06 81 118 160 info@metmarlous.nl

Emoties, gedachten en de wijsheid van het hart.

Verbind je met jouw kracht en vindt de antwoorden waarnaar je op zoek bent.

Dit artikel gaat over emoties, gedachten en de wijsheid van het hart. Ik heb onlangs een Ayahuasca ceremonie bijgewoond en dit was een hele heftige ervaring voor mij. Ik heb het vaker gedaan en toen was het altijd prachtig, maar dit keer kreeg ik hem flink voor mijn kiezen. De Ayahuasca werd me echt te veel en ik raakte daardoor volledig in paniek, ik kon totaal niet meer helder denken. Ik kon de kracht in mezelf niet meer vinden en kon alleen maar vurig hopen dat het gevoel snel over zou zijn.

Achteraf ben ik hier natuurlijk over na gaan denken, wat is er nou werkelijk gebeurd met me die avond?

Tijdens een meditatie thuis deed ik het proces dunnetjes over, ik zag dat de Ayahuasca erin hakte, maar dat ik er dit keer op een andere manier mee omging. Ik ging in meditatiehouding zitten, met mijn rug tegen de muur en dacht bij mezelf; “Dit gaat weer over, het komt goed, adem in, adem uit”. Ik focuste me op mijn lichaam, in plaats van op mijn gedachten.

En tijdens deze meditatie zag ik waar het fout was gegaan, ik was vergeten dat ik veel meer ben dan mijn gedachten, mijn ego.

Mijn bron zit van binnen en mijn bron geeft mij kracht en sturing, dat was ik even helemaal vergeten.
En zo geldt dat natuurlijk ook in het dagelijks leven.
Na de ceremonie was ik namelijk even helemaal van slag. Ik had het gevoel dat ik het allemaal verkeerd had gedaan, niet goed aan mijn proces had gewerkt, enzovoort. Mijn hoofd maakte me gek.

Weer dat hoofd hè… Wie zit er nou eigenlijk achter het stuur van mijn leven? Mijn hoofd en mijn gedachten, of mijn diepere zelf? Aan mij de keuze… ik kies toch echt voor mijn diepere zelf!

Emoties, gedachten en de wijsheid van het hart, richt je op het positieve en zorg voor verbinding met je hogere zelf!

En zo geldt dat vast voor ons allemaal. Waar je je aandacht op richt groeit, richt jij je aandacht op het positieve, dan zal er veel goeds in je leven plaats vinden. Richt jij je aandacht op het negatieve, dan zal alles alleen maar negatiever worden.

Mocht jij ook in een soortgelijke situatie terecht komen, dat je het even helemaal niet meer weet, dat je gek wordt van dat piekeren, neem dan even de tijd voor jezelf. Binnen in jezelf zit namelijk de kracht, het weten, jouw kern. Maak daar weer verbinding mee.

Ga naar je hart, wat voel je in jouw hart? Liefde of angst? Liefde natuurlijk! Ga dat voelen, er zit zo oneindig veel liefde in dat prachtige hart van jou!

En heb je twijfels over je toekomst, terwijl je eerst zo vol overtuiging was dat het je dit keer zou gaan lukken?
Maak dan tijdens jouw meditatie verbinding met je positieve toekomst visualisatie, breng dit weer tot leven en voel het in je hart. In mijn blogbericht “de wet van aantrekking” leg ik precies uit hoe dit werkt.

Emoties zijn je kinderen waar je met je hogere zelf voor mag zorgen.

En zo is het natuurlijk ook met emoties. In wezen zijn we veel sterker dan dat we zelf denken.
Als je je een keer verdrietig, boos of beledigd voelt, laat je je dan helemaal meeslepen of ga je dat contact met je hart aan, zonder al die kwetterende gedachten?

Wat we moeten leren in het leven is om rotsvast in ons bewustzijn te gaan staan, met onze voeten verankert in Moeder Aarde, volledig in harmonie met je zijn.

En komt er dan eens een ontzettende windvlaag voorbij, dan kan het je met geen mogelijkheid wegblazen. Je bent namelijk volledige verankert met het hart van Moeder Aarde. Als het fundament van een huis zit je met beide billen op de grond of als een monnik boven op een berg, niets of niemand kan jou raken.

En de windvlaag, het verdriet of je boosheid, mag er dan gewoon zijn. Je bent verbonden met je allerhoogste zijn, je voelt in je lichaam waar dit verdriet of de boosheid zit maar je kunt het aan. Want jij bent namelijk veel en veel groter dan dit gevoel, dit gevoel gaat weer over en daarna is er alleen nog maar zijn.

Wij zijn zo oneindig veel meer dan onze emoties en gedachten!

Is dat de les die ik moest leren tijdens de Ayahuasca ceremonie? De les dat we veel meer zijn dan onze emoties en gedachten, dat het gewoon een kwestie is van je aandacht richten op datgene dat werkelijk van belang is in het leven, namelijk je diepere zelf.

De boosheid en onzekerheid die ik voelde na de ceremonie, kwam door de teleurstelling die ik altijd heb gevoeld wanneer ik mij weer eens volledig in mijn emoties was verloren. En dat is wat er tijdens de Ayahuasca ceremonie was gebeurd.
Ik kwam volledig in mijn angst terecht, in mijn emotie en kon met geen mogelijkheid meer contact maken met mijn diepere zelf.

Omdat dit gebeurd was, was ik teleurgesteld in mezelf. Ik zag mezelf als zwak, ja hoor, ik ben er weer ingetuind. Maar tijdens de Daime is dit gebeurd om mij te leren hoe ik met mijn emoties om moet gaan:

Ga zitten met je rug tegen de muur, verbind jezelf met je hart, je oneindige hart waar zo oneindig veel liefde te voelen is, zit en voel, jij bent de bestuurder van dit voertuig, jouw lichaam, dit gevoel/deze emotie gaat weer over!

Ik hoop dat ik je inzicht heb kunnen geven in je emoties, gedachten en de wijsheid van het hart. Het leven is met recht een leerschool. Elk moment van de dag kunnen er weer situaties op je pad komen waar jij iets van kunt leren. Zie het niet te zwaar in, het leven moet natuurlijk ook gewoon leuk blijven.

Maar door die verbinding met jou diepere zelf aan te gaan, zul je merken dat je het leven zal gaan leiden dat helemaal bij jou hoort en dat je daardoor steeds meer in balans raakt.

Veel succes in jouw (levens)avontuur!

Namasté.

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!