ik essentiële oliën gebruik heb ik geleerd om mijn emoties te reguleren. Vind jij het soms ook moeilijk om met heftige emoties om te gaan? Woon dan eens een gratis Webinar over essentiële oliën van mij bij, hierin vertel ik alles over de werking van essentiële oliën en hoe zij je kunnen ondersteunen in heel veel aspecten van jouw leven.

Namasté.

Over mij

Ik ben Marlous Kraakman en ik heb een passie voor gezondheid, reizen, bewustwording en spiritualiteit. Met mijn blogberichten en trainingen hoop ik jou te inspireren en te motiveren op weg naar een leven vanuit je hart en je dromen.

Namasté, mijn licht groet het licht in jou…

 

Volg mij op facebook

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin