7 daagse detox Met Marlous dag 5

Stap 1: Bekijk onderstaande video

Super goed, je bent alweer bij de 5e dag aangekomen van de detox kuur. In onderstaande vlog vertel ik nogmaals over de positieve effecten van detoxen en van een gezonde en bewuste leefstijl, ook vertel ik hoe je vandaag je dag het beste kunt indelen.

Kijk deze vlog direct in de ochtend en pluk hier de vruchten van 🙂

Bekijk onderstaande video alleen wanneer je in NOOD bent

De onderstaande vlog is een noodvlog en is speciaal voor jou bedoelt, wanneer je het moeilijk hebt  en je hierbij wat extra support nodig hebt. Je hoeft deze video dus niet te bekijken als je je goed voelt, weet dat je hier altijd naar terug kunt gaan in geval van nood.

 

Stap 2: Lees onderstaande tekst

Je bent aangekomen op de 5e dag van jouw detox kuur en uit eigen ervaring weet ik dat het niet kunnen eten steeds moeilijk wordt. Aan de ene kant begin je te bruisen van de energie, aan de andere kant begin je de behoefte te krijgen aan eten. Je gedachten kunnen volledig de overhand hebben en ze kunnen zelfs zo sterk worden, dat je besluit om te stoppen met detoxen.

Ik heb in dag 2 al aangegeven dat je zelf de schepper bent van je eigen werkelijkheid, hier wil ik vandaag nog even over doorgaan.

We kunnen zeuren en klagen dat het te zwaar is, dat we het zo ongezellig vinden, dat we zo’n behoefte hebben aan eten, maar wat brengt het ons eigenlijk? Je voelt je hierdoor rot en ervaart misschien stress. Hoe makkelijk is het om dit niet meer toe te laten in je leven. Accepteer dat het leven is hoe het is, elk moment weer en focus je op het positieve.

Er zijn altijd enorm veel zaken die positief stemmen en waar je dankbaar voor mag zijn. Laat deze dingen toe in je leven. Kijk hiernaar, wees je hier bewust van. Begin vandaag met het uiten van positieve gedachten en dankbaarheid, wanneer je weer begint te mopperen en klagen over dat je niet kunt eten. Telkens wanneer er een negatieve gedachte komt, plaats je hier een positieve gedachte voor in de plaats.

Je kunt altijd kiezen, ieder moment van de dag. Richt jij je aandacht op “alles wat slecht is” of ga je stil staan bij “alles wat goed is”. Jij schept jouw eigen werkelijkheid, jij bent diegene die aan het stuur zit, diegene die bepaald of je leven “goed of slecht” is, diegene die gemakkelijk of moeilijk door een detox periode heengaat en realiseer je dat dit jouw moment is om te leven en gezond te worden.

Je gedachten zijn maar gewoon gedachten, niks meer en niks minder. Je gedachten kan je zien als wolken die voorbij drijven. Komt er een wolkje voorbij, kijk er dan even naar en laat het weer los.

Bovendien berusten de meeste gedachten die we hebben op complete onzin! Je kunt bijvoorbeeld denken dat je het toch niet kunt, maar hoe kun je dit vermoeden als je het nog nooit geprobeerd hebt?

Omdenken dus: het voelt veel fijner, krachtiger en positiever om te denken dat je het wel kan! You can do it!

Een goede manier om dit te oefenen is door middel van een mindfulness.

Wanneer je mindful leeft, ben je namelijk volledig bewust van datgene wat er in het hier en nu plaatsvindt. De meeste mensen leven constant in hun hoofd, in hun gedachten en de meeste gedachten gaan over dingen uit het verleden of de toekomst. Met mindfulness ga je je juist richten op het heden, je laat alle gedachten los voor wat ze zijn en houdt je bezig met het huidige moment.

Er zijn bepaalde dingen die je in jouw leven kunt toepassen om meer mindful te leven. Denk hierbij aan meditatie en Yoga. Dit is ook de reden dat ik dit mee heb genomen in het Detox begeleidingstraject, ik hoop dat je hier inmiddels al de voordelen van merkt.

Yoga en meditatie zullen je leven veranderen. Het zal waarschijnlijk niet direct alleen maar halleluja zijn, eerst kom je vaak onrust tegen, gevoelens die je (onbewust) had weggedrukt en ongemakkelijke stilte, maar uiteindelijk zorgt een dagelijkse Yoga en meditatie sessie voor meer inzicht, rust en geluk.

Onderzoek toont aan dat de delen van je hersenen die zorgen voor zelfbewustzijn, compassie en introspectie toenemen in omgang en dat de delen die zorgen voor gevoelens van angst en stress verminderen.

Ik hoop dat ik jou inspireer om verbinding te maken met dit diepere deel in jou, zodat je na de detox niet alleen bruist van de gezonde energie, maar ook van de nieuw verworven verbinding en kracht binnen in jezelf.

Stap 3: Maak de opdrachten

Ik hoop dat je na 5 dagen detoxen vervuld bent met inspiratie en nieuwe inzichten, dit is hoe detoxen werkt. In het begin ga je door allemaal moeilijkheden, ontgiftingsverschijnselen, emotionele instabiliteit, verdriet, angst… Maar na een aantal dagen kom je in verbinding met je ware zelf, met je Hogere Zelf.

Jouw Hogere Zelf probeert al jaren verbinding met je te maken, maar wanneer jij jezelf vol stopt met dingen die niet goed voor je zijn, of activiteiten onderneemt die niet goed voor je zijn, dan krijgt het geen verbinding.

Dus wil jij jouw leven nu echt een nieuwe en positieve draai gaan geven? Wil jij leven vanuit pure vreugde en geluk? Wil jij een bezield leven leven? Maak dan onderstaande opdracht en neem afscheid van dingen die niet goed voor je zijn.

Open hier de opdracht.

Van welke gewoontes neem je afscheid en welke gezonde gewoontes ga je vanaf nu in jouw leven voegen? Deel hier de inzichten van de opdracht en ontvang steun en motivatie vanuit de community.

Stap 4: Doe de meditatie

De meditatie van vandaag is een avondmeditatie die jou helpt om de dag positief af te sluiten. Ik heb je natuurlijk verteld hoe belangrijk het is om in dankbaarheid te leven, deze meditatie helpt jou hierbij en bereid je voor op een heerlijke nachtrust.


Stap 5: Doe de Yoga les

Deze Yoga detox-les staat in het teken van de Dunne darm meridiaan.
Omdat je vast wat meer energie hebt beginnen wij deze les met een Zonnegroet, bij de eindontspanning besteden we special aandacht aan de adem.


Stap 6: Morgenochtend vroeg krijg je de link naar de 6e detox dag

Zet hem op vandaag, je bent er bijna!

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!