7 daagse detox Met Marlous dag 1

Stap 1: Bekijk onderstaande video

Je gaat vandaag beginnen met detoxen, super spannend!

In de onderstaande video leg ik je uit wat je vandaag allemaal kunt verwachten en geef ik je tips hoe je de dag het beste kunt door komen. 

 Stap 2: Bekijk onderstaande video demonstratie

Je bent begonnen met je eerste detox dag en om het lichaam te ondersteunen in het afvoeren van de gifstoffen, zijn er allerlei manieren om de ontgifting te bevorderen.

In onderstaande demonstratie laat ik zien hoe je een leverpakking uitvoert bij jezelf.

 

Vergeet niet om even lekker te rusten of te slapen na de leverpakking!

Stap 3: Word je bewust van je ademhaling

In het dagelijks leven lopen we onszelf vaak volledig voorbij, we leven vanuit ons hoofd en zijn vergeten contact te maken met ons lichaam. Een manier om weer in contact te komen met ons lichaam is via de ademhaling.

De meeste mensen hebben nooit bewust over hun ademhaling nagedacht. Het gevolg is dat ze ademen zoals ze denken dat goed is. Echter hebben veel mensen een ademhaling die te kort of te lang, te snel of te langzaam is zonder dat ze dat ooit merken. Als de ademhaling niet optimaal verloopt, krijgt men te weinig zuurstof in het lichaam. Het lichaam kan hierdoor verzuren, waardoor je gevoeliger wordt voor ziekten en infecties.

Ademhalingsoefeningen helpen om de natuurlijke staat van de ademhaling terug te krijgen, hierdoor zul je je fundamenteel beter voelen.

Ademhalingsoefeningen hebben een diep en helend effect op ons lichaam, het helpt ons om weer verbinding te voelen met ons lichaam. Door mee te doen aan wat het lichaam doet ontstaat een natuurlijke verbinding tussen Lichaam en Geest. In Sanskriet heet dit daarom Pranayama (Prana; leven/bewustzijn; Yama: dood/materie).

Door het lichaam aandacht te geven komt het tot leven. Ademhaling is een eenvoudige methode, met diep effect: Via de aandacht gaan we in op de ademhaling, waardoor we de natuurlijke lichaamsprocessen beter ervaren. Vanuit de ademhaling komt het hartritme in een nieuwe balans, waardoor de darmen, en organen, beter functioneren en de cellen van het lichaam vitaler worden.

Tijdens een detox is het belangrijk om regelmatig even te stil te staan bij jezelf, door middel van Yoga, meditatie en ademhalingsoefeningen. Wanneer je stil wordt kunnen zich allerlei dingen aan je openbaren, waardoor je letterlijk kunt loslaten.

In onderstaande video geef ik je een demonstratie van de “equal breathing technique”die je  thuis kunt uitvoeren.


Stap 4: Lees onderstaande tekst

Tijdens je detox kuur kan er van alles voorbij komen, detoxen staat voor loslaten, zowel lichamelijk als geestelijk. Je bent inmiddels op de hoogte van de lichamelijke ontgiftingssymptomen en om je optimaal te ondersteunen in jouw proces, wil ik je vandaag begeleiden bij het loslaten van emoties.

Emoties komen en gaan, maar vaak houden we ze vast en gaan we piekeren, we krijgen last van stress, somberheid en angstgevoelens.

Tijdens de kuur is het belangrijk om je geest leeg te maken en je te focussen op rust en ontspanning. Soms lukt dit niet, er zijn teveel emoties die jou weghouden van je innerlijke rust.

De volgende tips helpen je bij het terug vinden van je innerlijke rust en het loslaten van negatieve emoties.

1. Positieve energie opladen.

Tijdens een detox kuur kan je soms letterlijk overvallen worden door sombere, angstige of depressieve gevoelens. Toch is het belangrijk om je aandacht op het positieve te richten, het is wat het is… Je voelt je nu even rot, maar deze gevoelens gaan ook weer voorbij.

Vind tijd voor jezelf om tot rust te komen en je positieve gevoelens weer op te laden. Maak een wandeling in de natuur, lees een fijn boek, benoem alle aspecten in je leven waar je dankbaar voor bent, doe aan Yoga of meditatie of kijk een positieve documentaire. Deze dingen geven je de kracht om op een positieve manier verder te gaan met je dag.

Wat ook helpt is om jezelf moed in te praten, zeg tegen jezelf:

“Ja, ik kan dit”

“Ik ga dit nu doen en het is goed voor me”

“Ik maak mijn lichaam weer beter”

“Na de detox zal ik me fantastisch voelen”,

“Dit gevoel gaat weer voorbij, ik gun mezelf de rust en ruimte om heel te worden”.

2. Houd jezelf niet in.

Tijdens het leven leren we onszelf bepaalde gedragingen die niet goed voor ons zijn, een voorbeeld hiervan is het tegenhouden van je tranen, het niet willen voelen van emoties, niet zeggen wat je voelt, niet voor jezelf opkomen enzovoort. Deze gedragingen zijn emotioneel slecht voor ons, wanneer je geestelijk en lichamelijk wilt detoxen is het van belang dat je zowel lichamelijk als geestelijk los laat.

Op dag 3 vind je een meditatie waarin ik je leer hoe je met emoties kunt omgaan, dit kan je toepassen tijdens de detox en in het dagelijks leven.

Je kunt gedurende de detox ook een dagboekje kopen, waarin je jouw gevoelens van je afschrijft. Schrijven is geweldige therapie en zal je helpen bij het loslaten en transformeren van jouw emoties.

3. Omgaan met heftige emoties.

Zoals ik eerder al heb aangegeven kan je tijdens een detox kuur overweldigd worden door heftige emoties. Je kunt jezelf volledig verliezen in deze emoties, gevoelens en nare gedachten, maar je kunt jouw emoties en gevoelens ook omarmen, transformeren en vervolgens loslaten. Wanneer je namelijk op deze manier met jouw emoties omgaat, zorg je ervoor dat je ook geestelijk aan het detoxen bent.

Net zoals oude klachten zich in omgekeerde volgorde aan jou openbaren, zullen ook oude emoties zich weer openbaren. Wees dus opmerkzaam wat er omhoog komt, dit gevoel, deze gedachte, komt dit ergens vandaan? Is het misschien een uit een ver verleden, iets dat je toen vreselijk geraakt heeft, waar je echt heel verdrietig over bent geweest, of bang. Alles is helemaal goed, ook dit is een teken dat je aan het opruimen bent.

In dag 2 vind je opdrachten die jou helpen om met moeilijke emoties om te gaan, de omgaan met emoties meditatie van dag 3 kan jou helpen om met pijnlijke gevoelens of emoties om te gaan. Wanneer er iets in jou naar boven komt dat je letterlijk overweldigd, raad ik je aan om deze opdrachten en/of meditatie vandaag te doen.

Ook kan je steun zoeken bij moeilijke momenten in de online community. Wanneer je dit doet, zal je merken dat de dingen die je ervaart helemaal niet gek zijn. Detoxen staat voor het loslaten van lichamelijke en geestelijke ballast en datgene wat jij ervaart, heeft een ander misschien ook onlangs ervaren. Deel jouw zorgen hier, je bent niet alleen.

Stap 5: Doe de meditatie

De meditatie van vandaag is een bodyscan meditatie. Nog niet iedereen heeft ervaring met mediteren en deze meditatie is voor alle niveaus toegankelijk.

 

 

Stap 6: Doe de Yoga les

Tijdens het detoxen is beweging heel belangrijk en vanuit de Yoga heeft Lilian speciaal voor jullie deze detox Yoga sessie ontwikkeld.

De eerste Yoga detox-les staat in het teken van de Maag meridiaan, de nadruk zal liggen op rust en ontspanning en eindigen met Yoga Nidra.

Lilian is te vinden op Facebook en Instagram onder de naam Be Your Best You_Yoga. 

 

 

Stap 7: Je ontvangt morgenochtend om 6.00 uur de link naar de volgende detox dag

Heel veel succes vandaag 🙂 

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!

Wil jij ook een leven in vrijheid met voldoende financiële middelen?

Meld je dan nu gratis en geheel vrijblijvend aan voor een introductievlog over het nieuwe Social Media platform Vitae en ontdek hoe Vitae Social media terug geeft aan de gebruiker. 

Je hebt je met succes ingeschreven!