06 81 118 160 info@metmarlous.nl

6 tips die ervoor zorgen dat je elke dag een vakantiegevoel hebt!

Ik heb onlangs een inspirerende blog geschreven over het creëren van een vrijer leven. Als je (nog) niet de stappen kunt zetten om een vrijer leven voor jezelf te creëren, dan is het misschien belangrijk bepaalde stappen in je leven te zetten, die ervoor zorgen dat je elke dag een vakantiegevoel hebt.
Het dagelijks leven kan ons behoorlijk opslokken, we werken keihard tot we echt onwijs aan vakantie toe zijn. Eenmaal op onze vakantiebestemming zijn we de eerste dagen doodmoe en dan kan de vakantie beginnen. Dit is toch echt leven, denken we dan.
Maar is het niet beter dat we dit vakantiegevoel mee naar huis nemen en dit elke dag kunnen ervaren. Dus een uitgebalanceerd leven, geen stress, wel blijdschap, plezier en dankbaarheid.

Paradise isn’t something you can find, it’s how you feel for a moment in your life. And if you’ve got that moment, never let it go!

 

Hieronder 6 tips om elke dag een vakantiegevoel te ervaren:

1. Start your day with yoga and meditation!

Een betere manier om je dag te beginnen en elke dag een vakantiegevoel te ervaren, is door de dag te starten met Yoga en meditatie. In het begin is het misschien even lastig, omdat je hierdoor vroeger je bed uit moet, maar de aanhouder wint en je zult zien dat je je gedurende de rest van de dag waanzinnig voelt.
Nog fijner is het (als het weer het toelaat natuurlijk), om yoga buiten te doen, waar je de vogeltjes hoort fluiten, de bomen hoort ritselen en de wind op je huid voelt.

Wow! Ik krijg dan echt het gevoel dat ik midden op Bali tussen de rijstvelden zit, magisch! Daar hoef je niet voor weg…

Mocht je het lastig vinden om te bedenken welke Yoga oefeningen je kunt doen, online is er ontzettend veel te vinden. Ik doe bijvoorbeeld altijd Yoga with Adriene, klik hier voor de Morning Sun Salutations, een snelle sequence waarin je in 12 minuten jouw zonnegroet hebt gedaan. Adriene heeft oneindig veel gave lessen op Youtube staan, dus veel plezier. 

2. Ga lekker buiten de deur koffie drinken of ontbijten.

Op reis doe je dat ook, dus om elke dag een vakantiegevoel te ervaren trakteer je jezelf regelmatig op een lekker bakkie koffie of een ontbijtje buiten de deur. Eventueel, wanneer het werk dit toelaat, neem je je werk mee en kan je in het café gewoon je werk doen.
Maar vergeet natuurlijk niet ook ontzettend hard te genieten van dit heerlijke momentje voor jezelf.

3. Ga avonturieren in eigen land

Weet je eigenlijk dat Nederland ook ontzettend leuke uitstapjes te bieden heeft? En dat alles haast op fietsafstand is. Wij zijn laatst een weekje naar Zeeland geweest en voor ons is dit echt peanuts, na al onze reiservaringen. Ga je in Australië van de ene stad naar de andere, dan ben je soms wel 8 uur aan het rijden. Hier niet, je bent er in een mum van tijd.
Dus wil je eens naar een leuk strand, ga een dagje naar Zeeland. En weet je hoe ontzettend leuk het is om een dagje te fietsen in het Gooi? Een dagje te stadten in Rotterdam, een foodmarket te bezoeken in Amsterdam of een prachtige wandeling te maken in de duinen van Haarlem. Het leven is een feestje maar je moet wel zelf de slingers op hangen.

4. Leef mindful

Start de dag rustig (naast Yoga en meditatie) en denk na over de dingen die je moet doen die dag en hoe je je daarbij voelt. Sta jezelf niet meer toe om door de dag te haasten, dit is nergens voor nodig en kost je alleen jezelf. Wanneer je merkt dat je gehaast bent, ga bewust een blokje om, om af te koelen zodat je beide benen weer even geaard op de grond hebt.
Leef de dag met bewustzijn, wees bewust van alles wat je doet, hoe je werkt, hoe je loopt, hoe je eet enzovoort.

5. Maak van je huis een vakantieparadijsje

Om elke dag een vakantiegevoel te ervaren, kun je ook van je huis een soort vakantieparadijsje maken. Zet je huis vol met planten en verse bloemen. Decoreer het met vrolijke Marokkaanse kleuren, richt een yoga hoekje in, brand wierrook en kaarsen.
Zet desnoods een palmboom in de tuin. Gegarandeerd succes en je hebt zelfs de kans dat je geen zin meer hebt om weg te gaan, omdat het thuis zo lekker is.
Omdat je thuis zo’n vakantiegevoel hebt en misschien een drukke baan hebt, kan je ook afspreken met je baas om een aantal dagen per week thuis te werken, lekker in je eigen vertrouwde omgeving, waar jij je prettig, op je gemak en een beetje op vakantie voelt.

6. Onderzoek je overtuigingen over werken

Wat zijn jouw overtuigingen over werken? Werk je (hard) omdat je je status hoog moet houden, of omdat je bang bent om tekort te hebben. Werk je omdat iedereen vindt dat je dat op deze manier moet doen, dat je hard moet werken voor je geld.
Als dat zo is, misschien kan je dan eens onderzoeken of je misschien ook een dagje minder kunt gaan werken, zodat je op deze manier meer vrijheid in je leven hebt en dus meer van het leven kan genieten.

Heb je al dat geld nodig waar je zo hard voor werkt? Wij leven al jaren “On a budget”, dat heeft het reizen ons geleerd.

Heel veel dingen kosten helemaal of weinig geld, een wandeling in de natuur is gratis en geeft je ontzettend veel energie en voldoening. Maar een kopje koffie in de ochtend heb je ook al voor een paar euro en toch geeft dat je echt een vakantiegevoel.

Vergelijk jezelf niet met anderen. Doe wat bij je past, waar jouw hart blij van wordt. Alleen dan kan je echt gelukkig worden. Lees hier mijn blog hoe je een vrijer leven kunt creëren voor jezelf.

Ik hoop dat ik jou de inspiratie heb kunnen geven om elke dag een vakantiegevoel te ervaren.
We maken het leven vaak heel moeilijk, maar het hoeft allemaal helemaal niet zo ingewikkeld en serieus te zijn. Gewoon lekker genieten, alles met een korreltje zout nemen en tijd voor jezelf in lassen, je zult zien dat je de volgende keer niet eens zo nodig op vakantie hoeft.

Namasté.

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!