06 81 118 160 info@metmarlous.nl

Heb je een baaldag, zo ga je ermee om.

Er zijn van die dagen…. dan weet je gewoon even niet wat je met jezelf aan moet. Ook ik heb van die dagen. Over het algemeen voel ik me ontzettend gelukkig, maar soms word ik wakker en vraag ik me af hoe ik in godsnaam de dag door moet komen. Dan voel ik me enorm down en dat voelt totaal niet prettig.
Daarom een goede gelegenheid voor een blogartikel, om je inzicht te geven hoe je het beste met een baaldag om kunt gaan.

Het transformeren van een baaldag.

Op aarde leven we in dualiteit, dat wil zeggen dat er altijd een verschil is. Het is eb of vloed, het is donker of licht, je bent blij of je voelt je somber. De reden dat dit zo is, is omdat we ons op deze manier kunnen beseffen dat er een verschil is.

Je kunt je nooit echt blij voelen, zonder te weten hoe het voelt als je somber bent.

Elk mens heeft wel eens een baaldag, zelfs de grootste goeroes op aarde. Het hoort er dus gewoon bij. Ook al voelt het op dat moment misschien niet prettig, besef dat het een moment opname is.
In het leven gaan we van moment naar moment en elk moment dat je meemaakt is waardevol.
Als je je rot voelt, komt er ook altijd weer een moment waarin je je beter zult voelen.

In het leven wil je genieten, je wilt je blij en opgewekt voelen. Maar gedurende een baaldag wordt dat genieten verstoord. Dat kan komen door irritaties of pijnlijke ervaringen. Je wilt er het liefst voor wegrennen, want het doet pijn. Heel erg pijn.

Maar je kan geen zonnetje zijn, als je niet tot de ontdekking kan komen dat weg lopen geen zin heeft. Je moet het dus gewoon allemaal over je heen laten komen, tot de bui weer overgewaaid is.

Hoe kan je ervoor zorgen dat je stemming om slaat in positiviteit?

Wat we wel kunnen doen, is er gewoon het beste van maken. Accepteer dus dat je je even niet zo lekker voelt, het is wat het is.

Hieronder 5 tips die jou helpen wanneer je een baaldag een positieve wending wilt geven :

1. Omarm je gevoelens

De eerste stap is dat je gaat erkennen en accepteren dat je je wat minder voelt vandaag. Alles wat plaatsvindt in jouw leven mag er gewoon helemaal zijn. Wanneer je down opstaat en een baaldag onvermijdelijk is, kan het helpen om een affirmatie op te zeggen, bijvoorbeeld deze:

“Ik voel me moe, down en futloos en het is oké, het mag er helemaal zijn. Alles wat ik voel mag er zijn en ik accepteer mezelf vandaag hoe ik ben. Ik omarm al mijn gevoelens, zowel positief als negatief”.

Je zult merken dat er balans komt in je leven, zodra je al je gevoelens gaat accepteren, zowel de positieve als de negatieve gevoelens.

2. Ga iets actiefs doen

Zoals ik in een eerder blog artikel al heb aangeven (9 tips voor een gelukkig leven), is bewegen het beste wat je kunt doen om in een betere stemming te komen.
Als je beweegt worden er namelijk Endorfines aangemaakt, dit zijn de zogeheten gelukshormonen. Als je gaat sporten kom je dus sneller terug in een fijne flow, dan maak je zelfs van een baaldag nog iets positiefs.

Dus ga lekker naar buiten en maak een mooie wandeling in de natuur, doe aan Yoga, ga naar de sportschool of iets anders waar jou voorkeur naar uitgaat. De stap ernaartoe is misschien zwaar, maar je zult je daarna gegarandeerd beter voelen.

3. Ga iets doen waar je blij van wordt

Je kunt heel lang in je negativiteit blijven hangen, maar uiteindelijk ben jij degene die verantwoordelijkheid kunt nemen voor jouw situatie. Ik weet het, het gemakkelijkste is om op de bank te gaan hangen met de deken over je hoofd, maar daarvan zal je baaldag niet verdwijnen. Ga dus dingen doen waar je blij van wordt, wat dan ook. Je kunt dus gaan, mediteren, je oude fotoboeken bekijken, lekker naar de bioscoop, met een vriend of vriendin afspreken, naar fijne muziek luisteren, schilderen enzovoort.

Maar leidt jezelf een beetje weg bij die zeurende gedachten van je ego, geef het niet de overhand maar neem de regie van je leven en baaldag zelf in handen.

4. Verander je energie

De mooiste manier om je baaldag te transformeren, is door je energie te gaan richten op dankbaarheid. Dankbaarheid heeft namelijk een hoge trillingsfrequentie en zorgt gegarandeerd voor meer blijdschap in je leven. Wanneer je namelijk alle dingen opsomt waar je dankbaar voor bent, wordt je vanzelf weer blijer.

Dankbaarheid is een toverstaf vol magie!

Probeer het maar eens. Waar ben je allemaal dankbaar voor? En kijk niet naar de dingen die je niet hebt, maar kijk naar de dingen die je wel hebt. We hebben het ontzettend goed in Nederland, je hebt een dak boven je hoofd, je hebt het elke dag lekker warm en een heerlijk gevulde buik. Dat is toch al heel veel om dankbaar voor te zijn.

5. Waarschuw je omgeving 

Wanneer je naar je werk gaat of mensen onder ogen komt, wees dan eerlijk tegen ze.
Zeg: “Ik heb een vreselijke baaldag vandaag, dus laat me maar even”. Je omgeving weet dan dat het zo is en zal verder geen oordeel hebben.

En jij daarin tegen, heb jezelf met dat kleine zinnetje laten weten dat het oké is dat je je zo voelt, dat je een baaldag hebt en dat het er vandaag gewoon helemaal mag zijn.

Een ander voordeel van eerlijk zijn, is dat je hierdoor misschien wel steun krijgt uit onverwachte hoek.
En er even over kunnen praten lost ook zeker op!

Ik hoop dat je met deze tips jouw baaldag te lijf kunt gaan en bedenk maar goed, na regen komt zonneschijn. Morgen is vast weer alles anders!

Namasté.

 

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!