06 81 118 160 info@metmarlous.nl

Authenticiteit ontwikkelen, hoe doe je dat?

Dit artikel gaat over het ontwikkelen van authenticiteit. Want authentiek zijn, hoe doe je dat eigenlijk?
We worden allemaal authentiek geboren, elk mens krijgt zijn eigen karaktereigenschappen mee en komt puur ter wereld. Je ziet het aan baby’s en kinderen, ze zijn onbevooroordeeld en staan open en ontvankelijk in het leven. Maar zodra een kind zichzelf gaat ontdekken, ontwikkeld het hiermee ook een persoonlijkheid, mede beïnvloed door de familie, de daarbij behorende levensstijl en de cultuur waarin het opgroeit.

Het kind krijgt door dat het een individu is en dat het bij bepaald gedrag aandacht krijgt of juist niet.
In de loop van het leven wordt een kind/mens gevormd. Er vinden bepaalde gebeurtenissen plaats en hiermee worden angsten en onzekerheden ontwikkeld, maar ook bepaald gedrag.
Een kind gaat bijvoorbeeld de clown uithangen, omdat er toch iemand de sfeer moet breken thuis, of een kind wordt stil, omdat het zichzelf niet mag zijn.

En zo hebben we allemaal bepaalde rolletjes aangenomen in ons leven. Bij de ene persoon gedragen veel mensen zich weer anders dan bij de ander en het authentieke uitbundige meisje van vroeger bestaat misschien niet meer, ze is bedolven onder onzekerheid, twijfel en angst. 

Wil je je eigen authenticiteit ontwikkelen, dan kan het zijn dat je eerst e.e.a. op moet lossen

Willen we onze authenticiteit ontwikkelen dan kan dit betekenen dat je met jezelf aan de slag moet.
Wat is het in jou waardoor je je ware zelf niet meer durft te zijn. Waarom durf je niet meer te zijn wie je bent zodat je jouw boodschap kunt verkondigen?

Zoals ik al eerder vertelde worden we geboren met bepaalde karaktereigenschappen, je karakter is anders gezegd je diepste wezen, je ware aard en daarin is elk mens uniek. Je persoonlijkheid is het masker dat je gedurende je leven hebt opgezet. Het is de rol dat je bent gaan spelen in jouw leven. Zet dit masker af en je bent weer jezelf, je bent weer jouw authentieke jij.

Om jezelf te verlossen van jouw masker, kan er veel pijn omhoog komen

Het kan zijn dat er veel pijn omhoog komt en dat is goed. Deze pijn is namelijk een teken dat er nog werk aan de winkel is. In feite is deze pijn een roep om aandacht van het kind in jou. Het kind dat toentertijd een masker heeft opgezet, maar wel heel graag weer zichzelf wil worden.

Het allerbelangrijkste om je authenticiteit te ontwikkelen is dat je alles van jezelf accepteert en omarmd.
De pijn, de onzekerheid en de angst, dat zijn stukken uit je verleden. Pijnlijke ervaringen die je als kind hebt opgelopen. Koester het kind in jou. Een baby laat je toch ook niet ongehoord huilen. Het kind in jou heeft je nodig, jouw liefde, begrip en aandacht. Ga ernaartoe en laat het aanwezig zijn. Voel waar jouw pijn zit en accepteer het.

Je moet dus van bepaalde dingen verlost worden, namelijk de angst die je hebt dat je niet goed genoeg bent, je twijfels over wat anderen wel niet van je denken en je verlangen naar goedkeuring.

Als je hier naar durft te rijken en deze pijn durft te omarmen, oftewel, het gewonde kind in jou durft te omarmen en troosten, dan is er al heel wat gewonnen. Dan wordt de denkbeeldige ui laagje voor laagje afgepeld en kom je bij je kern. Jouw authentieke jij.

Namasté.

 

 

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!