7 daagse detox Met Marlous dag 4

Stap 1: Bekijk onderstaande vlog

In onderstaande vlog vertel ik hoe je jezelf aan het verlossen bent van oude verslavingen, hoe fantastisch je nu bezig bent en ik geef alvast een korte introductie op de vierde detox dag.

 

Stap 2: Lees onderstaande tekst

Je bent inmiddels aangekomen op dag 4 van de Detox kuur. Een detox kuur zorgt voor bewustwording, in de leegte vind je jouw antwoorden. Ik hoop natuurlijk dat je al een redelijk gezond leefpatroon had, maar het kan ook zo zijn dat je jezelf inmiddels afvraagt waar je toch al die tijd mee bezig geweest bent.

Velen van ons doen vaak ons best om gezond te eten en te leven. We denken dat we met bepaalde keuzes ons lichaam voorzien van de voedingstoffen die het nodig heeft. Dit is ook hetgeen wat wij meekrijgen via de media, reclame en advertenties.

Ik ben zelf naast detox coach, ook natuurvoedingsadviseur en toen ik mij ging verdiepen in wat gezonde voeding nu eigenlijk is, ging er een wereld voor mij open. Tijdens de opbouwfase ga ik hier verderop in (ben je nu al nieuwsgierig, voel je vrij om dit direct te lezen), voor nu wil ik beschrijven welke voedingsgewoontes ons nu eigenlijk ziek maken.

Het westerse voedingspatroon

Het Westerse voedingspatroon bevat te veel geraffineerde suiker, verzadigde vetten, dierlijke eiwitten, zout en te weinig voedingsvezels (oftewel te veel rood vlees, vet, suiker, zout en te weinig voedingsvezels). Dit voedingspatroon zorgt voor een tal van chronische aandoeningen, obesitas en hart en vaatziekten. Steeds meer mensen raken ondervoed, omdat ze voedsel eten dat niet goed voor hun is. Mensen kiezen uit gemak voor bewerkte voeding en krijgen op deze manier ‘Lege calorieën’ binnen, het vult het lichaam, maar van voeding is geen sprake.

Wat voor invloed heeft een dergelijk voedingspatroon op het lichaam?

Het lichaam vindt bewerkte voedingsmiddelen niet fijn, het immuunsysteem wordt verstoord en het lichaam is hierdoor minder goed in staat om infecties te bestrijden. Door het eten van bewerkte voedingsmiddelen kunnen de goede bacteriën uit de darm verdwijnen, waardoor je meer wordt blootgesteld aan slechte darmbacteriën. Je bent hierdoor veel vatbaarder voor chronische aandoeningen (diabetes, jicht, reuma, artritis) en ziektes (hartziektes, beroerte en kanker).

Al deze aandoeningen hebben te maken met een ontsteking in het lichaam.

Groente behoort de basis te zijn van iedere maaltijd!

Je bent inmiddels al 4 dagen aan het sappen en ik hoop dat je de positieve effecten van detoxen merkt. Voel je wat deze prachtige sappen doen voor het lichaam?

Eerder heb ik natuurlijk al de nadelen van het Westerse voedingspatroon beschreven, wist je dat de gemiddelde Nederlander maar 100 gram groenten per dag eet, terwijl we zeker 500 gram groenten per dag nodig hebben!!!

Voeding is het medicijn van de toekomst.

Tijdens een detox kuur merk je hoe erg je vergiftigd bent. Het kan zijn dat je gemakkelijk door de detox kuur heen komt, je hebt weinig last van ontgiftingssymptomen en je voelt je binnen mum van tijd energiek en fit. Het kan ook zo zijn dat je jezelf verschrikkelijk tegenkomt, je hebt ontzettend last van ontgiftingsverschijnselen en er lijkt geen eind aan te komen.

Als dit het geval is bij jou, kijk dan eens kritisch naar jouw leven? Wat is de reden dat je zo ontzettend vergiftigd bent van binnen (de opdracht van zo meteen kan jou hier verder bij helpen)?

Misschien woon je langs een drukke weg, in de stad, bij een zendmast, ben je continu aan het bellen of internetten op je mobiele telefoon, misschien werk je teveel met chemische verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je gewoon echt te ongezond eet en leeft.

Hoeveel groente en fruit per dag eet jij? Wat voor granen eet je? Hoeveel vet, zout of suiker eet je per dag?

Ik hoop dat ik je na de detox kuur inspireer om gezond, evenwichtig en volwaardig te eten. De eerste stap die je kunt maken om gezonder te gaan eten, is om meer biologische groenten (en fruit) te gaan eten. Er zijn oneindig veel wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de effecten van vitaminen op het lichaam en hieruit blijkt dat groenten ongelofelijk gezond en onmisbaar op je bord zijn.

Groenten hebben 3 belangrijke voordelen:

1. Het houdt het lichaamsgewicht op peil

Groenten bevatten weinig calorieën en je kunt er dus veel van eten zonder aan te komen. Bovendien bevatten groenten vezels. Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat vezels beschermen tegen bepaalde vormen van kanker, bovendien zorgt vezelrijke voeding voor een gezonde spijsvertering en darmflora.

2. Het beschermt het lichaam tegen ziekten, waaronder kanker

Zoals je inmiddels waarschijnlijk weet worden we in het dagelijks lichaam blootgesteld aan allerlei chemicaliën. Het is ontzettend belangrijk dat je het lichaam helpt om deze chemicaliën uit te scheiden. Dit doe je door veel groenten en fruit in je voedingspatroon te verwerken. Groenten en fruit bevatten vitamines, mineralen en Fytonutriënten. Dit zijn stoffen die werken als antioxidanten, zij helpen om het lichaam gezond te houden.

3. Groenten maken gelukkiger

Als laatste wil ik nog delen dat groente eten daadwerkelijk gelukkiger maakt. Geluk begint in de darmen, in de darmen wordt namelijk de neurotransmitter Serotonine aangemaakt. Serotonine wordt ook wel het gelukshormoon genoemd, een verstoring in de darmflora kan zorgen voor een verminderde productie van serotonine. Hierdoor kun je je angstig, somber of verdrietig voelen.

Wil je dus behalve fit en slank, ook gelukkiger worden, wees dan lief voor je darmen en ga gezond eten.

Stap 3: Maak de opdrachten

Wil jij het heft van jouw gezonde leven nu echt in eigen handen nemen, doe dan de onderstaande opdrachten en ontdek waar jij voordeel kunt behalen.

Open de opdrachten hier.

Welke punten ga jij verbeteren in jouw leven? Deel jouw nieuw verworven inzichten hier en ontvang steun, support en motivatie vanuit de community.

Stap 4: Doe de meditatie

De meditatie van vandaag is een prachtige meditatie die jou in contact brengt met de nieuwe jij, waarin je alleen nog maar kiest voor gezonde gewoontes en ongezonde gewoontes laat varen.


Stap 5: Doe de Yoga 

Deze Yoga detox-les staat in het teken van de Galblaas meridiaan, nogmaals beginnen we met een zachte lage Zonnegroet.


Stap 6: Morgenochtend vroeg ontvang je de link naar de volgende detox dag

Zet hem op vandaag!

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!