7 daagse detox Met Marlous dag 3

Stap 1: Bekijk onderstaande video

Je bent vandaag aangekomen bij dag 3 van de detox kuur, ik hoop natuurlijk dat het goed met je gaat. Ik heb vandaag 2 vlogs voor jou, de eerste vlog is een positieve vlog en is geschikt wanneer je de detox tot op heden op een fijne manier ondergaat.

 

 

Bekijk onderstaande video alleen wanneer je in NOOD bent

Er is ook een mogelijkheid dat je nu in een kritische situatie bent belandt, je ziet het even helemaal niet meer zitten en staat op het punt om het detoxen op te geven.

Ik zeg: Niet doen!!!!

Er is een reden geweest dat je bent begonnen met detoxen, je wilt misschien weer slank worden, van je gezondheidsklachten af, van bepaalde verslavingen afraken of je wilt een nieuwe levensstijl hanteren in je leven waarvoor de Detox een perfecte start is.

Om jou te begeleiden in een noodsituatie heb ik vandaag voor jou een Noodvlog. 

 


Stap 2: Bekijk onderstaande video

Ontspanning is van essentieel belang tijdens het detoxen, ademhalingsoefeningen kunnen hierbij helpen. In onderstaande vlog laat ik een demonstratie van de Alternite nostil breathing.

 

 

Stap 3: Maak onderstaande opdracht

Zoals ik zojuist al heb aangegeven in de Vlog, kan het zijn dat je gedurende jouw leven een bepaalde verstandshouding met eten hebt opgebouwd.

Je eet of drinkt misschien niet altijd omdat je honger hebt, maar ook om emotionele redenen.

Eten om emotionele redenen is één van de grootste dikmakers, omdat je in zo’n situatie altijd naar producten grijpt die je direct een goed gevoel geven en die het lichaam vullen, in plaats van voeden. Denk hierbij aan chips, kaas, suiker, alcohol, chocola enzovoort.

Wanneer je eet uit emotionele redenen, betekent dit dat je niet op een goede manier met je emoties omgaat. In plaats van je problemen op te lossen en er over te praten, probeer je ze weg te werken met eten.

Emotie-eten kan verschillende oorzaken hebben. Er kan onzekerheid aan ten grondslag liggen, angst, een gevoel van leegte, verveling, of misschien voel je je wel niet gewaardeerd.

Je kunt voor jezelf heel makkelijk bepalen of je een emotie-eter bent, door onderstaande vragen te beantwoorden:

1. Voel je je vaak schuldig nadat je (teveel) hebt gegeten?

2. Heb je vaak de behoefte om iets te eten, nadat er iets naars is voorgevallen in je leven zoals bijvoorbeeld ruzie?

3. Eet je vaak zonder dat je je er bewust van bent?

Wanneer je één of meerdere antwoorden met ja hebt beantwoord, kan je voor jezelf vaststellen dat je soms of regelmatig eet om emotionele motieven.

Onderstaande opdracht gaat hier verderop in en zal je helpen om voor eens en voor altijd af te rekenen met emotie-eten. Deze opdracht kan je ook helpen wanneer je in een noodsituatie bent aangekomen. Het geeft je inzicht in bepaalde patronen en biedt je direct een kans om deze patronen te doorbreken.

Download hier de opdracht.

Ik hoop dat de opdracht je veel inzicht heeft gegeven in jezelf, je gewoontes en patronen. Deel hier de inzichten die je hebt verkregen na het maken van de opdracht.

Stap 4: Doe de meditatie op een voor jou geschikt moment

Zoals ik eerder al heb aangegeven, kan je tijdens een detox kuur overvallen worden door heftige emoties. Deze emoties verschijnen in jouw onderbewustzijn om getransformeerd te worden.

Het kan zijn dat je op dit moment niets heftigs ervaart, toch wil ik je bewust maken van mijn ‘Omgaan met emoties meditatie’. Je mag deze meditatie direct doen, je kunt ook wachten tot je overvallen wordt door een emotie.

Uiteraard is het wel belangrijk om te mediteren vandaag!

Wanneer je ervoor kiest om de emotie meditatie op een later moment uit te voeren, kies dan een andere favoriete en eerder gedane meditatie uit, of hanteer je eigen meditatiestijl.

 

Stap 5: Doe de Yoga les

Deze Yoga detox-les staat in het teken van de Dikke-darmmeridiaan. Voorzichtig beginnen wij deze les met een zachte lage Zonnegroet,en eindigen met een Visualisatie.


Stap 6: Morgenochtend vroeg ontvang je de link naar de volgende detox dag

Heel veel succes vandaag!

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!