06 81 118 160 info@metmarlous.nl

De ware betekenis van rijkdom

 

Wat is de ware betekenis van rijkdom? Dat is een vraag die mij de laatste tijd meer en meer bezig houdt.
Zit rijkdom ‘m in het hebben van veel geld of bezit, of kun je ook uit de voeten met veel minder?

Blij zijn met wat je wel hebt, daar gaat het natuurlijk om!

Rijkdom gaat bepaald niet over bezittingen, ware rijkdom zit in je hart.

• Als je vertrouwen hebt, liefde kent, gezond en dankbaar bent, niet in angst leeft en toekomstperspectief ziet ben je werkelijk rijk.

• Rijkdom zit ‘m in dingen die tellen, ervaringen. Zoals bijvoorbeeld een goed gesprek of een ontmoeting. Gezien of herkent worden kan ook een vorm van rijkdom zijn.

• Rijkdom is ook wanneer jij in een liefdesrelatie volkomen jezelf kunt zijn, met je mooie en minder mooie kanten.

• Wanneer je in staat bent om te genieten van de kleine dingen in het leven zoals de ontluikende natuur in het voorjaar, een vrij moment met een goede vriend(in) ,of gewoon met een goed boek op de bank.

• Rijkdom is ook wanneer je gastvrij bent, oog hebt voor elkaar en hoop hebt.

• Als je in staat bent om te delen met mensen die het minder getroffen hebben.

There are people who have money and people who are rich

Per cultuur of geloof wordt de betekenis van rijkdom ook verschillend geïnterpreteerd. Zo zijn wij in Nepal geweest en het viel ons op dat mensen die eigenlijk niets hadden, toch enorm veel positiviteit, kracht en levensvreugde uitstraalden.

In mijn blogartikel “Wat maakt Nepal zo bijzonder” probeer ik uit te leggen waar dat positivisme vandaan komt.

Anderzijds leven wij in Nederland in overvloed, maar staan wij bekend als klagers.

Hoe lukt het ook jou om “de ware betekenis van rijkdom” te implementeren in jouw leven?   

Tel je zegeningen en wees dankbaar  

Ieder mens bezit een scheppende verbeeldingskracht, waarbij wij iets zien wat we nog niet hebben en ons voorstellen hoe het zou zijn als we het wel hebben (onze geest maakt voortdurend plaatjes). Vervolgens kopen we het en is het minder bevredigend dan in onze verbeelding.

Dit proces kunnen we stoppen door minimaal één keer per dag stil te staan bij wat we wel hebben oftewel, tel je zegeningen. Wees dankbaar voor wat je hebt en houd je niet bezig met wat je niet hebt. 

Sta eens stil bij de werkelijke rol van geld   

Geld is niet bepaald een vies woord, het verschaft ons de vrijheid om te doen waar we goed in zijn of wat we leuk vinden. Geld biedt ons ook de mogelijkheid om ons te ontwikkelen en goed te doen. En geld brengt bovendien altijd iets in beweging.

Maar geld is absoluut niet zaligmakend, je kunt een aardig salaris verdienen, maar wanneer jij iedere dag met tegenzin naar je werk gaat, komt dat salaris in een ander perspectief te staan. 

Niet bang zijn voor schaarste

Schaarste zorgt ervoor dat we creatief worden en het kleine meer gaan waarderen. Het laat je ook zien dat materialisme niet heel veel voorstelt. Je kunt beter gezellig een kaartspel doen, een goed boek lezen of verdieping zoeken, dan dat je een onbeduidend programma op je breedbeeld TV kijkt.

Kinderen lopen tegenwoordig met mobieltjes rond van € 700,00 maar weten amper nog hoe zij moeten communiceren of zich op een andere manier kunnen vermaken. Zelf vind ik dit een verarming van de maatschappij. 

En als we het dan toch hebben over de ware betekenis van Rijkdom 

 

De zin van ons bestaan, je bent hier niet op aarde om je zorgen te maken over de dag van morgen. Je bent hier ook niet op aarde om alleen voor jezelf te leven, of te zorgen dat jij het allemaal perfect voor elkaar hebt. Er is echt zoveel meer in dit leven dan dat!

And last but not least   

Durf jij jouw droom te leven, ken jij jouw talenten en benut jij jouw ware potentieel. Ook dat is ware rijkdom. Overweeg dan ook serieus de nieuwe online training van New Age Health met de veelzeggende naam “Dromen najagen”.

In deze mooie 8-weekse training ga jij stapsgewijs jouw dromen en talenten (oftewel jouw ware potentieel) (her)ontdekken en ga jij bovendien de kracht en een manier vinden om deze dromen om te zetten naar werkelijkheid.

We rekenen dan ook gelijk af met beperkende overtuigingen, die een ieder van ons bezit want de aanwezigheid hiervan brengt ons bepaald niet verder in het leven.

Bedankt voor het lezen van dit artikel, ik hoop dat ik je tot nadenken heb aangespoord.

Namasté.

Ron Oldenburg

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!